1. Dashboard
  2. Latest Events
  3. Chat
  4. Articles
  5. Members
    1. Recent Activities
    2. Users Online
    3. Member Accesses
    4. Search Members
  6. Forum
    1. Unresolved Threads
  7. Blog
    1. Articles
  8. Filebase
  9. Gallery
    1. Albums
    2. Map
  10. Calendar
    1. Upcoming Events
    2. Map
  11. Contact
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • Blog Articles
  • Files
  • Gallery
  • Events
  • More Options
  1. LGBTI Community in Turkey
  2. Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex Forum
  3. Main Category
  4. General

LGBTİ Bireylere Yönelik Önyargının Nedenleri?

• Venus
  • 20 January 2019 at 9:15 pm
  • Venus
    Member
    Reactions Received
    123
    Trophies
    1
    Images
    1
    Birthday
    Oct 3rd 2001 (23)
    • 20 January 2019 at 9:15 pm

Öncelikle geçen sene tanımadığım birisine konu açılınca biseksüel olduğumu söyleyince bana açık saçık şeyler sorup beni taciz etmişti.“Lezbiyen misin?”diye sorduktan sonra yani.Biseksüeller,kısacası LGBTİ bireyleri neden yanlış biliniyor ki?Yok sapkınlıkmış,suistimal ediyorlarmış,geçiciymiş.Öyle değil.Ama maalesef bazı insanlar yönelimleri falan yanlış gösteriyor,saçma arayışlardan dolayı ve bunun için flört siteleri vs. olmasına rağmen.Bazı insanlar özentilik,arayış yaptığı için.Ama öyle değil.Bu bazı yabancıların Müslümanlara terörist demesi gibi bir şey.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Edited once, last by Venus (3 February 2019 at 12:12 pm).

• Venus 20 January 2019 at 9:18 pm

Changed the title of the thread from “LGBTİ üyeleri’nin yanlış gösterilmesi ya da bilinmesi hakkında” to “LGBTİ üyeleri’nin yanlış gösterilmesi ya da bilinmesi hakkındaki düşünceleriniz nedir?”.
  • Nikopol 20 January 2019 at 9:41 pm

Changed the title of the thread from “LGBTİ üyeleri’nin yanlış gösterilmesi ya da bilinmesi hakkındaki düşünceleriniz nedir?” to “LGBTİ Bireylere Yönelik Önyargının Nedenleri?”.
  • 1 nesil silik
    Guest
    • 20 January 2019 at 10:48 pm

YAPICAK BİRŞEY yok bir şey yok bizim yapımıza işlemiş bu sıfır araştırma kulaktan dolma bilgilerle sallıyoruz bunda bende dahil arada yaparım :)

birisi bir şey mi dedi hemen kabul ediyoruz hiç sorgulamıyoruz eminim senin rastladığın birçoğumuzun içinde olduğu kesimdir birde bu işin dini boyutu var hani dinin bütün gerektirdiklerini yerine getirseler içim yanmayacak namaz kılmaz zekat vermez ama bu gibi konulara gelince tövbe tövbe tövbe bizden uzak olsun modu :) benimde bazı ön yargılarım var bizlere lgbt bireyleri hep kötü şekilde göstermeye çalışıyorlar ben gay değilim trans değilim bisexsual değilim normal bir erkek bu forumda bulunma amacım ön yargılarımı yenmek

konuyu dağıtmış olabilirim ^^:P toparlıyorum bizlere lgbt bireyleri hep kötü şekilde empoze edildi hepimizin aklına gelen ilk şey sapkın insan aslında lgbt bireylerine tanışma konuşma kendilerini özgür bir şekilde ifade edebilecekleri bir ortam sağlansa olmaz bu gibi sorunlar diye düşünüyorum

ya arkadaş konuyu toparlayamıyorum :P:D:D yeter bu kadar

• yanlisalarm
    Guest
    • 21 January 2019 at 12:12 pm

Dini ve kültürel değerlere ters düştüğü için olabilir, farklı olduğumuz için olabilir veya makyaj yapan erkekleri, kadın elbisesi giyen erkekleri, erkek gibi giyinen kadınları itici bulup gıcık kapıyor olabilirler.

• icimdekikurbaga
    Participating Member
    Reactions Received
    100
    • 23 January 2019 at 1:20 am
    Quote from Venusss

Öncelikle geçen sene tanımadığım birisine konu açılınca biseksüel olduğumu söyleyince bana açık saçık şeyler sorup beni taciz etmişti.“Lezbiyen misin?”diye sorduktan sonra yani.Biseksüeller,kısacası LGBTİ üyeleri neden yanlış biliniyor ki?Yok sapkınlıkmış,suistimal ediyorlarmış,geçiciymiş.Öyle değil.Ama maalesef bazı insanlar yönelimleri falan yanlış gösteriyor,saçma arayışlardan dolayı ve bunun için flört siteleri vs. olmasına rağmen.Bazı insanlar özentilik,arayış yaptığı için.Ama öyle değil.Bu bazı yabancıların Müslümanlara terörist demesi gibi bir şey.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne kadar katılıyorum desem az kalır. Ancak temel olarak zaten hali hazırda lgbti'lere farklı bakılıyorken galiba kendi içimiz de birbirimize de farklı bakabiliyoruz. Bir kaç yerde okumuştum lgbti'liler biseksüellere de farklı bakabiliyorlarmış. Aslında sorun hep birbirimizi farklı görmek istememiz ve ötekileştirmeyi çok sevmemizden kaynaklanıyor olsa gerek.

İkinci olarak evet aslında bizden bazı kesim de ön yargıları arttırıyor gibi çeşitli nedenlerle. Ben dinlediğim yabancı şarkıcı Demi Lovato sayesinde bu lgbti mantığını öğrendim. Yani varolduğunuzu. Araştırma yaptığımda bir süre bazı abartı şeyler gördüm ve ergen aklı ile çok saçma buldum. Aslında ön yargıları başlatan birazda yine bizleriz.

Ve tabi ki ülkemizde cinselliğin tabu olmasından dolayı ve lgbti'lerin ötekileştirilmesinden dolayı her birimize cinsellik çok kolay yapıştırılabiliyor. Lgbti isen kesin sapıksın, cinselliğe düşkünsün vs. gibi. Ancak yine tahminimce tabi bu ama, bazılarımız zaten ötekileştirilmiş olmanın verdiği bir durumla, cinselliğin içine atabiliyor kendini, şey gibi düşünebiliriz galiba uyuşturucu kullanmak gibi galiba tam örnek bu olabilir mi bilmiyorum ama. Yani bir şeye kendini kaptırmak ve onsuz yapamamak. Kendimizi tanımaya çalışırken zaten hali hazırda uzaklaşıyoruz her şeyden, bir de yanlış ortamlarda eşcinselliğimizi öğrenmeye kalktığımızda durumlar kontrolden çıkılmaz hal alıyor ve uzaklaşmanın verdiği durumla belki de tek ortak noktamızın birileriyle birlikte olmak olduğunu varsayıyoruz ve normal hayatımız buna evriliyor. Ve belki de çevremizdekiler bunu görüp o durumda ona ve her birimize sapkınlığı çok kolayca yapıştırabiliyorlar.

Bilmiyorum düşüncem ne kadar doğrudur ama bende bir kaç zamandır neden lgbti'lerin hep cinsellikle anıldığını düşünüyorum ve bu mantık geldi aklıma ne kadar doğrudur bilmemekle yine çok uzattım :)

• Arya
    Participating Member
    Reactions Received
    166
    Trophies
    1
    • 23 January 2019 at 3:48 pm
    Quote from icimdekikurbaga

Ne kadar katılıyorum desem az kalır. Ancak temel olarak zaten hali hazırda lgbti'lere farklı bakılıyorken galiba kendi içimiz de birbirimize de farklı bakabiliyoruz. Bir kaç yerde okumuştum lgbti'liler biseksüellere de farklı bakabiliyorlarmış. Aslında sorun hep birbirimizi farklı görmek istememiz ve ötekileştirmeyi çok sevmemizden kaynaklanıyor olsa gerek.

İkinci olarak evet aslında bizden bazı kesim de ön yargıları arttırıyor gibi çeşitli nedenlerle. Ben dinlediğim yabancı şarkıcı Demi Lovato sayesinde bu lgbti mantığını öğrendim. Yani varolduğunuzu. Araştırma yaptığımda bir süre bazı abartı şeyler gördüm ve ergen aklı ile çok saçma buldum. Aslında ön yargıları başlatan birazda yine bizleriz.

Ve tabi ki ülkemizde cinselliğin tabu olmasından dolayı ve lgbti'lerin ötekileştirilmesinden dolayı her birimize cinsellik çok kolay yapıştırılabiliyor. Lgbti isen kesin sapıksın, cinselliğe düşkünsün vs. gibi. Ancak yine tahminimce tabi bu ama, bazılarımız zaten ötekileştirilmiş olmanın verdiği bir durumla, cinselliğin içine atabiliyor kendini, şey gibi düşünebiliriz galiba uyuşturucu kullanmak gibi galiba tam örnek bu olabilir mi bilmiyorum ama. Yani bir şeye kendini kaptırmak ve onsuz yapamamak. Kendimizi tanımaya çalışırken zaten hali hazırda uzaklaşıyoruz her şeyden, bir de yanlış ortamlarda eşcinselliğimizi öğrenmeye kalktığımızda durumlar kontrolden çıkılmaz hal alıyor ve uzaklaşmanın verdiği durumla belki de tek ortak noktamızın birileriyle birlikte olmak olduğunu varsayıyoruz ve normal hayatımız buna evriliyor. Ve belki de çevremizdekiler bunu görüp o durumda ona ve her birimize sapkınlığı çok kolayca yapıştırabiliyorlar.

Bilmiyorum düşüncem ne kadar doğrudur ama bende bir kaç zamandır neden lgbti'lerin hep cinsellikle anıldığını düşünüyorum ve bu mantık geldi aklıma ne kadar doğrudur bilmemekle yine çok uzattım :)

Kesinlikle katılıyorum insan yapısı gereği kendisine benzemeyen, kendisinin anlamadığı ve hatta kendisini temsil etmeyen kişilerden ve düşüncelerden korkar ve buna karşı bir savunma mekanizması geliştirir.

Gökyüzünde uçmalıyız.

• Cinsiyetsiz
    Participant New Member
    Reactions Received
    55
    Trophies
    1
    • 29 January 2019 at 12:16 am

LGBTI+, özellikle Türkiye'ye çok yanlış ifade edildiğinden halk böyle. Ya eşcinsellik batı özentiliği, ya dikkat çekme isteği ya hastalık ya da eskortluk olarak anlatıldı. Bu dördünün dışında başka hiçbir seçenek sunulmadı, ki bu seçenekler de yanlış. Cinsellik konusunda da şunu diyebilirim, insanlar yasak olarak görüleni merak eder ama konuşacak insan yoktur çünkü bu yanlış olarak görülür. Halbuki bu ortadan kalksa bu tür sorunlar kalkacak. Örnek vermek gerekirse, dünyada neredeyse herkes boynu açık geziyor. Boyundan etkilenen insan sayısı da çok fazla ama yoldan geçen insanların boynunu gördüklerinde normal bir şey olduğu için hiçbir şey hissetmiyorlar.

Yani insanlar eşcinsel biri gördüğü zaman kendisine hakim olamıyor ve böyle sorular sorabiliyor. Ya meraktan ya da sapıklıktan.

gkCinsiyetsiziniz

• yanlisalarm
    Guest
    • 29 January 2019 at 9:54 am

Cinsiyetsiz Boyun olayı bir bende var sanıyordum, gerçekten. :rolleyes: Cinsel bir şey değil ama ilgimi çekiyor, hoşuma gidiyor.

• blackeagle
    New Member
    Reactions Received
    17
    • 29 January 2019 at 9:38 pm

insanlar bu konuda eğitimsiz ve herseye dini acıdan bakmayı cok sevıyorlar sonuc olarakta lgbt bıreylere bakıs acıları herzaman olumsuzdur onlara gore bıız hastalıklı ve cehennemlıgızz ve bunun gerı donusu yok ama bılmıyorlarkı onlar karsı cınse nasıl ılgı duyuyorlarsa bızde hemcınsımıze bu ılgıyı duyuyoruz ve bu gayet dogall ama anlayana maleseff...

• feyz
    New Member
    Reactions Received
    15
    • 22 February 2019 at 1:12 pm

En kötü şey bunu bir hastalık diye görmeleri ama bazıları "Hasta" demesine karşın dışlıyor ya da şiddet uyguluyor ve diyelim ki bu bir hastalık toplumumuzdaki kanser vb. hastalıklara sahip olan kimseler neden dışlanıp şiddete maruz kalmıyorlar? Ve çoğu kişinin çevresindekiler onlara söylemiştir "Farklı olmak iyidir." diye ama daima toplumdan dışlanan kişiler diğer insanlardan farklı bir özellikte olan insanlardır. Neden diğer insanlar herkesin onlara benzemeyeceğini ya da "Doğru" diye anlatılanların aslında bizim için "Doğru" olmadığını bir türlü anlayamıyor?

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!

Register Yourself Login

Chat

• Toggle autoscroll
    16huso1616

Merhaba

22:08
    16huso1616

Bursa varmı

22:08
    ATLAS

var, buyur.

16:36
    Demet_cd

Merhaba

01:20
    Demet_cd

Arkadaslar mersın ve yakın cevresınde gıdebılecegım lgbt dostu mekan varmı

01:23
    aksoytahir21

Merhaba

16:51
    Kimim

Demet_cd Mersin'de Geyik bistro var LGBT+ değil ama geçen yaz çalışanlar arasında gay ve lezbiyenlerin olduğunu görmüştüm sonuçta dosturlar herhalde🤨

00:02
    fidann

merhaba arkdaşlar nasılsınız ben daha birşey bilmiyorum yardımcı olurssanız sevnrimn

11:50
    Phoenixmmt

Merhaba kimse varmı

13:55
    ATLAS

fidann neyi bilmek istiyorsun mesela?

17:59
    okaber1

heyy kimse var mı?

00:18
    Azeland

Merhabalar

19:48
    Utgm12

Arkdaş arıyorum

13:19
    bskmbn1

slmlar arkdaşlar

23:52
    bskmbn1

merhaba

22:45
    Memoli12

SELAMLAR

00:18
    CD beliz

İstanbul Avrupa yakası Şirinevler meydana yakin kendime kiralık ev bakıyorum bana ev arkada

23:36
    CD beliz

İstanbu Avrupa yakası Şirinevler meydana yakin kiralık ev bakıyorum ev arkadaşı olmak isteyen varmı

23:37
    CD beliz

🤔🤔

17:38
    Selcuk Alpaslan

Merhaba arkadaşlar

10:57
    Selin Sezer

İstanbul Anadolu yakasında lgbt li gay travesti CD yada bekar arkadaşlar yanına ev arkadaşı arayanlar .CD yim ve sorumluluk sahibi biriyim.

O554 *** ** ** numaradan WhatsApp Messenger atabilirler.tuzla da uzun zamandır tek kaldığım inşaatı tamamlanmamış sitenin zorlu şartlarından bıktım.elektirik şantiye elektriği ve 15 bin kira veriyorum bir o kadar fazla da kışın elektrik faturası geliyor.

15:15
    faysal

İstanbul'50o evlerde evine ev arkadaşı arıyorum bayan temiszlige yarfim edecektir kira 12 bı. Yarı yarı 6 Bin düşüyor eyda ful temiz giriş.. Saruhan antakya.facedrn Ulaşın

21:33
    mactepk

Herkese Merhabalar

17:36
    mactepk

İskenderun var mı

17:37
    Alex123

Hello guys! I just want to ask whether a foreigner with no prescribtion can buy PrEP in a pharmacy in Istanbul? Thank you in advance!

14:52
    Nikopol

Hello Alex123, In Istanbul, PrEP typically requires a prescription, but some pharmacies might sell it without one. It's best to call a few pharmacies in advance to check. Good luck!

14:54
    Alex123

Thank you Nikopol !!Do you by any chance know a pharmacy that sell it without one?

14:57
    Nikopol

You're welcome, where are you in Istanbul?

14:58
    Alex123

I will be coming tomorrow and will be in Taksim

14:59
    Nikopol

There are pharmacies on Isitikal Street and Sıraselviler Street, you can ask them, you will probably find it. If not, you can get a prescription from a health centre.

15:00
    Nikopol

Which country do you come from? Alex123

15:03
    Alex123

Makedonya

15:06
    Nikopol

Welcome to Turkey! Although cities like Istanbul or Izmir are relatively LGBTI+ friendly, I would still advise caution. Avoid PDA in conservative areas, seek out queer-friendly areas.

15:10
    Alex123

Thank you for your advice! I've lived here for a few months and I'm not new to the city, but I'm thankful for your advice nevertheless!

15:11
    Nikopol

You're welcome, if you need any help I'm happy to help.

15:12
    TrvCindyyy

İstanbul’a yerleşmeyi düşünüyorum trv olarak çalışabileceğim beraber ev tutup hem ev arkadaşı hem yoldaş bir trans birey cd trv ev arkadaşı arıyorum 552 *******

14:53
    obelisk

Herkese merhaba

15:24
    Michael Morone

Merhaba Beylikdüzü tarafından olan arkadaşlar burda mı

15:34
    Ayla3434

Merhaba

21:41
    diyar

Merhaba gencler

12:24
    diyar

Aktif kaç kişi var

12:24
    Kayserioo

Kayseri den kim var

08:00
    goncagul

Acil ev arıyoruz trans kadın arkadaşımıza çalışıyor kirayı ödeyebilir instagramı @sivaslitgirl

17:04
    asko77

Merhaba

19:24
    kadiryilmazdogu

8o🥵🥵🥵🥵🥵🍆🍆🍆🍑🍑🥵🥵🥵🥵🥵🍒

12:28
    Rzgr34

Selam

16:18
    Berat

Slm İstanbul Pendik evim boş yeri olmuyan arkadaşlar bana ulaşsın