Nargile Severler Buraya

    • Resmi Gönderi

    Sigaradan daha zararlı



    Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman El Jundi, vatandaşların sigara yerine daha az zararlı olduğunu düşündükleri için nargile, pipo gibi tütün içeren diğer ürünleri tercih ettiklerini fakat nargilenin sigaradan daha zararlı olduğunu söyledi.İçerisinde tütün bulunan bütün ürünlerin bağımlılık yaptığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman El Jundi, yaptığı açıklamada, “Vatandaşların sigara yerine daha az zararlı olduğunu düşündükleri için nargile, pipo gibi tütün içeren diğer ürünleri tercih ediyorlar. Aslında bu ürünlerin bazıları sigaradan daha zararlıdır. Örneğin nargile içmek her ne kadar hoş kokusundan dolayı kişiler tarafından tercih edilse de sigara ile karşılaştırdığımızda nargile daha zararlıdır. Nargile içerken akciğerlerimize çektiğimiz duman, sigara içerken çektiğimizden daha fazladır. Bir de dumanı nargilenin mekanizmasında bulunan, su kısmının altından çektiğimiz için duman akciğerlerimizde en ince hava keselerine kadar ulaşır. Bu durum çok zararlıdır” dedi.

  • Nargile kaliteli ise keyifli kalitesiz ise hiç içilmiyor bile benim favorim üzümlü. Böyle ferah ferah iyi gidiyor.


    Zarar konusuna gelince sigaradan zararlı bile olsa ayda yılda içilen bir nargilenin o kadar da etkileyeceğini sanmıyorum.


    Olsa da içsek ^^

    Winter is Coming:!:

  • girmeyiniz efenim kanıma :D

    Bu sürekli kamu spotlarında geçen tüberküloz bulaşma olayı hakkında bilgisi olan var mı ya? ağızlık falan da işe yaramıyor diyorlar?

    Winter is Coming:!:

  • lav veya redbul - limon bu ikisi favorim

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!