Posts by Nikopol

    Vücut ölçülerine, boy ve kiloya göre kumaş rengi, kumaş kesimi ve kumaş türü, farklı sonuçlara yol açabilir.


    Kalçaları daha küçük göstermek için A-line elbiseler, göğüsleri daha küçük göstermek için V-yaka bluzlar veya gömlekler giyebilirsiniz.


    Sonuç olarak, giyim tarzı kişisel tercihlerinize ve vücut tipinize bağlı.

    Merhaba, vücut kıllarınızı geçici olarak jilet, ağda veya tüy dökücü kremlerle alabilirsiniz. Ancak, bu yöntemler kılların kısa sürede geri gelmesine sebep olur ve kalıcı bir sonuç sunmaz.


    Vücut kıllarının büyümesini yavaşlatmada etkili olan bazı ilaçlar da var ama bu ilaçların olası yan etkilere karşı doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor.


    Bu yüzden, en iyi çözümü bulmak için bir cilt doktoru, dermatolog veya güzellik uzmanıyla görüşmenizi öneririm.

    Sırf bu yüzden yurt dışına çıkacağımı ileride söylediğimde yabancı dil çalışmamı bile engellediler söylemedikleri laf kalmadı ek olarak zaten psikolojik destek almaktayım ama psikolojik destek almak herşeye çözüm değil öyle olsaydı eğer kimse intihar etmezdi


    Yine yabancı dil çalışabilirsin ve ileride yurt dışına yerleşebilirsin. Çevrimiçi bir dünyada yaşıyoruz ve artık yabancı dil öğrenmek çok rahat bir şekilde mümkün. Hayat zorluklarla dolu olduğu için mücadele etmek gerekiyor, bu nedenle okuluna odaklanmalısın. Ailenle psikolojik depresyon durumunu paylaş, doktora gitmek istediğini söyle...

    aslında erkekler için daha zor, çünkü, iş sorunu, gereksinmelerini karşılayacak bir gelir sorunu, barınma sorunu, hele bir de birlikte yaşamayı düşüneceği bir kişi olursa, bu sorunlar iki katına çıkabilir, kadın herhangibi bir ekonomik özgürlüğü yoksa, sağlayamadıysa, sadece bir erkekle veya bir kadınla birlikte yaşamayı tercih ederse, bu sorunların çoğundan muaf olabilir... her sorunun bir çözümü vardır, çözümsüz sorun olmaz, kadın için de...


    Bir akrabanızın evine gittiğinizde bile bir süre kaldığınızda kendinizi kötü, yük olarak görmeye başlıyorsunuz. Bir arkadaşınız olsa bile ne kadar bu şekilde birlikte yaşayabilirsiniz ki?

    Yıllarca iş arayan ve iş bulamayan insanlar var!

    Örneğin bu saatte markete çıkıyorum, bulunduğum bölge güvenli sayılan bir bölge olmasına rağmen bir kadının tek başına dışarı çıkmasını önermem. İstismar edilme, kötü arkadaşlıklar gibi birçok sorun var.

    Ben ilk 14 yaşında ortaokul sonda bir öğrenci yurdunda kalmaya başlayarak ailemden ayrı yaşamaya başladım, yaklaşık 28 yıldır ayrı yaşıyorum. Son 8 yıldır da tek başıma yaşıyorum.


    Aileden ayrılmak erkekler için daha basit bir olay ama aynı şeyi özellikle toplumuzda bir kadın için söylemek bence zor. ATLAS

    Öncelikle, bu mesajı yazdığın için teşekkür ederim.


    Üzgün olduğunu ve yaşadığın zorluklar karşısında umudunu kaybettiğini anlıyorum, ancak intihar hiçbir zaman çözüm değildir. Herkesin hayatta zorlukları ve sıkıntıları olabilir.


    Profesyonel yardım almak için bir terapist veya danışmanla görüşmek sizin için çok faydalı olabilir.

    Ayrıca, LGBTİ+ bireylerin yaşadığı zorluklar hakkında bilgi sahibi olan birçok kuruluş var. Bu kuruluşlar da size destek olabilir.


    Siz de kendinize yardım etmek için bazı adımlar atabilirsiniz. Kendinize zaman ayırın ve sevdiğiniz şeylerle meşgul olun. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek de kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.


    2006 yılından bu yana bu topluluğun bir parçasıyım. Daha sonra kapatmış olsak da LGBTİ Der adlı bir dernek de kurmuştuk, dernekte yaklaşık 3 yıl da yönetici olarak görev aldım. Bu süre boyunca, farklı insanlarla karşılaştım ve bazılarıyla karşılaştığım sorunlar gerçekten ağırdı. Hatta benim bile bu sorunları kaldırmakta zorlanabileceğimi düşündüğüm anlar oldu. Bu süre içinde, intihar etmek isteyen bazı arkadaşlarım da oldu. Ancak sonradan, intiharın gerçekten aptalca bir düşünce olduğunu söylediklerini duydum. Şu an yaşamlarında çeşitli başarılara sahipler.


    İntiharı düşünmek veya ona şartlanmak yerine, intiharın kesinlikle doğru bir çözüm olmadığını benimsemelisiniz.


    Umarım bu cevap size yardımcı olmuştur.

    ya bırak Nikopol...

    Tercih meselesi artık <3



    Misal ben bir şeyleri unutmak yada düşünmemek istediğimde bisiklet ile günde 160 km yol yaptığımı biliyorum karşılığıda -2 kilo 😀ve hala bayılırım bisiklet ile uzun yol yapmaya

    160 km inanılmaz, bisikletle en fazla günde 8 km yapmışlığım olmuştur.

    Spor yapmak, fiziksel aktiviteyle birlikte endorfin adı verilen mutluluk hormonlarının salgılanmasını tetikler. Bu hormonlar stresi azaltmaya yardımcı olur ve genel olarak ruh halini iyileştirir. Spor yaparken enerji harcamak, vücuttaki gerilimi ve gerginliği azaltır, böylece stresi azaltır ve odaklanmayı artırır. Kitap okumak ise genellikle daha pasif bir etkinliktir ve stresle başa çıkmak için aktif bir çözüm sunmaz. Bu nedenle, spor stresle mücadelede daha etkili bir yöntem, çünkü hem bedeni hem de zihni olumlu etkiler.

    Merhaba! İçinde bulunduğunuz ruh haline yönelik ne yapmanız gerektiği konusunda birkaç öneride bulunmak istiyorum. Öncelikle, kendinize zaman ayırın ve sakinleşin. Kendinizi dinleyin ve hislerinizi tanıyın. Daha sonra, kendinize bir hedef belirleyin ve bu hedefe ulaşmak için adımlar atın. Ayrıca, stresi azaltmak için spor yapabilirsiniz.

    Ben 2 sene önce bir kıza aşık olmuştum ve kadınlara 2.5 ay cinsel yönden ilgi duymuştum ama 2 senedir kadınlara cinsel ilgi duymuyorum. Kadın elbiseleri giymekten zevk alıyorum. Hayatımda hiçbir kızla konuşmadım cinsel yönelimim nedir


    Kıyafet seçimi, bir kişinin kişisel tercihi, tarzı veya zevkleriyle ilgilidir ve kişinin cinsel yönelimiyle doğrudan bir ilgisi yoktur.

    heteroseksüel miyim yani


    Anlatımınızdan anladığım kadarıyla biseksüelsiniz.

    Erkeklere karşı da duygusal bir çekim hissetmenize rağmen sadece cinsel bir ilgi duymuyorsunuz


    kadın vücüduna karşı bir çekim hissetmek biseksüelliğe göre mi heteroseksüelliğe göre mi normal?


    Karşılıklı rıza ve istek dahilinde her ikisine göre de normal


    Yalnız, heteroseksüellikte cinsel bir çekimden söz etmiyorum!


    Heteroseksüel iki insan arasındaki arkadan sarılma, yüz yüze sarılma, el ele tutuşma, başını omuza koyma... gibi bir çekim cinsel çekimden ziyade; duygusal bağ, sevgi, saygı ve destek gibi bir ihtiyaçtan kaynaklanabilir ve gayet normaldir.

    dokunmak sarılmak gibi şeyler cinsel çekime girer mi

    Dokunmak ve sarılmak, cinsel çekim yaratabilecek davranışlardan biri olabilir, ancak her zaman öyle olması gerekmez.

    ya da biseksüel olduğumu nasıl anlayabiliirm bir süre heteroyumdur diye kendimi geçiştirmiştim :(


    Cinsel yönelim, kişinin romantik ve cinsel olarak hangi cinsiyete ilgi duyduğunu belirleyen bir kavramdır. Biseksüellik, bir erkeğin veya kadının hem erkek hem de kadın cinsiyetine karşı romantik ve/ya cinsel çekim duyabilme durumudur.

    internette lgbt testleri çözmüştüm çoğu doğru değil ama hepsinde biseksüel çıktı :/

    kısaca özetlemek gereksirse kadın vücudu hoşuma gider sarılmak el el tutuşmak dokunmak isterim ama öpüşmek istemem (erkeklerlede)


    Kadın vücuduna karşı bir çekim hissetmek, sarılmak, el tutuşmak ve dokunmak istemek normal bir şeydir ve cinsel yöneliminizle bağlantılı olabilir. Öpüşmek istememek de tamamen normal bir duygu olabilir ve yine kişisel tercihlerle ilgilidir.


    Rica ederim.

    Merhaba, erkeklerle sadece romantik çekim hissetmen de biseksüel kimliğinin bir parçası olabilir.

    Bir biseksüel birey erkeklere ve/ya kadınlara karşı sadece romantik ve/ya cinsel ilgi duyabilir.


    Bazı biseksüel bireyler, sadece erkeklere karşı romantik bir çekim hissederken kadınlara karşı cinsel bir çekim hissedebilir veya tam tersi olabilir. Her biseksüel bireyin deneyimleri farklıdır, bu nedenle kişinin kendini nasıl tanımladığı ve hangi yönelimlerle ilgilendiği tamamen kişisel bir tercihtir.

    yani ben hukuki yollari atliyip direkt doktor kontrolunde hormon alimina baslayabilir miyim?

    Hukuki yolları atlayarak doktor kontrolünde ilaç alamazsınız.

    Bir doktor öyle bir sorumluluk alıp reçete yazmaz.

    Ayrıca ilaçlar, mevcut ve/ya daha önce geçirilen hastalıklar... gibi nedenlerle kişiden kişiye farklılık gösterebildiği için kulaktan duyma, el altından hormon ilaçları bulup bunları kullanmanız organ yetmezliği... gibi ciddi sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

    Merhaba SudeY

    Cinsiyet uyum sürecinde çok bilinen yanlışlardan bir tanesi ilk önce hastaneye başvurmak. Aslında yapmanız gereken ikamet ettiğiniz bölgedeki asliye hukuk mahkemesine cinsiyet bilgisinin yeniden düzenlenmesine dair nüfus müdürlüğüne karşı bir dava açmanız gerekiyor. (Kanunen bir taraf olma zorunluluğu) Nüfus müdürlüğü de bu durumu sizden ispat etmenizi bekliyor. Hakimde sizi kendi uygun gördüğü bir eğitim araştırma hastanesine incelenmek üzere sevk ediyor.


    Hastaneye sevk olduğunuz zaman psikiyatri takibi başlıyor. Eğer sosyal hayatınızda geçiş yapacağınız cinsiyete uygun iseniz (Gerçek yaşam deneyimi) psikiyatri süreci daha çabuk biter. Ortalama 1 yıl kadar sizi takip ediyorlar. Gerçek yaşam deneyimi uygulamanızı istiyorlar. Daha sonra psikiyatri sizin transseksüel olduğunuza kanaat getirirse sizi heyete çıkartıyorlar ve hormon tedaviniz başlıyor. Yaklaşık 1 yıl hormon tedavisi devam ediyor. Daha sonra tekrar kurula çıkıyorsunuz ve bu kurulda ilk önce başvurduğunuz mahkemeye bir cevap gidiyor. Bu kağıdı sizin kolunuza mühür basarak elden de teslim edilmesini isteyebilirsiniz. Bu sayede daha hızlı mahkemeye ulaşacaktır. Daha sonra duruşma gününü bekliyorsunuz. Ameliyat olabileceğinize dair mahkeme kararını alıyorsunuz. Bu mahkeme kararının 15 gün itiraz süresi bulunduğu için karşı taraf itiraz etmezse 15 gün içinde karar kesinleşiyor.

    ben kadın gibi hissetmiyorum kadınım

    ben mersinde okuyorum ve ikametgahım istanbulda. sizce herhangi bir sıkıntı çıkar mı?


    bir kaç hafta sonra yurda yerleşicem ve ordaki(mersin) mahkemeye dava açabilirim

    İkametgahınız mersin olacağı için mersinde dava açabilirsiniz, mantıken herhangi bir sorun çıkmaması gerekiyor.


    Farklı bir ilde olacaksanız hakime durumu anlatırsanız farklı bir ilde bulunan bir hastaneye de sevk edebilir..


    Bir de en az 18 yaşını olmanız gerekiyor. PembeTilki

    Merhaba PembeTilki

    Süreç aynı, değişen bir şey yok

    Bence yapmanız gereken en doğru şey dava açıp hastaneye sevkinizi istemeniz

    Bu şekilde doktor kontrolünde başlamış olursunuz

    İlaçlar daha önce geçirilen hastalıklar, alerji, sigara ve alkol kullanımı gibi.... nedenlerle kişiden kişiye farklılık gösterebildiği için doktor kontrolünde hrt sürecine başlamanız daha doğru olur.