Aşı Olacak Mısınız? Aşı Oldunuz Mu? Hangi Aşıyı Olacaksınız?

  • Aşı Olacak Mısınız? Aşı Oldunuz Mu? Hangi Aşıyı Olacaksınız? 21

    Sonuç katılımcılar tarafından görülebilir

    Aşı Olacak Mısınız? Aşı Oldunuz Mu? Hangi Aşıyı Olacaksınız?

    Sizzlerin düşünceleriniz nedir? :)

  • olmayanlar, bilmeyenler, ne olacağını olmayacağını merak edenler için, Biontech aşısı oldum, bir zararını, yan etkisini vs görmedim. bir faydası olup olmayacağını bilemem tabi, belki de oluyordur, haberim yoktur, belki de olmuyordur.

  • Aşıya açıkçası pek güvenmiyorum, kararsızım. Gerçi en aşı önceliği olmayan kişiyim :)) zaten istesem de en son sıram geliyor. Ancak eğer aşı olacaksam da biontech olmayı tercih ederdim. Çünkü ikisi de hafif atlatmaya evet yarıyorlarmış, ama biontech'in koruması %90 iken sinovac'ta burası ayrı başka ülkeler ayrı bir şeyler açıklıyor. O yüzden sinovac'a karşı bir önyargım var, olacaksam da korusun en azından..

  • Biontech'in koruyuculuğu sinovac'a göre daha yüksek. Elbette %100 koruma sağlamıyor. Aşı olmadan önce de antikor titresi bakılmasında fayda var. Eğer siz son 6 ay içinde hastalığa yakalanmış ve semptomsuz geçirdiyseniz, vücudunuzda antikor değeri yüksek olacaktır. Üzerine bir de aşı olursanız bu antikorlarını nötrleyecektir. Boşuna aşı olmuş olacaksınız. Bir de virüsün çok kez mutasyona uğradığını hesaba katarsak rus ruleti gibi bi durum var. Aşı olmazsanız sizi koruyacak bi şey yok ama olursanız koruma ihtimali var. Hastalığa yakalansanız bile hafif semptomlarla geçirirsiniz.

  • Öyle bir ondan bir ondan yapıyorlar mı ki acaba?

    3. dozu oldum ben. Zaten 2 doz sinovac olduysan 3. doz biontech ol diyorlar daha koruyucu diye. Bir de sağlık çalışanı olduğum için 3. doz için randevu açılmıştı.

    Şöyle rahat günlere gelsek bi

  • Hic asi olmadım ve corona oldum. Annem 2 doz biontech oldu ama delta oldu en tehlikelisi bilirsiniz.Ikimiz ayna anda farklı virusleri atmaya çalıştık. Annem delta olmasına rağmen 3 günde toparladı. Ben 1,5 hafta süründüm. Sanirim aşı Koronayi hafif atlatmayı sağlıyor.

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş 4 mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!