İyi ki doğdum (!)

  • Bugün 28 Şubat. Benim doğum günüm. 23 yıldır ilk defa ne ben doğum günümü kutluyorum ne de başkası. Ben de o diğer havalı olgun insanlar gibi önemli değilmiş ayağına yatıyorum ama bal gibi de önemsiyorum. Kim istemez ki hatırlanmayı, değer verilmeyi? Söyleyeninden emin olmadığım bir söze rastladım geçenlerde internette. "İnsan iki kez ölür derler. Biri nefes alış verişimiz kesilince, diğeri de birileri adımızı son kez andığında." Genellikle önce ilki gerçekleşir ama nadiren de olsa bazı insanlar hala nefes alıyorken unutulur. Yaşarken ölür. Ben de uzun zamandır yaşadığımı hissetmiyorum. Yaşamıyorum, sadece varım.


    Aslında o kadar da büyütmemek gerek. Benim doğum günümün kutlanası bir tarafı yok zaten. Benim doğumum neden insanları sevindirsin ki? Doğduğumdan beri kime ne hayrım dokunmuş? Kutlanası değil yas tutulası bir gün aslında 28 Şubat.


    İşin komik tarafı büyürken hep aklımın bir kenarında intihar düşüncesi vardı. Bu kadar uzun yaşayacağım hiç aklıma gelmemişti. Bu yaşa gelmeden çoktan intihar etmiş olurum diye düşünüyordum ama işte, buradayım. Bu yüzden hiç ilerisine dair planlar yapmamıştım. Zaten görmeyeceğim bir gelecek için neden hayaller kurayım ki? Şimdi geldiğim noktada kendi hayatımla ne yapacağıma dair en ufak bir fikrim yok. Sadece var olmaya devam ediyorum. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.

  • Hiç öyle deme, ben de zamanında kendime zarar vermeyi düşünürdüm hep. Hatta denemelerim bile olmuştu... Çok depresif ve yalnızdım. Doğum günlerimi de kutlamazdım. Derdim ki '' ne boka faydam olmuş ki, kutlayayım''.Hatta, üst üste yıllarca her doğum günümde salya sümük ağladığımı bilirim. Ben de plan yapmazdım, 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun deseler mezarda derdim, o derece!


    Ancak inan, yaşam o kadar değerli ve zevk alınası ki...Her sabah uyandığında, o gün ölecekmiş gibi yaşamalı insan, anı da yaşamalı, ancak plan da yapmalı. Mutluluğu için uğraşmalı. Her düştüğünde yeniden kalmalı ve yaşama dört kolla sarılmalısın. Bu yüzden tabii ki de doğum gününün kutlanası çok tarafı var. İyi ki doğmuşsun koala, iyi ki aramızdasın. Hayat upuzun bir yol, karşına umarım hep iyi insanlar çıkar. Nice mutlu yaşlara, <3 <3 <3

  • Hayata yaşamak için gelmişiz. Sen doğduğunda nefes alarak hayata başladın ve son nefesini vererek hayata veda edeceksin, hepimiz gibi.


    Geleceği bilmemek kişiye göre değişir. Sana göre bir lanettir, bana göre yaşama tutunmak için bir umut veya güzel şeyler yaşamak için bir bekleyiş.

    Bilmeden yaşamak kadar güzel bir şey var mı ki. İyi ya da kötü her şey sürprizlerle seni buluyor.


    Yaşın gereği hiç bir şey yaşamaman normal. Herkes aynı kaderi paylaşmıyor sonuçta. Sevilmediğini söylüyorsun ama hep böyle olacak diye bir şey yok. Diyelim ki hiç sevilmeyeceksin. Bir çocuk bile sevindirmek seni mutlu etmez mi. Bununla bile yaşama tutunabilirsin.Çünkü Aristo, mutluluğun histen ziyade bir yaşam tarzı olduğunu söylüyor. Demek istediğim; yaşadığını kabul et ki sana iyi gelen bir yaşam tarzın olsun. Her şey sevilmek değil. Beni de seven biri yok. Ama ben umutla yaşıyorum. Birini mutlu etmenin umuduyla, kendimi sevmeyi öğreten biriyle tanışma umuduyla. İyi işler başarma umuduyla...


    Beni şaşırtan nokta, sanki 80 yaşında gibi davranman. Bu hayattaki bütün beklentilerinin olanaksız olması, daha hiç bir şey olamazmış gibi yaşaman.

    Çok çabuk pes etmişsin. Aramızda çok değil 2 yaş var. Ve ben bu dünyanın kötülüğüne, adaletsizliğine rağmen küçük de olsa güzel şeylerle katkıda bulunmak istiyorum.

    Doğum günleri çok özeldir. Kimsenin senin için önemli olmadığını varsaysak bile kendini değerli gördüğün bir gündür. Kendini sevdiğin bir gündür. Ve sen bilmesen de sevenin daima vardır. Doğum günün kutlu olsun.

  • Çoğu kişi aklından böyle düşünceler geçiriyor buna eminim ve ben de dahilim bu gruba. Plansızlık ve eylemsizlik insanı daha da dibe çekiyor. Geleceğin yok gibi düşünme tutkunu bulmaya odaklan, kendini sürekli düşünmeyi bırak. Yararlı biri olmadığını düşünüyorsan ve yararlı biri olmak seni mutlu edecekse bunun için çabala. Bu bataklıktan çıkmak zor biliyorum ama çabalamazsak elimizde sadece kendimize zehir ettiğimiz bir hayat kalacak. Aldous Huxley'in dediği gibi: ''Temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir.''

    Bunları söylüyorum ama ben de aşamadım çoğu şeyi kolay değil biliyorum. Ama en azından bazı şeyleri farkındayım. Sen de farketki bu ruh halinden çıkmak için çabala. Ünlemsiz iyi ki doğdum diye düşüneceğin günlerin gelmesi dileğiyle doğum günün kutlu olsun.

  • Özür dilerim, geç cevap verdiğim için. Hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım bir gün bu karamsarlıktan kurtulurum. İleride bu yazdıklarımı görüp nereden nereye gelmişim derim. Umarım gelecek sizin için de parlak olur. Siz de iyi ki doğdunuz iyi ki varsınız.

  • Benim de doğum günüm kutlanmaz. Böyle şeylere değer veren biriysen biraz üzücü olması normal ama aslında sana verilen değeri o kadar da yansıtmıyo bu. Ve ben de o yaştayken ölmeyi planlıyodum. Hayatın bi noktasından başlaman gerekiyo, bunu kendine acı çektirerek yapamazsın. Bak ben yazım tarzından bile boş biri olmadığın sonucunu çıkardım, kendini ifade edebilen birine benziyosun. Sadece varım, değerim yok diye düşünerek zaman kaybetme. Klişe kastım biraz ama eğer kendini yalnız hissediyosan/hissedersen dinleyebilirim seni.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!