Topluluk Üyeliği Cinsiyet Seçim Alanı Üzerine Bilgilendirme

    • Resmi Gönderi

    Merhaba,

    Topluluk sayfamıza üye olup aramıza katılan herkese öncelikle teşekkür ederiz.

    Bazı kullanıcılarımızdan aldığımız geribildirimler üzerine profil bilgilerinde yer alan cinsiyet seçim alanı üzerinde açıklama yapmayı gerekli gördük.


    Profil alanında kadın, erkek ve diğer olmak üzere üç adet cinsiyet seçeneği bulunmakta. Bazı üyelerimiz trans kadın, trans erkek, interseks vb. gibi alanların olmadığı konusunda eleştiriler yapmakta.


    Biz topluluk olarak Trans cinsiyetleri biyolojik cinsiyetlerden bağımsız veya farklı görmediğimiz için ayrıca bu ifadelere yer vermeyi politikamız gereği uygun görmüyoruz.

    Bizim görüşümüze göre tıbbi durumlar hariç kullanıcıları bu ayrımı belirtmek zorunda bırakmak zorbalıktır.

    Ancak bu ayrımı kullanıcılar profillerinde isterlerse belirtmekte özgürdürler.


    İnterseks üyelerimiz veya belirli bir cinsiyeti benimsemeyen üyelerimiz de diğer seçeneğini kullanabilir veya bu alanı tamamen boş bırakabilirler.


    Travesti, Drag queen, crossdresser gibi kavramların biyolojik cinsiyetten farklı olarak toplumsal cinsiyet kimlikleri altında ifade biçimleri olduğunu varsayıyoruz. Bu konuda farklı düşüncelere sahipseniz lütfen bizimle paylaşın.

  • yani trans cinsiyetleri tanımayan bir topluluğa üye olmuşum

  • yani trans cinsiyetleri tanımayan bir topluluğa üye olmuşum

    moderatör, trans cinsiyetleri tanımıyoruz, dememiş, iki cinsiyetten ayrı, farklı tutmuyoruz demiş, yani kötü bir şey değil, iyi bir şey demiş.

  • Bu mantıkla kadın seçeneğini de kaldırabilir. Savunma olarak da aynen bunlar yazılabilir:


    Profil alanında erkek ve diğer olmak üzere iki adet cinsiyet seçeneği bulunmakta. Bazı üyelerimiz kadın gibi alanların olmadığı konusunda eleştiriler yapmakta.

    Biz topluluk olarak kadın cinsiyetini biyolojik cinsiyetten bağımsız veya farklı görmediğimiz için ayrıca bu ifadeye yer vermeyi politikamız gereği uygun görmüyoruz.

    Bizim görüşümüze göre tıbbi durumlar hariç kullanıcıları bu ayrımı belirtmek zorunda bırakmak zorbalıktır.

    Ancak bu ayrımı kullanıcılar profillerinde isterlerse belirtmekte özgürdürler.


    Bu savunma açıkça kadın cinsiyetini tanımamak olur. Siteyi incelerken çok fazla hatalı bilgiye denk gelmiştim. İnsan hata yapar deyip önemsemedim. Ancak bu kadarı da pes dedirtti.

  • ya arkadaş, sen adminin yazdığı şeyi nasıl okuyorsun veya nasıl anlıyorsun?


    Profil alanında kadın, erkek ve diğer olmak üzere üç adet cinsiyet seçeneği bulunmakta.


    yazmış...

    • Resmi Gönderi

    yani trans cinsiyetleri tanımayan bir topluluğa üye olmuşum

    Merhaba @Duygucuk, öncelikle topluluğumuza hoş geldiniz.

    Açıklamayı yapan arkadaşımız, Blue da bir trans kadın.

    13 yıldır topluluğumuzda, topluluğumuzun kurucu üyeleri arasında yer alıyor.

  • Bende bir trans kadınım. Ve bende böyle olmasını uygun buluyorum. Orada trans seçeneği olsaydı doğru beyan gereği onu seçmeye zorlanacaktık. Ben Bir kadınım. Kimseye de ayrıca trans olduğumu söylemek zorunda değilim. Ne yani trans kadınlar farklı mı da öyle bir seçenek olacak. Oldu o zaman tuvaletleri de ayıralım. Trans bireyler ayrı tuvalete gitsin demek gibi saçma ve ayrımcı bir tutum bu. Asıl ayrımcı sizsiniz @Duygucuk

    Winter is Coming:!:

  • Aşırı bir duyar kasma ve kendi kendini öteleştirme bu. Ben bir nonbinary bireyim cinsiyet ifadelerini kabul etmiyorum sitede yalnızca kadıın ve ya erkek tanımı seçilmesi zorunlu kılınsa idi dediğin doğru olurdu. Binary trans bireylerin kendini durmadan biz transız diye ayrıştırma çabası ilginç. Transgender bireyleri yok sayan bir site değil burası. Lgbtq üzerinden prim sağlanmıyor, Lgbtq adı çıkarlara hizmet edilmiyor diye mi konu nedir? bu siteden biri içeri alındığında ay yok onlar bizi temsil etmiyor biz lgbt alan filan onlardan değiliz diyip alçakça bir yalnız bırakma ve öteleme yapan dernek oluşumlar mı en kapsayıcı en trans dostu?

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!