Bir kişinin eşcinsel olup olmadığını nasıl anlarım?

  • Anlayamazsın. Ancak sorup öğrenebilirsin. Ama ne kadar doğru tartışılır. Kişi eşcinselse ve böyle birşey sorarsan ve bu kişi kendisini gizlemeyi tercih etmişse. Karşı taraf açısından kırıcı bir davranış olur. Eşcinsel değil homofobik biri ise sen sıkıntı yaşarsın.


    Yani özetle karşı taraf özellikle belirtmiyorsa siz de özellikle başkasının paylaşmayı reddettiği özel hayatına ilgi duymayın.


    O kişiye karşı duygusal birşeyler besliyorsunuz anladığım kadarı ile. Şöyle yapabilirsiniz. O kişi ile LGBT bireyler hakkındaki düşüncelerini öğrenebilirsiniz. kendi düşüncelerinizi paylaşın. karşı taraf olumlu yaklaşıyorsa kendi kimliğinizi öncelikli olarak açıklayın. Eğer karşı taraf eşcinsel ise hoşlandığınızı belirtin. Ama yok eşcinsel değilse hoşlandığınızı söylemeniz doğru olmaz.


    Saygılarımla.

    Winter is Coming:!:

  • bir kişinin eşcinsel olup olmadığını anlamanın en iyi yolu sormak

    tabi bu bile kendi içinde çeşitli sorunlar barındırıyor

    örneğin eşcinsel olmadığı halde kadınsı davranışları olan bir kişiye sürekli birilerinin eşcinsel misin diye sorması hem can sıkıcı hem de o kişide acaba eşcinsel miyim gibi kafasında soruların oluşmasına ve psikolojisini olumsuz yönde etkilemesine yol açabilir.

    bu bağlamda sormak bile sorun oluşturur. en doğrusu kişinin hiç sorulmadan cinsel yönelimini açıklaması.

  • Yani bunu bizim toplumumuz gibi toplumlarda anlamak çok zor. Nasıl birine sen kız mısın erkek misin diye sormuyorsak bu tarz konuların aşılıp özgür bir hayat yaşadığımızda eşcinsel misin diye de sormayız.

  • Çok mu önemli yani anlamak. İlla bir şeyi anlamak istiyorsan, niye bu kadar salakça üzerimize geliniyor, onu anlamak için çaba sarf et.

  • Bilgisayarını kurcalayarak, Kaos GL ya da çeşitli LGBT sitelerine girip girmediğinin kontrol edilmesi ile anlaşılabilir.
    Mesela erkeklere "karı gibi meraklı" derler. Ee meraklı olmak da gay olma işareti mi acaba?

    Aman neyse kafam karisti forum < 3

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş 3 mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!