Forumda dikkatimi çeken bir konu var birkaç kişi "ben kadınsı giyinmeyi seviyorum", "ben kısa saçlı erkek gibi görünmeyi seviyorum" gibi söylemlerde bulunmuş. Bunun üzerine birşeyler yazmak istedim. Böylece forumda güzel bir tartışma konusu başlatmış oluruz.
Benim çevremde de sık rastladığım LGBTİ bireyler arasında çok yaygın olan bu yanlışlığı düzeltmek gerekli diye düşünüyorum. En azından üzerinde düşünebiliriz.
Öncelikle toplumda cinsiyetler üzerine bazı kalıplar var bunu çoğu kişi böyle kabul etmiş durumda; kadınlar uzun saçlı olur, erkekler kaşlarını aldırmaz gibi buna benzer bir sürü şey ile toplumsal cinsiyet kalıpları oluşturmuşuz. böyle kalıplar olduğu için de aslında bir sürü sorun doğmuş oluyor. Özellikle LGBTİ bireyler açısından.
Örneğin en büyük sorun kavram karmaşası. Birisi çıkıp diyor ki ben kadın kıyafetleri giymeyi seviyorum ama cinsel organımla sorunum yok. bu durumda bu kişinin cinsiyet geçiş ameliyatı olması ne kadar doğru olur? Olmaz.
Kadın kıyafetleri giymeyi sevmek ve erkeklere ilgi duymak ile biyolojik olarak kadın olmak farklı şeylerdir. Biyolojik olarak kadın olup karşı cinse ilgi duyup oldukça maskülen giyinen insanlar yok mu? Elbette var.
Oysa toplumsal cinsiyet belası olmasa; kadınlara özgü, erkeklere özgü semboller, kıyafetler, davranış şekilleri olmasa birileri çıkıp ben kadınsı görünmeyi seviyorum ama kadın olmak istemiyorum demek zorunda kalmayacak. sadece biyolojik cinsiyet organları ile problemleri olanlar ameliyat ile durumlarını iyileştirip hayatlarına problemsiz olarak devam edebilecek, eşcinseller de davranışları ile yargılanmayacak.
Ve en önemlisi bir sürü yeni kavram üretmek zorunda kalmayacağız. Herşey daha yalın ve basit olacak.
Bence LGBTİ çalışmaları en çok toplumsal cinsiyet kavramını ortadan kaldırmaya yönelik olmalı. Sadece biyolojik cinsiyetler doğası gereği gündemde olmalı konuşulmalı. Bu sayede kadınların da toplumsal olarak erkeklere eşit olduğu bir düzen kendiliğinden oluşacaktır. Feminizm gibi akımlara gerek bile kalmayacaktır.
Bizim tek düşmanımız toplumsal cinsiyettir. Eşcinsellerin toplumdan bu kadar dışlanmasının en büyük sebeplerinden bir tanesidir.
Toplumsal Cinsiyet bir beladır. Ve Yok edilmesi gerekir.
Sokakta kadınlar ve erkekler aynı türden kıyafetler giyip aynı saç şekillerine karışık olarak sahip olsalardı ne güzel olmaz mıydı? Neden böyle bir ayrım var ki sanki? Toplumsal cinsiyet belası!
edit: imlâ