Hormon Tedavisi

  • ben direkt hormon tedavisine baslamak istiyorum ve bunun icin hemen endokronolijiye basvursam olur mu?

  • yani ben hukuki yollari atliyip direkt doktor kontrolunde hormon alimina baslayabilir miyim?

  • Nikopol

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “hormon tedavisi.” Yeni Başlık: “Hormon Tedavisi.”
  • Nikopol

    Konuyu onayladı.
  • Merhaba SudeY

    Cinsiyet uyum sürecinde çok bilinen yanlışlardan bir tanesi ilk önce hastaneye başvurmak. Aslında yapmanız gereken ikamet ettiğiniz bölgedeki asliye hukuk mahkemesine cinsiyet bilgisinin yeniden düzenlenmesine dair nüfus müdürlüğüne karşı bir dava açmanız gerekiyor. (Kanunen bir taraf olma zorunluluğu) Nüfus müdürlüğü de bu durumu sizden ispat etmenizi bekliyor. Hakimde sizi kendi uygun gördüğü bir eğitim araştırma hastanesine incelenmek üzere sevk ediyor.


    Hastaneye sevk olduğunuz zaman psikiyatri takibi başlıyor. Eğer sosyal hayatınızda geçiş yapacağınız cinsiyete uygun iseniz (Gerçek yaşam deneyimi) psikiyatri süreci daha çabuk biter. Ortalama 1 yıl kadar sizi takip ediyorlar. Gerçek yaşam deneyimi uygulamanızı istiyorlar. Daha sonra psikiyatri sizin transseksüel olduğunuza kanaat getirirse sizi heyete çıkartıyorlar ve hormon tedaviniz başlıyor. Yaklaşık 1 yıl hormon tedavisi devam ediyor. Daha sonra tekrar kurula çıkıyorsunuz ve bu kurulda ilk önce başvurduğunuz mahkemeye bir cevap gidiyor. Bu kağıdı sizin kolunuza mühür basarak elden de teslim edilmesini isteyebilirsiniz. Bu sayede daha hızlı mahkemeye ulaşacaktır. Daha sonra duruşma gününü bekliyorsunuz. Ameliyat olabileceğinize dair mahkeme kararını alıyorsunuz. Bu mahkeme kararının 15 gün itiraz süresi bulunduğu için karşı taraf itiraz etmezse 15 gün içinde karar kesinleşiyor.

  • yani ben hukuki yollari atliyip direkt doktor kontrolunde hormon alimina baslayabilir miyim?

    Hukuki yolları atlayarak doktor kontrolünde ilaç alamazsınız.

    Bir doktor öyle bir sorumluluk alıp reçete yazmaz.

    Ayrıca ilaçlar, mevcut ve/ya daha önce geçirilen hastalıklar... gibi nedenlerle kişiden kişiye farklılık gösterebildiği için kulaktan duyma, el altından hormon ilaçları bulup bunları kullanmanız organ yetmezliği... gibi ciddi sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!