Orsiektomi Hakkinda

  • merhaba ben 18 yasinda trans bir kadinim aklimda bir soru takildi ve cevabinida turkce kaynaklardan bir turlu bulamadim orsiektomi oncesi 1 yillik bir hormon tedavisi sureci gerekiyormus. peki neden? direkt orsiektomi olup gereken bazi ilaclari almaya gerek kalmiyor ve hormonlara giden maliyeti dusurmez miyiz?


    ben hemen orsiektomi olmak istiyorummmmm X/

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen rn0010001 ().

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Ameliyattan önce testosteron seviyeniz kadın aralığına bastırılmazsa, orşiektomiden sonra testosteron seviyesinde ani bir düşüş yaşayabilirsiniz, bu da ruh hali değişimleri veya düşük enerji gibi yan etkilere neden olabilir.


    Kaynak: University of Central Florida Gender Affirming Health Program

  • peki benim direkt orsiektomi olmam icin bir engel var mi?

    ve bu ruh ve enerjideki degisimler cok mu fazla oluyor gercekten?

  • yani sey gitsem ve desem ben orsiektomi olmak istiyorum onlarda olamazsin cunku vs vs derler mi?

  • Yani aslında kısaca şöyle söyleyebiliriz. Bir tedavi kişiye faydalı olmak zorunda bunun mesleki karşılığı literatürde nasıl geçiyor bilmiyorum fakat bir doktorun bir insanı bilerek kısır bırakması, sağlıklı bir uzvu kesmesi tamamen yasak ve suçtur.


    Ek bilgi olarak; Cinsiyet değiştirme ameliyatları kişiler mevcut durumunda sağlıksız olduğu kabul edilmiş ve tedavi amaçlı yapılmaktadır. Bir keyifiyet söz konusu değildir. Bu durumun tespiti için de kişinin beyanı yeterli değildir. Yetkin bir sağlık kuruluşunun bu yönde görüş bildirir raporu gerekir. Türkiyede ekstra olarak mahkeme kararı da gerekir.

    Winter is Coming:!:

  • tek basima hormon aldiktan sonra orsiektomi olabilir miyim peki?

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!