homoseksüel insan biseksüel olur mu?

  • Merhabalar öncelikle, Ben 20 yaşında bir erkek lgbt bireyiyim. lgbt bireyi diyorum çünkü tam olarak hangi kısımda yer aldığımı çözemiyorum. Küçükken karşı cinse karşı ilgi duyduğumu biliyorum. Ama zamanla bu ilgi bir şekilde köreldi.


    Yaklaşık 12 yaşımda cinselliği öğrenmiştim ve hala daha hemcinsime karşı ilgim yoktu. İnternetteki malum videoları bile yeni yeni keşfediyordum.

    Bİrkaç sene sonra o videolarda eşcinsel olana rastlamıştım ve o an şoka uğrayıp (lütfen mağdur görün) gerçekten tiksinmiştim, iğrenmiştim. Erkek erkeğe nasıl olur, insanlar aklını mı kaçırdı, ne kadar korkunç tarzı düşünceler beynimde dolanıyordu. Zaman geçti ergenliğe girdim ve az da olsa olgunlaştım. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama birden hemcinsime ilgi duymaya başladım. Yani gerçek bir yönelme yaşadım. Okul hayatımda birden fazla sevgilim olmadı, erkeklerle arkadaşlık kurmakta biraz daha zorlandım ve zaman sonra kendimi eşcinsel ilan ettim. Bir zamanlar tam tersiyken artık karşı cins hiç ilgimi çekmiyordu. Bu yaşıma gelene kadar. 19'umda karşı cinse karşı anlık bir çekim hissettim. Bu çekime sarıldım ve asla bırakmak istemedim. Fakat yine de gitti. Kendimi zorladım. Daha çok kadınlarla ilgilenmeye başladım ama pek işe yaramadı. Lakin az da olsa içimde, karşı cinse karşı bir çekim hissediyorum.


    Öğrenmek istediğim şey biseksüel miyim yoksa homoseksüel mi. Forumda, kadın ağırlıklı bir biseksüelim yazan bir yazı okumuştum. Eğer böyle bir şey varsa ben de erkek ağırlıklı bir biseksüel mi oluyorum. Biseksüel olmak istiyorum çünkü yaşamda hala bir umut olduğunu bilmek istiyorum. Her ne kadar lgbt bireyi olarak lgbt savunucusu olsam da Türkiye şartlarında homoseksüel olmak istemiyorum. Çünkü çok yordu. Sevip sadece sevmemle kalmamı bilmek yordu. Aşktan korkmak yordu. Anlatmak isteyip de anlatamamak, kendimden başka bir limanın olmaması yordu. kısacası yalnızlık yordu.

  • Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Türkiyede eşcinsellere karşı o kadar büyük bir nefret var ki eşcinsel olanlar kabullenemiyor.Homoseksüel biri biseksüel olamaz fakat kendini homoseksüel zannederken ileri zamanlarda karşı cinse de bir şeyler hissediyorsa biseksüeldir,biseksüel değilsen kendini kandırmamalısın.Elbet bir gün karşına doğru insan çıkacaktır,umut etmek daha iyi hissettiriyor diğer türlü kendini yer durursun.

  • Cinsel yonelim her zaman kati ve tek cins odakli degildir. Zamanla ilgi duydugun kisiler degisebilir. Belki cinsden cok kisiye ilgi duyuyorsundur. Ismi biseksuel yada panseksuel olsun farketmez ama sen de fark etmissindirki bu senin cokta kontrol edebilecegin bir durum degil. Dolayisiyla kendini illa bir harfe dahil etmek zorunda degilsin.

    Maalesefki icinde bulundugumuz toplum bize karsi hos goruslu degil ama sirf bu yuzden kendini inkar etme. Elbetteki sen de bu hayyata yolunu bulacaksindir.

  • Umarım kendini homoseksüel zanneden bir biseksüelimdir o zaman. Homoseksüel olmaktan asla utanmadım ve benim için asla kötü olmadı. Sadece zor oldu. Doğal olarak, kolayı zora tercih etmek istiyorum sadece. Dediğin gibi, doğru insan için umut etmek gerekiyor. Daha doğrusu benim umut etmeye devam etmem gerekiyor. Umarım benim yaşamımda doğru insan diye biri vardır.

  • Kesinlikle. Bu yaşıma kadar gelip de hala cinsel kimliğimi sorgulamak belki de yanlış bir şeydir. Kendimi bir kalıba koymaktansa yaşayarak kendi benliğimi bulabilirim. Gerçekten fark ettim ki bunu kontrol edemiyorsun. Elimden gelen, yaşayıp yaşadığımı kucaklamak olacak. Her şeyden önce pek de yalnız olmadığımı bilmek bile benim için büyük bir ilerleme oldu. Teşekkür ederim.

  • bize küçüklükten öğretilmiş açıktan açığa da olmasa da içselleştirdiğimiz bir homofobi var. Kendi yönelimimiz bile olsa o derinlerdeki homofobi kabullenişimizi zorlaştırıyor. Öncelikle kadınlara duyduğunu düşündüğün çekimin ne olduğunu irdelemeni öneririm. Romantik çekim, cinsel çekim, duygusal (romantik ile karıştırılmamalı destek görmek, arkadaş olmak, merhamet görmek vb. duygular) ya da estetik çekim (gözüne güzel gelmesi) mi? Bu duygulara kendini hetero olmak için zorlaman sebebiyle de sahip oluyor olabilirsin. Kendini kabullenmek içselleştirdiğimiz homofobiyi yok etmek için uğraşmak cinsel yönelimini keşif yolunda en önemli adımlar. Tabii günün sonunda kendini homoseksüel ya da biseksüel olarak etiketlendirmek zorunda hissetme. Kalıba girmek zorunda değilsin en basitinden queer'sin. :)

  • Selam nmf4 özelden konuşabilirmiyiz?

  • Bence yönelimler de akışkan olabiliyor yani gay olduğunu söyleyip de sonradan biseksuel olduğunu düşünen bir arkadaşım da oldu. Bu konulara çok da fazla kafa yorup canını sıkma. Kimi seveceğini seçemezsin sonuçta belki bir erkekle güzel bir birlikteligin olacak. Ya da bir kadına aşık olacaksın gerçekten kim bilir?

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Merhaba ,

    Arkadaşların yorumlarına katılıyorum.

    Şunu eklemek istiyorum , umudu biseksüel olmakta aramak yerine, kendi yaşamının içinde, özgürce, heteroseksüellerin seni olduğun gibi kabul edebildiği güvenli bir limanda aramayı deneyebilirsin.Bu açıdan yönelimini kimseye karşı tanımlamak zorunda da değilsin kendinden başka. Gerçeğini heteroseksüellerin arasında yaşamak kolay değil bunu kabul ediyorum. Aksi durumda çoğunlukla yaşadığın yalnızlık hissini de anlıyorum. Ama homoseksüeller olarak yalnız değiliz. Birbirimize daha güzel fırsatlar içinde ulaşmamız da mümkün. Unutma aslında biz bir grup olarak koşullarımızı kendimiz oluşturuyoruz. Uygulamalarla, sadece dış ortamda kolaylıkla karşılayamadığımız temel ihtiyaçlarımızın peşinde gitmek de bir seçenek , zamanla azınlık bir grubun da aynı zamanda insanca yaşayabileceği fikrini geliştiren sosyal olanakları oluşturmak da bir seçenek. Tüm bu farklılıklara saygı, sevgi ve hoşgörüyle yaklaşarak tabi ki..

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş 4 mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!