ben kimim ve neyim

  • Ben kimim ve neyim?

    Ben *** 19 yaşındayım, bu yıl ortalama bir üniversitede pdr bölümü kazandım. Ailesi ve arkadaş çevresi tarafından sevilen birisiyim. Geleceğe dair ne yapmak istediğini bilmeyen ailesinin itelemesiyle yol alan biriyim çünkü kendimi tanımlayamıyorum neyim kimim ilerde ne olmak istiyorum, ne olacağım, olacağım şey beni belirlemekle kalmayacak etrafımdaki insanları belirleyecek, hayatıma biri girecek, kendi ailem olacak mı... hayatıma biri girecek.

    İlk cümlede yazılan birisi kadar değilim. Herhangi biri kendisini tanıtırken 'ben x heteroseksüelim' diye tanıtmaz. iyi ki de tanıtmaz tanıtılıyor olsa o zaman ne derdim bilmiyorum çünkü. Kendime yeni yeni itiraf ettiğim şeyi başkalarına nasıl itiraf edebilirim ki. Ailemin cinsel yönelim konusunda zihinleri kapalı. Bu yüzden ben de kendimi kapatıyordum bu yaşıma kadar. Ama artık tutamıyorum içimde.

    Annem mesela her konuda açık fikirlidir ama bu konular açılınca tiksinme ifadesiyle bakıyor bana. Son zamanlarda daha az tepki veriyor olsa da yine aynı. Babamsa.. gizemli bir kutu. neye nasıl tepki vereceği hakkında bir fikrim yok. Erkek kardeşimse onun hep yanında olduğum ve böyle konular hakkında bilgi verdiğim için anlayışlı.

    Yani karşılarına geçip ben ne olduğumu bilmiyorum ama benden 'normal' bir ilişki beklemeyin çünkü ben kadınlardan hoşlanıyorum desem...

    yer yerinden oynar, belki evlatlıktan reddedilmeye kadar gider, annem yüzüme kusacakmış gibi bakar sürekli, babam görmezden gelir. Kardeşimse acır bana. Sürekli bunu neden yaptın ki diye sorar. Neden itiraf ettin ki zorunda mıydın sanki diye.

    ya da

    yer yerinden oynamaz, annem bunu gizli tutmamı söyler ve hiç dememişim gibi devam eder.

    bilmiyorum işte nasıl davranacaklarını bilmiyorum keşke bilsem. Ama ben de sevilmek istiyorum. Artık sadece ailem ve arkadaşlarım tarafından değil, başka birisi tarafından da. sevilmek istiyorum.

    neden buna hakkım yok

    neden bu elimden alınıyor

    ailem bunu kapatmamı söylediğinde ne olacak mesela. Bu konu sadece 4'ümüz arasında kalacak. ben annem babam kardeşim. belki de sadece annem ve benim aramda. kardeşimle babamın haberi bile olmayacak. e sonra

    4 yıl üniversite hayatı geçireceğim hiç ilişkim olmadan. sonra belki yüksek lisans belki atama. ailemden kesin ayrılış, sonra kendi paramı kazanmaya başlayacağım. kendi evim olacak artık. içinde tek ben. belki yalnızlık çekmeyeyim diye kedi ve köpek alacağım yanıma. ve böyle öleceğim

    tek başıma.

    zaten herkes anlamış olacak artık ben kimseye söylemesem de. 30 35 yaşına kadar hiç sevgilisi olmamış biriyle ilgili herkesin aklına gelecek o düşünce.

    arkadaşlarımın çok güzel hayatları olacak ben onlara gideceğim onların eşleriyle tanışacağım, çocukları olacak. benimse kedilerim.

    adalet mi bu.

    beni böyle yaratmayan allahın adaleti bu mu. yalnız ölmem mi.

    peki ben ne olacağım ben. benimle ilgili planları ne allahın

    ben ne yapmalıyım ve ne yapacağım

  • ailen şimdiden cinsel yönelimini bilmek zorunda değil

    aile yapını bilmiyorum ama bazı aileler çocuklarını okuldan bile alabiliyor

    eğitimini tamamlayıp bir meslek sahibi olunca anlatır yoluna öyle devam edersin

    yani ekonomik olarak bağımsızlığımı kazanana kadar saklamaya devam etmem gerektiğini mi söylüyorsun

  • Selam ; Farklı olman senin kötü veya hasta olduğunu göstermez aksine özel olduğun için ve farklılığının ''farkında olduğun için'' bence kendine haksızlık etmemelisin :)) Hayat senin hayatın , yaşayacağın bir dünya anılar ve mutlu/mutsuz dakikalar da senin. Ailen elbette çok önemli bir faktör fakat senin doğal yaşantın ile uyuşmadıkları zaman ortayı da aramanı tavsiye ederim. Yani bahsetmeyebilirsin veya uygun zamanı yakalamayı da bekleyebilirsin. Sonuçta sen aileni buradaki herkesten çok daha iyi tanıyorsun. Annen ve baban bence anlayışla karşılarlar, sonuçta onların evladısın. Bu açılma süreçlerinde anlayış ve empati çok önemli.Benim sana tavsiyem bu :)


    Ve son olarak ; daima mutluluğunu düşün, nelerden zevk aldığını , nelerin senin içinde huzur bulundurduğunu ölçüp tartmalısın. Sevgiler

  • Öncelikle seni anla(ya)mayacak insanlara yakınlık derecelerine bakılmaksızın açılmamalısın. Seni bu halinle kabul edemeyen yerlerden, seni böyle kabul eden yerlere gitmek için gerekli donanımlara sahip olmak için çabalamalısın. Yani işini uluslararası alanda yapabilecek düzeye gelip orada içindeki sen olup gerçek sen olarak yaşayabilmenin önünü açman lazım.

  • inan herbirimizin durumu birbirinden farklı ve zor. ben 35 yaşında evli ve 1 çocuk sahibi erkek bedeninde kadın ruhuna sahip bir lezbiyenim. Senin gelecek ile ilgili olmamasını istediğin şeyleri ben her gün en zor haliyle yaşamaktayım. Eğitimciyim, özelden yazarsan özellikle eğitim ve kariyer ile ilgili sana bilgi anlamında destek olabilirim.

  • İşim ve merakım gereği nacizane "Özgür" diyebileceğimiz ülkelerde bulunmuş birisi olarak, ülkemizdeki genel kalıplara "kesinlikle" giremem diyorsan kendini oralarda yaşam için gerekli olan yeterliliklere hazırlamalısın.

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş 18 mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!