Yasemin Akdeniz adlı kullanıcının mesajları

    Trans kadınlar için en popüler epilasyon yöntemlerinden bazıları şunlardır:

    1. Lazer Epilasyon
    2. Elektroliz
    3. Ağda
    4. Epilasyon Kremleri

    Lazer Epilasyon

    Lazer epilasyon, istenmeyen tüy köklerini hedef almak ve yok etmek için konsantre ışık huzmeleri kullanır. Bir lazer epilasyon seansı sırasında, bir uygulayıcı cildinizin yüzeyine lazer enerjisi iletmek için elde taşınan bir cihaz kullanacaktır. Işık cildinizin yüzeyinden geçecek ve saç köklerinizin pigmenti tarafından emilecektir.


    Lazer epilasyon, yüzünde veya vücudunda istenmeyen tüyleri olan kadınsı spektrumlu trans kişiler için cinsiyet hoşnutsuzluğunun etkili bir tedavisi olabilir.


    Birçok hasta, uzun süreli (ve çoğu durumda kalıcı) sonuçlar sunduğu için lazer epilasyonu tercih eder. İstenen sonuçları elde etmek için birden fazla seansa ihtiyaç duyulacağını ve sonucun tüylerin tamamen alınması değil, tüylerin azalması (tüyler daha hafif ve daha ince hale gelir) olduğunu bilmek önemlidir. Ek olarak, lazer epilasyon herkes için ideal değildir. En iyi adaylar daha koyu saçlara sahiptir.


    Lazerin bazı olumsuz yan etkileri şunlardır:

    • Rahatsızlık veya ağrı
    • Lokalize şişlik
    • cilt kızarıklığı
    • Hiper pigmentasyon (geçici cilt koyulaşması)
    • kabuk oluşumu


    Elektrolizde olduğu gibi, istenmeyen yan etki riskinizi azaltmak için lazer epilasyon için kalifiye bir profesyonel aramak çok önemlidir.


    Elektroliz

    Elektroliz kalıcı bir epilasyon yöntemidir. Tıbbi elektroliz, elektrik akımı kullanarak istenmeyen tüylerin büyüme merkezini yok eder. Çok ince bir sonda (bir saç telinin yaklaşık yarısı kalınlığında paslanmaz çelik bir tel) cilt yüzeyinden her istenmeyen tüy folikülüne sokulur. Daha sonra saç cımbızla dikkatlice çıkarılır.


    Elektrolizin en büyük avantajı kalıcı sonuçlar sunmasıdır. Dezavantajları ise zaman alıcı ve pahalı olmasıdır. Tüm istenmeyen vücut ve göğüs kıllarınızı almak için birden fazla seans gerekli olacaktır.


    Elektroliz ile ilişkili bazı yan etkiler şunları içerebilir:

    • Rahatsızlık veya ağrı
    • cilt kızarıklığı
    • Lokalize şişlik
    • küçük kabarcıklar
    • kabuklar
    • Kuruluk

    Bu potansiyel yan etkiler nedeniyle, enfeksiyon ve cilt hasarı riskinizi azaltmak için deneyimli, kalifiye bir uygulayıcı seçmeniz çok önemlidir.


    Ağda

    Ağda, vücudun hemen hemen her yerinden tüyleri almanın etkili bir yoludur. Ağda seansı sırasında, hedef bölgeye ince bir tabaka sıcak ağda uygulanır. Daha sonra ağdanın üzerine ince bir bez parçası bastırılır ve tüylerin çıkış yönünün tersine doğru hızla çekilir. Bu işlem sırasında hem ağda hem de tüyler çıkarılır.


    Yanlış yapılırsa ağda, kızarıklıklara, morluklara veya ciltte yırtıklara neden olabilir, bu nedenle profesyonel becerilere başvurmak isteyebilirsiniz.


    Tüy Dökücü Kremler

    Hafif yakıcı kimyasalların (sodyum ve kalsiyum tiyoglikolat) bir karışımı olan tüy dökücü kremler, tüy alma açısından geleneksel ağda ve tıraş arasında bir yere düşer. Tıraştan daha derine nüfuz ederler, ancak ağda kadar derine nüfuz etmezler. Cilde yerleştirildiğinde, saç millerinizdeki keratinin bozulmasına neden olurlar.


    Tüy dökücü kremlerin en önemli avantajı, eczanelerde bulunabilmeleri ve büyük tüy bölümlerini bir kerede çıkarabilmenizdir. Ancak sonuçlar kalıcı değildir, saç büyümesini sınırlamak için düzenli tedaviler gerekecektir. Ek olarak, tüy dökücü kremler, kaba vücut tüylerine sahip kişiler için o kadar etkili değildir ve hassas cilde sahip kişiler tüy dökücü kremlerden önemli cilt reaksiyonları alabilir.

    Yurt dışında, iki yabancı ülke vatandaşı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilir. Böyle bir evlenme, kendi ülkelerindeki mevzuata aykırı olmaması şartıyla kendi ülkelerinde de geçerli olacaktır.


    Almanya'da veya Avrupa'da farklı bir ülkede evlenmek için Makedon veya Türk konsolosluğuna başvurmanız gerekir ki, o ülkelerin mevzuatlarına aykırı olduğu için başvurunuz kabul edilmeyecektir.


    Bir yolunu bulup, bulunduğunuz ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenseniz dahi bu durum sizi o ülkelerin vatandaşı yapmaz ve size o ülkede yaşama hakkı sağlamaz.

    AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı:


    "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."


    İstanbul Sözleşmesi Nedir?


    İstanbul Sözleşmesi uluslararası hukukta, şiddetin kadın erkek eşitsizliğinin ve kadınlara karşı yapılan ayrımcılığın bir sonucu olduğunun vurgulandığı ilk sözleşmedir.


    İstanbul Sözleşmesi fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet her tür şiddetle mücadele konusunda “Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikalarından” oluşan dört temel yaklaşım içeren ilk sözleşmesidir.


    İstanbul Sözleşmesi, aynı zamanda şiddetle mücadelede bağımsız bir izleme mekanizması bulunan ve yaptırım gücü olan bağlayıcı ilk sözleşmedir.


    Cumhuriyet

    Konu lgbti.org Facebook sayfasında da paylaşılmış, gelen yorumlardan bazıları.


    Özlem İkiz: Olduğu gibi kabul edilsin. Ergenlik çağı başlamak üzere o yaşlarda. Yakında anlar kimden hoşlandığını.


    Defne Carideo: Bırakın kız istediğini sevsin. O yaşlarda bir kız bir erkekten hoşlandığını söyleyince nasıl normal ise, bir kızın kızlara ilgi duyduğunu söylemesi de normal.


    Nurullah Yalcin: Açıkcası son zamanlarda 12 yaş değil henüz 5-6 yaşındayken bunu eğilimin olabileceğine dair söylemler var hatta bu konuyla ilgili filmler var fakat ben gelişim psikolojisi eğitimi almış biri olarak bu konuda şaşkınım cünkü bu konudaki eğilimlerin netleşmesi ergenligin bitimiydi yıllardır noldu da psikoloji bilimi böyle u dönüşü yaptı anlamıyorum sonuç olarak 12 yaşında birinin kimlik karmaşası doğaldır fakat kesinlikle kızınız yol ayrımında değil


    Erol Arslan: Beklemesi lazım, hele bir kaç yıl geçsin çocuk aynı şeyi düşünecek mi. Düşünürse manevi desteğini eksik etmesin yeterli.


    Volkan Çolak: Tercih diye bir şey yok. Tercih olsaydı kimse böyle bir ülkede lgbt'li bir birey olmayı tercih etmezdi.


    Ares Summer: Yani anaokulu çağındaki çocukların bile aşık oldum diye ebeveynlerine anlattıklarını duymuşsunuzdur, bu da aynı hesap. Eğer erkeklerden hoşlandığını bilmek için küçük olmuyorsa kızlardan hoşlandığını bilmek için de küçük değildir, ha belki yanılmıştır belki her ikisinden de hoşlanıyordur o zamanla anlaşılır.

    lgbti.org, Yeni Şafak gazetesinde yer alan bir haberle ilgili Facebook sayfasında bir açıklama yayınlamış.


    Açıklama şöyle;


    Bugün Yeni Şafak gazetesinde yer alan haberle ilgili lgbti.org'dan zorunlu açıklama: Adı geçen dernek ve/ya derneklerle topluluğumuzun hiçbir şekilde herhangi ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna duyurulur.


    İşte o haber...


    144 üyeli derneğe 8 milyon dolar


    ABD ve Avrupa, Türkiye’de topluma eşcinselliği dayatan LGBTİ derneklerine milyon dolarlar aktarıyor. Sadece 144 üyeli Ankara merkezli “K*** GL Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği”ne aktarılan fonun büyüklüğü 7 milyon 896 bin doları (yaklaşık 57 milyon lira) buluyor.

    LGBTİ lobisinin Türkiye ayağını yöneten 17 dernek var. Bu derneklerin üye sayısı sadece 12 ila 230 arasında değişiyor. Ancak aktarılan paralar dudak uçuklatıyor. 2021’e kadar bu derneklere 24 milyon 433 bin dolar (yaklaşık 175 milyon TL) aktarılmış.

    Söz konusu yardımın %31’ini 144 üyeli K*** GL almış. Fonlanan derneklerin 6’sı İstanbul, 4’ü Ankara, 2’si İzmir, 2’si Mersin, 1’i Diyarbakır, 1’i Bursa ve 1’i de Antalya’da bulunuyor. Bu Truva Atlarına, en fazla yardım ise ABD, AB Delegasyonu ve büyükelçiliklerden geliyor.


    Haberin devamı: Türkiye LGBTİ Birliği - Gönderiler | Facebook

    Paylaşımlarında çocukları kullanarak para karşılığı öpüştürdüğü gerekçesi ile tutuklanan sosyal medya fenomeni Gaga Bulut tahliye edildi.


    Mahkeme heyeti, sanık Bulut Altuğ’a, 15 yaşından küçük iki çocuğa yönelik ‘cinsel istismara azmettirme’ suçundan her mağdur için 8’er yıl ve ‘müstehcen görüntüleri yaymak’ suçundan da 1 yıl olmak üzere 17 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen sanığa ayrıca 1000 gün adli para cezası verilirken, bu paranın 20 bin TL’ye çevrilmesine karar verdi.


    Bulut Altuğ bugün çıkarıldığı mahkemede “25 Aralık” tahliye edildi.


    Kaynak: lgbti.org