Cilt Bakımı ve Sağlık Rutinimiz

  • Herkese merhaba,

    Bugünlerde pek evlerden dışarı çıkamıyoruz ama bu demek değildir ki kendimize bakmayacağız. Evde cildimiz ve sağlığımız için neler yapıyoruz? Formumuzu nasıl koruyoruz hep birlikte konuşalım istedim.


    Ben kendimden bahsedecek olursam;

    Uyku düzenim tamamen bozulmuş durumda yine de günlük 8 saat uykuyu geçmemeye çalışıyorum. Yemek yeme sıklığımı biraz uzattım. Ama kilo almama engel olamadım maalesef.


    Evde müzik açıp arada dans ediyorum kendi kendime. Maksat hareket olsun :D

    Cilt bakımına hiç ara vermedim her akşam temizleme jeli ile yüzümü yıkıyorum, tonik sürüyorum, nemlendirici gece kremimi sürüyorum. Sabahları da normal kremimi sürüyorum yüzümü yıkadıktan sonra. Güneş kremi şu sıralar pek kullanmıyorum gündüzleri. Malum evden dışarı pek çıkmıyoruz. Birde banyo sonrası vücut losyonumu sürmezsem olmaz.


    Birde haftada bir kere mutlaka Türk kahvesi telvesi ile peeling yapıyorum. Yumuşacık oluyor. Ölü derileri vs. çok güzel alıyor. Yalnız yaparken fazla bastırmamak önemli. Bu arada tonik olarak gül suyunu tavsiye edebilirim. Cildi eğer makyaj vs. yapıyorsanız güzel arındırıyor.

    Güneş kremi gibi kremler kullanıyorsanız yüzünüzü sadece jelle temizlemek yetmez. Mutlaka yağ bazlı bir ürünle temizlemeniz gerekiyor. (İsteyene özelden tavsiyede bulunabilirim)


    Birde şu konjak süngerler var malum. Cildi çok güzel arındırıyor sadece su ile ama bende inanılmaz bir sivilce problemi yaşattı. Kullananlar varsa deneyimlerini merak ediyorum.

    göz altları içinde incir çekirdeği yağı tavsiye edebilirim. göz altı morluklarına vs. iyi geliyor.


    Ayaklar içinde Türk kahvesi ve tuz karışımlı peeling uygulayabilirsiniz. Daha sonra ayakları nemlendirmek için muz ve hafif ısıtılmış zeytinyağını lapa gibi karıştırıp içerisine 3-4 damla da lavanta yağı ekleyip ayaklarınıza sarıp 20 dk beklerseniz harika sonuçlar alırsınız.


    Saçlarınızı kabarık seviyorsanız benim gibi sakın krepe yapmayın saçları mahfediyor. Onun yerine gidin bir kozmetikçiden ucuz saç köpüğü alın. (ben ıslak etki bırakan yumuşak joleyi tercih ederim.) Onu kullanın. Saçlarınıza sarımsak vs. sürmeyin. Doğal sabunla yıkamayın. Çünkü kafa derinizi ve saçlarınızı tahrip edersiniz. Şampuan seçerken içinde silikon türevlerinin olmamasına dikkat edin.

    Özellikle dimenticone çok fena bir kimyasal. çoğu şampuanda bu madde var ve bu madde birikme yapıyor. Saçlarınız uzun vadede dökülebilir.


    Kaşlara badem yağı sürün gerçekten işe yarıyor.


    Elleri normal kalıp sabunla yıkayınca fazla kurumuyor onu fark ettim. Sıvı sabunlar daha beter kurutuyor elleri.


    Saçlarımı kesmenin bir yolunu bulursam saçları kesmeyi düşünüyorum ama cesaret edemiyorum ;(


    Sizinde aklınıza gelenler varsa paylaşalım aydınlanalım hep beraber :)

    Winter is Coming:!:

  • Uyku düzenim iyice bozuldu gecem gündüzüm karıştı, öyle cilt bakımı gibi bir sorunum da yok :)

    Televizyon izleyip internete takılmaktan başka bir yaptğım bir şey yok, öyle senin yazdığını görünce girip merhaba diyeyim dedim

    Saç kesmen konusunda bir yorumda bulunamayacağım bazı kadınlara yakışıyor bazılarına yakışmıyor, ne boyutta kestiğini görmeden bir şey söyleyemem :)

  • Benim saçlarımı biliyorsun :D Gerçi uzun saçta olur. Ama şekilsiz olunca uzun kısa fark etmez kötü oluyor. Bob kesim seviyorum ben. Şuan amele stayla oldu :P

    Winter is Coming:!:

  • Dün akşam yüzüme hindistan cevizi yağlı (+bal +limon) maske yaptım :) İnternette okuduğum kadarıyla yağlı ciltlere uygunmuş ki benim cildim gerçekten yağlı. Ne kadar süredir yaptığımı unuttum ama her gece yatmadan önce streching yapıyorum ve geliştiğimi görebilmek beni aşırı mutlu ediyor. Aynı zamanda masa başında çok fazla zaman geçirdiğim için belim ve boynum ağrıyordu, şuan ağrılarım kalmadı. Bir de saçımı kendim kesmeye başladım sonuçtan da memnunum :P

  • Cildim çok alerjik çok sorunlar yaşıyorum ve karaciğer yağlanması var şuan o da çok sivilce yapıyor hem de içten kabarıyor değişik. Uzun süredir saçımı ve vücudu yalnızca bıttım sabunu ile yıkıyorum. Alerji cilt sorunlarına iyi geliyor sivilcelere de etkili yumuşacık yapıyor saçı da gürleştirdi.

    Haricinde ruşur taşı denen birşey aldım onu peeling yapıyorum. Her yere kullanılabiliyor yüz ve vücut. Gül suyu ile siliyorum her gün. Olabildiğince kimyasal olan şeylerden uzak duruyorum son zamanlarda. Doğal Hindistan cevizi yağı sürüyorum krem yerine. Öyle karışık birşeyler :)

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Sivilce problemi için kükürtlü sabunda öneriliyor benim bir arkadaşım kullanıyordu memnundu ama çok bir bilgim yok.


    benimde cildim güneşe karşı çok hassas güneş kremini mecburen kullanıyorum ama onlarında temelde 2 çeşidi var. İçinde titanyum dioksit vb olanlar mekanik koruma sağlıyor ve en güvenlisi. Önemli olan partikül boyutunun nano seviyesinde olmayanından bulmak. Bunu da sürünce beyaz beyaz durmasından anlarsınız. Kimyasal koruma sağlayan güneş kremlerini ise en az 30 dk önceden sürmek lazım. Ama mekanik olanlar daha güvenli


    Ayrıca şuraya faydalı bir link bırakayım. Burada piyasada satılan ürünleri giriyorsunuz içerik bilgisi analiz edilmişse size o ürünle ilgili bir rapor çıkartıyor. 1-5 arası puanlıyor. Direkt kimyasalların adını da tek tek aratıp insan vücudunda olası etkilerini vs varsa yazıyor.


    Link: https://cosdna.com/

    Winter is Coming:!:

  • Kükürtlü sabun da var bende ama çok ağır kokusu bazen kullanıyorum. Benimki daha çok içsel bir durum olduğundan zaten geçici çözüm oluyor genelde sabun ve ilaç kremler. Güneş beni çok kaşındırıyor ya :/

    Merak ettim inceleyecegim güneş kremlerini

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Cilt bakımı vs hiç önemsemezdim ama son zamanlarda toniği keşfettim ^^ Ama tonik kullanayım dedim bu sefer de cildi kuruttuğunu ardından nemlendirici sürmek gerektiğini öğrendim. Toniği yüzümü sabun gibi temizleyen bir şey sanıyordum meğer tonik öncesi temizleyici jelle yıkamak gerekiyormuş bir de o çıktı başıma^^

    Neyse sonuç olarak son birkaç gündür akşamları sabunla yüzümü yıkayıp tonik sürüyorum sonra nemlendirici krem kullanıyorum sabahları da saf suyla yıkıyorum o kadar şimdilik çok bir faydasını görmedim

    Şöyle rahat günlere gelsek bi

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!