İnsanlar neden eşcinsellik konusunda cahiller?

  • rol model arayışının sebebiyeti sadece homoseksüel bireylerde değil heteroseksüel bireylerde de mevcut. özellikle bunu çocuk üretim mantığı dahilinde ailevi çıkarlara yorumlanması da öğrenilmiş çaresizlik kapsamındaki zihniyet ve toplum kültüründen kaynaklı. dikkat ederseniz cinsiyet kimliği eksikliği bağlamında homoseksüellere zigotmuş gibi çok homofobi içeren önyargı zihniyetiyle daha çok yüklenilir ve yükseltilir. aslında bunun bunla bir alakası yok homofobi barındıran algıda seçicilikle alakası var. 15 yaşındaki birinin popüler kültür ve eğlence sektöründen bir kişiden örnek vererek bu tarz konuşmaları normal karşılamak anormal gelmeyebilir. fakat homofobik homoseksüeli de tanımlayabilir. bence alakası yok. kardeş kardeşe benzemezsen birileri üzerinden temsil ediyor gibi genelleme yapmak bence normal değil. her koyun kendi bacağından asılırken, temsiliyet ve örnekleme açısından yapılan her genelleme kendi ayağını vurmaktan ötesi değildir. bence başlıkta yanlış; "insanlar neden eşcinselller konusunda cahiller" olmalıydı. ideoloji misyonerlik anlamını da içeren iyelik ekli kelimelerin kullanılması bence yanlış.

  • Eşcinselliği sonradan oluşan bir fantezi ürünü olduğunu savunan doktorlar var olduğu sürece malesef eşcinselliğe tepki kötü yünde var olacak.

  • İnsanlar bilmedikleri anlamadıkları ve daha çok kendi olamadıkları yada kendinin olamayacağı şeylerden korkar ve istemezler.

    İnsanlar kadın yada erkek yan yana samimi iki kişiye baktığında sevgiden ziyade cinsellik görürler ve cinsellik hayal ederler.

    Bu yalnızca LGBT+ bireyleri için geçerli değil hetero insanlar için de durum aynı el ele tutuştuğunu görmesinler öpüştüğünü görmesinler sen daha hiç bir şey yapamadan beyinlerinde bir anda kamasutra nın bilmem kaç milyon şekli canlanıyor sanırım :D


    diğer bir yandan herkes aslında hayatlarında farklı farklı konular ile bir şekilde bastırıldığı için aslında kimse kendine bakmak istemez mücadele etmek istemez kimi korktuğu kimi daha basit yolu seçtiği için koyun sürüsü mantığı ile farklı görünene, azınlığa saldırmayı ve bir çeşit ruhsal tatmin yaşamayı seçiyor sanırım.


    Hayır yoksa hiç bir mantığı yok. Özür dilerim biraz kaba olacak ama kimin kimi yatağa attığı kimler ile öpüştüğü koklaştığı niye bu kadar umurlarında sorusuna anca böyle bir açıklama bulabiliyorum.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!