Cilt Beyazlatan ve Güzelleştiren En Etkili 3 Doğal Maske

  • Hepimiz temiz, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteriz. Ama kimi genetik sebeplerle, kimi güneş ve diğer çevre şartlarının etkisiyle bu mümkün olmayabilir. Eğer yüzünüzde ten renginizde farklı tonlar varsa veya rengi koyu olduğu için beyazlatmak istiyorsanız; göz altı morluklarınız, siyah noktalarınız ve akneleriniz mevcutsa, sivilce lekeleriniz ve kızarıklıklarınız varsa bu yazımız tam size göre. Bu yazımız bunlar için çözüm olabilecek doğal yöntemler ve uygulanmış doğal maskeler ile ilgili. Umarız siz de diğer uygulayanlar gibi denediğinizde istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Sonuçlarınızı veya memnun kaldığınız başka yöntemler varsa bunları bizimle yorum kısmında paylaşırsanız hem sizden gelen geri bildirimleri öğrenmiş oluruz hem de yeni tariflerle başka kişilere de fayda sağlamış oluruz. Buyrun en etkili 3 doğal maskeye bir gözatın.


    1- Limon Suyu ve Salatalık Suyu Maskesi:


    Limon suyunun cildi beyazlattığına dair hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yüzünüzü beyazlatmak için limon maskesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Limonun içinde bulunan maddeler cilti beyazlatır ve ciltteki lekeleri giderir. Maskemizde kullanacağımız salatalık ise yüzünüze ferahlık, tazelik getirecek. Peki bu maskeyi nasıl uygulayacağız ona bakalım şimdi.


    Uygulanışı

    -Bir tatlı kaşığı limon ile bir tatlı kaşığı salatalık suyunu bir kapta güzelce karıştırın.

    -Karıştırdığınız bu maske karışımını yüzünüze uygulayıp, ortalama olarak 20 dakika yüzünüzde bekletin. Sürenin sonunda yüzünüzü bol ılık suyla yıkayın. Haftada bir yada 15 günde bir uygulayın. Her gün yapmayın.


    Eğer kış aylarında bu maskeyi yapacaksanız, doğal salatalık bulamazsınız bu yüzden salatalık yerine bal kullanabilirsiniz.


    Bu maskede aynı salatalık-limon maskesi gibi hazırlanır. Bir tatlı kaşığı limon ile bir tatlı kaşığı bal bir kapta güzelce karıştırılır ve bu karışımın yüze uygulanır. Ortalama olarak 20 dakika yüzünüzde bekletin. Sürenin sonunda yüzünüzü bol ılık suyla yıkayın. Bu maskeden sonra cildiniz daha yumuşacık olacak ve rengi açılacaktır.


    2- Yoğurt ve Karbonat Maskesi:


    Limonlu maskeden sonra diğer etkili maskemiz Yoğurt karbonat maskesi. Ben karbonatlı maskeyi kendim evde mümkün olduğu kadar düzenli olarak uygulamaya çalışıyorum. Uygulamadan sonra ciltim pırıl pırıl oluyor. İpek gibi yumuşak bir cilde sahip oluyorum. Bende çok işe yaradı umarım sizde faydasını görürsünüz.


    Güneş lekesi, siyah nokta ve sivilce izlerinizden doğal yollar ile kurtulmak mümkün. En etkili maskelerden biri olan yoğurt karbonat maskesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Maske cildinizdeki üst ölü hücrelerini temizlenecek ve bunun sonucunda pırıl pırıl bir cilt sahibi olacaksınız. Özellikle siyah noktalarınız varsa bu sayede artık olmayacak. Düzenli olarak haftada 1 defa yoğurt karbonat maskesini uygularsanız porselen gibi bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.


    Uygulanışı


    Küçük bir kase içerisine bir tatlı kaşığı yoğurt ile bir çay kaşığı karbonatı güzelce karıştırın. Yoğurt, sevgili karbonatın etkisi ile bir güzel kabaracak ve krem şanti gibi bir kıvamı olacaktır. Bu güzel şanti karışımınızı yüzünüze güzelce sürün. Ama sürerken dikkat etmeniz gereken hususlar var. Maskeyi göz çevresine ve dudaklara sürmeyin.


    Hassas ve kuru bir cilt yapısına sahipseniz karışımı 5-10 dakika maske kuruyana kadar bekletin. Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz bu süreyi 20 dakikaya çıkarabilirsiniz. Haftada bir kez yada 15 günde bir kez uygulayın. Her gün yapmayın. Karbonattan dolayı ciltte hafif bir yanma olabiliyor. Hatta bazı ciltlerde kızarma bile yapabiliyor. Bir süre sonra (ortalama 2-3 saat) kızarıklık gidiyor. Ama bazı ciltler fazla tepki verebilir. Bu durumda kullanmayınız.


    3- Domates Maskesi: Domates maskesi cildin rengini açar ve nemlendirir. Ayrıca Cildin gözeneklerini temizleyerek yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Gerekli olan malzemeler ise bir adet domates ve biraz tam buğday unu.


    Uygulanışı

    Domatesin kabuğunu güzelce soyduktan sonra blendır ile ezerek bir miktar un ile karıştırıyoruz. Unun miktarı domatesin suyuna göre değişiklik gösterir. Domates suyunu ın yardımı ile krem kıvamına getiriyoruz. Doğal yüz beyazlatıcı krem olarak kullanabileceğiniz bu domates maskemizi tüm maske uygulamalarında olduğu gibi, dudaklar ve göz çevresi açıkta kalacak şekilde cildimize uyguluyoruz. Ortlama olarak 5-10 dakika bekletip ılık suyla yıkıyoruz. Bu maskeyi haftada 2-3 kez uygulamanız gerekiyor.

  • Bu güzel bilgileriniz için teşekkür ederim. Uygulamak isterim. İşe yararsa bu kısıma yazmayı düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler. :love: :)

  • Bu güzel bilgileriniz için teşekkür ederim. Uygulamak isterim. İşe yararsa bu kısıma yazmayı düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler. :love: :)

    İşe yararsa banada söylersin 😉😂

  • Söylerim söylerim. 😂

    Benimde uyguladığım maskeler var...istersen veririm sana...maydanoz ve yoğurt ikilisi 😂😂😂😂 tavsiye ederim harika👍...yüzüm yemyeşil oluyor 😂😂 şreke benziyorum😂😂😂

  • Yorumlarınız ve beğenileriniz için teşekkür ederim. Geri dönüşlerinizi bekliyor olacağım.:love:

    Rica ederiz😊...

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!