Eşcinsel Sosyal Medya Hesaplarına Sansür Uygulanabilir mi?

  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde Tv kanalları arasında dolaşırken yobaz bir kanalda eşcinsellerle ilgili bir tartışmaya denk geldim. Yobaz bir gazetede yazan bir gazeteci eşcinselleri eskiden görmemezlikten geliyorduk, internet hayatımıza girdikten sonra sosyal medya'da sayısız eşcinsel ile karşılaşır olduk. Sosyal Medya'da ve Sanat'ta başarılı oldukları için ister istemez her gün karşılaşıyoruz, artık yok saymamız pek mümkün görünmüyor. Aslında direk olarak engellemek de mümkün değil, nasıl bir önlem alınabilir doğrusu bilmiyorum diyordu.


    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? genel olarak eşcinseller sosyal medya'da başarılı mı? LGBTİ görünürlüğüne bir katkısı var mı? engellenmek istendiğinde lgbti sosyal medya fenomenleri ve LGBTİ sosyal medya hesapları hükümet tarafından engellenebilir mi?


    Yorumlarınız için teşekkürler.

  • Bence olabilir, ama yabancı sosyal medya platfromların'da kişiye bazlı bir hakaret saygısızlık din ırk ve bilişim sucu olmadığı sürece kapatılmaz veya sansürlenmez.

    Ayaklarımı yerden kesecek bir mutluluk istiyorum dedi,

    Bir gün boynunda asılı bir iple bulduk.



    :rolleyes:


  • Aslında bahsettiğin programda konuşan şahıs kendi söylediklerine kendisi cevap vermiş zaten. :D

    Ayrıca normal bir hukuk devletinde elbette kanunen bir suç unsuru olmayan içeriklerin engellenmesi veya bir ideolojik görüşe uygun şekilde sansürlenmesi söz konusu olamaz. Fakat bizim ülkemizde bir gecede kanun da değişebilir. O yüzden çok da şey yapmamak lazım :D:/

    Winter is Coming:!:

  • eğer ki o hesaplar ( ya da siz ne diyorsanız) kâr amaçlı veya insanların kötü bir şekilde ilgi çekmesi için kurulan hesaplarsa kesinlikle engellenmeli çünkü bu hiçbir insanın oyun oynayabileceği bir mesele değil ve bunu hâlâ eğlence aracı olarak görenler varsa homofobik insanlardan bile daha acınası ve cahil bir durumdalar.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!