İkili Cinsiyet Sistemi hakkında düşünceleriniz?

  • Malum ki toplumumuz da sadece kadın ve erkek cinsiyetleri ve bunlar üzerinden kurulan bir sistem var, bunun hakkında ne düşünüyorsunuz. Kadının yeri, lgbtilerin yeri bu sistemde nerede? Bunu ufak ufakta başlayarak nasıl düzeltebiliriz ya da sizce bizler bir şeyler yapabilir miyiz bunun için?

  • Bence olması gereken, herkezin eşit olması her bir konu'da kamu sosyaleşme hepsinin tartışılmaz yani herşeyde eşit görülmesidir.

    Ayaklarımı yerden kesecek bir mutluluk istiyorum dedi,

    Bir gün boynunda asılı bir iple bulduk.



    :rolleyes:


  • ben agenderim ve bu sistemden nefret ediyorum her toplu tuvalete gittiğimde giyim mağazasına gittiğimde birisi bana hanımefendi deyince annem babam kızım deyince kahve bardağına h. yazılınca...

  • herkesin özgürce duygularını yaşaya bilmesi eşit haklara sahip ola bilmesi lgbti bireylerinin özgürce sağlık,iş,eğitimden yararlana bilmesini kibir nefret öfke değilde sevgi iyilik ve enpati dolu bir ülke olsaydık harika olurdu ama ne yazık ki burası TÜRKİYE.... :(

  • Öncelikle bu konuda fikir beyan etmek oldukça zor çünkü bakış açıları çok farklı olabiliyor LGBTİ bireyler içinde bile.


    İkili cinsiyetten bahsedeceksek biyolojik gerçekleri ve toplumsal cinsiyet olgusunu birbirinden ayrı tutmak çok realist bir yaklaşım olmuyor. Özellikle de ben şahsen toplumsal cinsiyetin bir bela olduğunu, toplumsal cinsiyet rollerinden uzaklaşmanın toplumu ve bireyleri daha da ileriye taşıyacağını savunan bir anlayışa sahibim.


    Ancak gezegenimizde var olan biyolojik yaşamın büyük bölümünü de eşeyli üreme oluşturuyor. Biz insan türü de eşeyli üreme ile varlığımızı devam ettiriyoruz. Dolayısı ile cinsiyetleri komple reddetmek akla ziyan bir yaklaşım olur kanaatindeyim.


    Fakat biyolojik cinsiyetleri kabul etmek demek bu biyolojik cinsiyetlere özgü birtakım davranışlar, roller biçmemizi de gerektirmez. Hele ki medeniyetin geldiği son noktada hala toplumsal düzeyde cinsiyet rollerini biyolojik cinsiyetler ile bağdaştırmak tam bir gericilik örneği teşkil ediyor.


    Dolayısı ile biyolojik olarak eşeyli üreyecek şekilde evrimleşmiş olmamız bu iki cinsiyete günümüz toplum yapısında roller biçmemizi gerektirmeyeceği gibi biyolojik yapımızı reddedip aklen ve mantıken bir çıkmaza girmemize de gerek yoktur.


    Benim düşüncem böyledir.

    Winter is Coming:!:

  • Saçmadır, biyoloji hariç.


    İnsanların ayrımcılığa uğraması, yok sayılması acınacak bir durumdur.


    Bir insanın ten renginin başka kimsede olamayacağı halde sadece beyaz ve siyah olarak ayırmak kadar saçma.

    gkCinsiyetsiziniz

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!