Öncelikle merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum.
18 yaşında, transseksüel bir arkadaşınızım. Transseksüel olduğuma dair hiçbir şüphem yok. Artık reşit de olduğuma göre aileme de açılmam gerektiğini düşünüyorum. Açılmadan önce bu işin aşamalarını, işlemleri bilmem gerektiğini düşündüm. Cinsiyetimi değiştirmek, kız olmak istiyorum. İnternette birazcık araştırmış olsam da çok güncel, yeterli bir kaynak bulamadım. Birkaç şey okudum ama yeterli bulmadım. Aileme açılmadan önce de neler yapmam gerektiğinin hepsini bilmek istiyorum. Bilen birisi ilk önce neler yapmam gerekiyor, işlemler ne kadar sürer, psikiyatriden rapor almak için neler gerekiyor, utanç verici şeyler yaşayacak mıyım (sosyal anlamda değil, rapor alırken vs.), hormon kullanmaya ne zaman başlarım, tüm işlemler ne kadar tutar, ileride meslek edinirken sıkıntı yaşar mıyım, hormonlar sesin incelmesi için yeterli mi, göğüslerimin belirginleşmesi için yeterli mi yoksa silikon yapmam gerekir mi ve en önemlisi Türk doktorlarına güveniyorum ama sizce Türkiye'de erkekten kıza geçiş başarılı mıdır, kıza çok benzer miyim yoksa ileride ABD'de, İran'da falan mı olmalıyım? Teşekkür ederim.