Eşcinsel Dernekleri & Faaliyetleri

  • Türkiye'de faaliyet yürüten eşcinsel dernekleri ve faaliyetleri hakkında düşünceleriniz ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

  • Benim bildiklerim sadece İstanbul'da galiba. Ama Lambda'yı biliyorum ben. Listag adında bir kuruluş var (Galiba o daha çok aileler için emin değilim. yanlış bilgi vermeyeyim yine de.) Heh bir de bildiğim Kaos Gl var o da Ankara'da. Ben araştırdığımda bunlara rastlamıştım daha çok ama daha bir çok dernek vardır herhalde.

    Ve bildiğim kadarıyla bu tür dernekler, lgbt bireyleri için yardım ve toplumdan dışlanmamaları için birlikte etkinlikler düzenliyorlar sanırsam. Bundan da emin değilim gerçi :/ Ama imkanınız varsa araştırarak kolayca bulabilirsiniz :)  Mert3115

  • Bu derneklerden ismi lazım olmayan bir tanesinde aktivist vardı. Sürekli ameliyat olduğu doktorun reklamlarını vs. Yapıyordu. Sonra bir kampanya oluşturdurdular aynı dernek içerisinde sözde bu trans arkadaş ameliyatta çok büyük problemler yaşamış ve ilk ameliyat olduğu günden beri ve bazı sağlık sorunları varmış ve bu sağlık sorunlarını karşılamak için de maddi destek bekliyorlardı. Ne doktoru tanıyorum ne de ameliyat konusunda bir fikrim var fakat bu durum bana tuhaf gelmişti açıkçası. Zamanında bahsi geçen doktorun katıldığı konferanslar vs yapmışlardı.


    Benim için Türkiye'de derneklerin hiçbirisi (sadece LGBTİ dernekleri değil tümü) savundukları konular hakkında farkındalık oluşturmak için değil, üç beş kişinin cebine para doldurması için insanlardan bağış toplama araçlarıdır.

    Winter is Coming:!:

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!