Okul ve Üniversite'de karşılaşılan zorluklar konusu, LGBTİ+ bireylerin okul ve üniversitelerde yaşadıkları zorlukların üyeler arasında paylaşılmasını hedeflemektedir. Bu zorluklar arasında LGBTİ+ bireylerin cinsiyet kimlikleri ve/ya cinsel yönelimleri sebebiyle ayrımcılık görmeleri, LGBTİ+ bireylerin cinsiyet kimliklerini ve/ya cinsel yönelimlerini gizlemek zorunda kalmaması, eşcinsel bireylerin okul ve üniversitelerde kabul görmemesi gibi konular yer alabilir. Bu konuda üyelerin tecrübelerini paylaşmaları ve bu konuda yaşanan zorlukların nasıl aşılabileceği konusunda fikir alışverişi yapmaları amaçlanmaktadır.

Okul ve Üniversitelerde Karşılaşılan Zorluklar
-
-
Tanımlamaları daraltmak lazım kanımca. Sosyal hayatın içinde 7/24 varlığını sürdüren trans bireylerin durumu ile LGB+ nın durumu hiç bir koşul ve şart altında birbirine benzemez. Her ne kadar LGBTİ+ çatısı altında hedeflenen görünürlük hareketi de olsa ortak paydada amaç bireylerin hukuk karşısında yaptırım görmemesi, korunmasıdır.
Toplum içinde bilinir görünür LGB+ var mıdır ? Parmakla gösterilir ki istisnalar kaideyi bozmaz. LGB+ bireyler duygu ve düşüncelerini çok çok özelinde yaşarlar. Özgür iradeleri ile tercihlerini kullanır ve uygulayabilirler. Bu suç olmamalı burada hemfikiriz.
Bu durumda ben konuyu ve tartışmayı LGB+ sorun ve zorlukları / T gender bireylerin sorun ve zorlukları biçiminde gözden kaçmayacak iki ayrı durum olarak katılımcıların tartışmasını ümit ederim.
Saygılar ve teşekkürler.
-
Tanımlamaları daraltmak lazım kanımca. Sosyal hayatın içinde 7/24 varlığını sürdüren trans bireylerin durumu ile LGB+ nın durumu hiç bir koşul ve şart altında birbirine benzemez. Her ne kadar LGBTİ+ çatısı altında hedeflenen görünürlük hareketi de olsa ortak paydada amaç bireylerin hukuk karşısında yaptırım görmemesi, korunmasıdır.
Toplum içinde bilinir görünür LGB+ var mıdır ? Parmakla gösterilir ki istisnalar kaideyi bozmaz. LGB+ bireyler duygu ve düşüncelerini çok çok özelinde yaşarlar. Özgür iradeleri ile tercihlerini kullanır ve uygulayabilirler. Bu suç olmamalı burada hemfikiriz.
Bu durumda ben konuyu ve tartışmayı LGB+ sorun ve zorlukları / T gender bireylerin sorun ve zorlukları biçiminde gözden kaçmayacak iki ayrı durum olarak katılımcıların tartışmasını ümit ederim.
Saygılar ve teşekkürler.
Söylediklerinize katılıyorum. Elbette dışarıdan insanların yaşadığı sorunları tahmin etmek oldukça zor. Sizin de dediğiniz gibi eşcinsel bireylerin yaşadığı zorlukların mekanikleri ile trans bireylerin yaşadığı zorlukların mekanikleri gerçekten çok farklı olabiliyor.
-
Teşekkür ederim Arya
Bir arkadaşımın sözüdür, işittiğim de dünya kaç bucak acaba demişimdir.
"LGB+ bireyin had aşımı yaşatması toplum içinde tabi, sonra ceketini kravatını kuşanıp sıvışması sonrasında kalan enkazda taşlanan trans bireylerdir"
Bazen kafam karışıyor, lgb+ özüne dönse ve çatısı altında sadece onlar olsa daha iyi olmaz mı diyorum. Hep birlikte güçlüyüz tezi ne kadar gerçek olabilir ? Trans bireyler başının çaresine baksın der isem şaşkınlık mı yaratır.
LGB+ camiası T bireyleri ne kadar içselleştirebildi acaba? Dürüst ve samimi dirler acaba ? Sorular çok böyle uzar gider. Kısasıdır yazdıklarım.
Bu yüzden evde işte okulda aynı potada değiliz gibi geliyor bana. Bugünün lgbt+ ortamı sizde yiyip içelim bizde gülüp geçelim gibi bir duruma sürüklendi. Bunu herkesin sakin kafa ile düşünmesini beklerim. Gidişat şudur : LGB+ dır. T nin kafası karışmıştır. Bu şaşkınlığı ve taşkınlığı yaşatan ve sonradan işe yaramasada özür getiren derneklerin adlarını, eylemlerini buraya taşımak istemem.
Teşekkürler.
-
Biz translarin bir zararı olduğunu söyleyemem...
Kendim hiçbir komuniteye zarar vermedim...
Bir gün bizi atarsanız bizden yeni Bir komunite baslar, orası kesin. 😀
Poly'cilerin işi yok bu dört harfin artı kısmında mesela, bence tartışılması gereken onlardır...
Bu düşüncemden dolayı da forumdan atılacaksam atilayim😀 Zaten alıştık her yerden kovulmaya...
-
Kimse atılmaz niye atılsın. blue white pink
@alphaville 'nin kötü bir şey söylemediğini düşünüyorum. Açıkçası söylediklerinde haklılık payı olduğunu düşünüyorum. Trans bireylerin sosyal hayatta iki şekilde var olabilir. ya açık açık trans olduğunu beyan edecek, ya da geçiş sürecini tamamlayıp hiç kimseye bundan bahsetmeyecek. dolayısı ile bütüncül olarak baktığımızda sosyal hayatta bu minvalde şekillenmektedir.gizli yaşamaya çalışan trans bireyler her zaman bir korku yaşar. acaba biri öğrenir mi? acaba dışardan bakanlar şüphe duyuyor mu? acaba bilseydi hakkımda ne düşünürdü? acaba bu durum ortaya çıkarsa işimden atılır mıyım? birini sevsem ona bu durumumu nasıl açıklarım? biri beni severse onu reddedebilir miyim? beni seven erkek/kadın beni neden sevsin??
hiçbir zaman ihtiyacım olmadığı halde yanımda ped taşıdım. telefonumda döngü takibi yapan uygulama ile hayali döngü takibi yaptım. olmayan adet sancısı için sıcak su torbası yapıp karnıma koyduğumu bilirim. ağrı kesici vb. içmişliğim vardır.
bunlar yüzünden psikiyatrik ilaçlar kullandım. biri öğrenecek de işimden atılacağım şu olacak bu olacak diye düşünmekten.
Ben bir trans kadınım. Ameliyatımı olalı 10 seneden fazla oldu. bu yukarıda saydığım şeyleri her gün her dakika ve her saniye yaşıyorum. bundan asla kurtulamayacağım. LGB+ bireyler neler yaşıyor bilmiyorum. benim yaşadıklarım bu şekilde.
-
"Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği azınlıkları LGBT kimliği etrafında birleşip benzer deneyimleri paylaşabilse de, transseksüellere özgü politika endişeleri LGB topluluğununkinden önemli ölçüde farklı olabilir (Schwenke Referansı Schwenke ve Ryan2021; Thiel Referansı Thiel2014). Örneğin, kimlik belgelerinde cinsiyet belirteci değişikliklerine izin veren yasalar bazı trans bireyler için önemli olabilir. Bununla birlikte, bu yasalar cisgender LGB kişileri için muhtemelen önemsizdir. Bu nedenle, yalnızca cinsel yönelim haklarıyla ilgili önlemleri kullanan" LGBT " araştırmaları, transa özgü önemli politikaları kaçırmaktadır." TRIP araştırmalarından bir bölümdü.
Soru çok basitti, sorunun sorulduğu yer de burası idi. LGBTİ topluluğu... Ev de okul da iş yerin de vs haliniz nicedir ? Hatırlatmak gibi olsun, dedim ki Lgb+ lar ile trans gender bireylerin şartları aynı da değil, eşitte değil. Buradan yürürüz dedim.
Politize oldu, iyi mi oldu yoksa kötü mü bilemem. Dileğim bir parça empatiye sürüklemekti okuyanı. LGBT bir çatı olabilir, çatı altında herkesimin ayrı zorlukları muhakkak var. LGB bireyinin gözü T birey de olsun diyorum. Ona çok çok ayrı bir özen ve ihtimam gösterilmelidir diyorum. Hatta lütfen diyorum.
Arya ne demiş, senin ne yaşadığını ben ne bileyim demiş. özü budur işte. Empati yok olur veya yanlış politikalar izlenirse T bireyleri camiadan koparlar. Evde okulda iş yerinde durumumuz ne mi ? Yalnızlık, yalnızlık, yalnızlık... Maksat üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.
Teşekkürler.
-
Nikopol
9 February 2025 at 12:47 am Moved the thread from forum Education Forum to forum General.
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!