Meme ve Kalça İmplantı Operasyonları Hakkında

  • Trans kız arkadaşım, meme ve kalça implantı taktırmak istiyor. İstanbul'da yaşıyoruz. Gebze(Kocaeli)'nin bu konuda ucuz olduğunu duymuş. Araştırma yapmaya çalıştım ama telefonla fiyat bilgisi almak ve herhangi bir şekilde doktorların yetkinliğini araştırmak oldukça zor.


    Bu implantların güncel fiyatları hakkında bilgisi olan, kaliteli doktorlar bilen veya bu konu hakkında yardımcı olabilecek platformlar bilen arkadaşlar bilgilerini ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

  • Sağlık ve güzellik sektörü dahil birçok sektörde sabit bir fiyat bilgisi gibi birşey ne yazık ki yoktur, şehirden şehire semt semt bu fiyatlar değişiklik gösterebilir fakat ilgili sağlık vb. sektörün resmi devlet odalarında türkiye geneli başlangıç ve ortalama fiyatlarını araştırabilirsin.


    Örn; 2021 Ağız ve Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücreti

  • Öncelikle araştırma yaparken kriteriniz kesinlikle fiyat olmamalı. Doktor görmeli, ondan sonra fiyat verebilir. Ucuz doktor değil, iyi doktor araştırılmalı. İnternette Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorları için yapılan yorumlara bakarak fikir edinebilirsiniz. İyi araştırılmalı. Ben 15 gün önce büyütme amaçlı meme protezi ve kalça kaldırma yaptırdım. Bu operasyonları olacaksanız tavsiyelerim şunlar :

    - İkamet ettiğiniz ilde veya en azından yakın bir ilde bu ameliyatları olun ki bir terslik olursa doktorunuza ulaşabilin. Terslik olmasa dahi kontrollere gidip gelmeniz gerekecek.

    - En az bir ay kollarınızı normal şekilde kullanamayacaksınız. Doktorum en az bir ay kollarımı kullanmamamı önerdi. Kolları kullanmak derken kendi başınıza giyinmek, kendi başınıza banyo yapmak, yatmak, kalkmak gibi eylemleri de kastediyorum. Ağır kaldırmayacaksınız bir de.

    - Ağrılar, kramplar araştırdığım kadarıyla 3-4 günde de kesilebilir, 3-4 haftada da. Benim ağrılarım devam ediyor mesela. Uyutmuyor. Ama çok rahat atlatanlar da var.

    - İki ameliyatı aynı anda olmayın. Çünkü iyileşme sürecinde yatış pozisyonları farklı. Ben iki bölgeyi tek ameliyatla yaptırdım. 15 gündür uyuyamıyorum. Çünkü meme protezi sebebiyle ilk aylarda yüzüstü yatmanız ve ilk hafta yan yatmanız yasak. Kalça ameliyatından sonra da normalde yüzüstü yatılmalıymış. 15 gündür uyuyamıyorum. Belden altım yan, belden üstüm sırtüstü düz olacak şekilde abuk bir pozisyonda yatıyorum. Doktorum uyardı ama ben ısrar ettim. Etmemeliymişim.

    Kolay operasyonlar değiller, o yüzden doktorunuzu iyice araştırmanızı ve kendinizi ameliyat sonrası sürece hazırlamanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi ameliyat sonrası toparlanmanız 3-4 günde sürebilir, 3-4 hafta da ama her halükarda bir ay kollar kullanılmayacak.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!