kitap tavsiyesi verir misiniz sürükleyici olsun lütfen
-
-
Genelde ne tür kitaplar okursun?
-
Polisiye, gerilim, korku,dram, gizem, yabancı klasikler, türk klasikler türk edebiyatı
-
-
tıkladım ama inmiyor facebooka yönlendiriyor
-
demek ki facebook'tan indiriliyor.
-
faceebokum yok
-
e o zaman, yani oradaki kitapları okuyabilmek için, ya facebook hesabı açacaksınız, ya da facebookunuz olmadığı için, pişman olacaksınız, ne diyeyim yani başka.
-
Okumuş olma ihtimalin yüksektir ama yine de şöyle bi sıralama yapıyorum;
*Stephen King, ayrım yok 😁
*John Verdon, Aklından Bir Sayı Tut ve serisi
*Tess Gerritson, Cerrah ve serisi
*Harlan Coben, Asla Vazgeçme, Yüksek Gerilim
*Tami Hoag, Sakın Aşağı Bakma, Psikopat
-
Tom Robbins - Parfümün Dansı
Son yıllarda okuduğum kitaplar arasında en çok iz bırakanlardan biri de bu oldu. Çok hoş bir dokusu var kitabın; mitolojiyi alıp bugünün dünyasına öyle bir işliyor ve değişik karakterleri birbirlerinin hayatlarına o kadar güzel denk getiriyor ki, okurken yazarın zekasına hayran olmamak mümkün değil. Her kitap duygulardan bahseder, bu kitap bazı duyguları neden hissettiğimizi ve kimi duyguyu neden yanlış bildiğimizi cesur bir şekilde yeri geldikçe haykırıyor. Cesur bir şekilde diyorum çünkü her satırına okur okumaz katıldığımı söyleyemem ama şahsen beni duraksatan bu tür satırların tamamında inanılmaz haklı noktalar buldum dikkatli okuyunca. Yer yer altını çizdiğim cümleleri olmuştur. Keyifle okunası bir kitap. Tavsiyem ilk okuduktan sonra bir süre dinlendirin kitabı başucunuzda ve bir kaç hafta sonrasında yeniden okuyun. Her iki okumada da farkı satırlar altını çizdirecek.. Baksanıza hala etkisindeyim!
Sürgün - Refik Halit Karay
Sürgün romanı Refik Halit Karay tarafından yazılan önemli bir romandır. Sosyal siyasal roman türünde yazılan eser konusu bakımından sürülen bir subayın Suriye topraklarında yaşadığı ilginç olaylar ve arkadaşlarıyla ailesinin yaşamını işler.
Hilmi Efendi: Beyrut’a sürgün edilen yüzbaşıdır. Sürgün sonrası ailesi sorun yaşar ve kızları evden kaçar. Bu durum karşısında ne yapacağını bilemez.
Seher: Sürgün edilen yüzbaşının kızıdır. Nevber adını kullanır. Evden uzaklara kaçar ve sahnelere çıkar. Babası ona sahnede rastlar.
İrfan: Hilmi’nin arkadaşıdır. Bilmeden arkadaşının kızına âşık olur.
Özet:
Hilmi Efendi sürgüne gönderilen bir yüzbaşıdır. Beyrut’a geldiği ilk günler çok yalnız olan Hilmi Efendi, burada eski bir arkadaşına rastlar. Arkadaşı Çopur Apti’dir. Gazoz işine giren Hilmi Efendi biraz para biriktirir. Burada arkadaşları ile siyasi tartışmalara da girer. Hilmi Efendi eşiyle mektuplaşmaktadır. Kızları Seher’in sürekli dışarılarda olduğu ve eve gelmediği haberini alınca İstanbul’a gitmek için çareler arar. Bu konuda bürokrat arkadaşlarından yardım ister.
Arkadaşı irfan ise iş bulmak için Halep’e gitmiştir. İş bulup Hilmi Efendi’yi de yanına aldıracaktır. Ancak iş bulamaz. İrfan sahneye çıkan Nevber adındaki bir kıza âşık olur. Nevber’in psikolojik sorunları vardır. Halep’e arkadaşlarıyla gelen Hilmi Efendi ise İrfan’dan haber almak ister. Kendisini Nevber adındaki güzel bir kızın sahne aldığı yere eğlenmeye götürmek isterler. Bu isteği geri çevirmeyen Hilmi Efendi Nevber’i merak eder. Nevber sahneye çıkınca yere yığılıp kalır. Nevber kendi öz kızı Seher’dir.
yüzyıllık yalnızlık- Gabriel Garcia Marquez
alamut kalesi- vladimir bartol
cesur yeni dünya- Aldous Huxley
kızıl ölümün maskesi- edgar allan poe (aslında tüm öyküleri okunmalı bence)
karanlığın sol eli- ursula k. le Guın
kızıl nehirler- jean christophe grange (tüm romanları efsane)
satranç -stefan zweig (insan psikolojisini bu kadar az sayfayla oluşturduğu öykülerle betimlemesi beni hayran bırakıyor tüm kitapları okunmalı)
küçük kara balık- samed behrengi
hayvan çiftliği -george orwell
1984- george orwell
otomatik portakal- anthony burgess
Macbeth -shakespeare
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!