İnsanlara açılırken nelere dikkat etmeliyim?

    • Resmi Gönderi

    Arkadaşlar, bu soruyu sorma amacım sizlerden etrafınızdaki insanlardan açılmadıklarınıza neden açılmadığınızı öğrenmek. Elbette gönül ister kendimizi hiç gizlemek zorunda kalmayalım fakat hepimiz farklı hayatlar sürüyoruz. Çevresel faktörlerdir, sosyokültürel aile yapısıdır, coğrafyadır vs. "Birine açılmak mı yoksa açılmamak mı?" sorunsalına kendi tecrübelerinizden yola çıkarak bir yanıt verirseniz çok sevinirim. Bu sayede açılma endişeleri taşıyan arkadaşlarımız da bizlerin yaşadıklarından yola çıkarak kendilerine pay çıkarabilirler.


    Şimdiden çok teşekkür ederim. <3

    Anıl Absolution

  • Anil Absolution

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “İnsanlara açılırken nelere dikkat etmeliyim? Hangi durumlarda açılmalı ve ne gibi durumlarda açılmamak daha mantıklı?.” Yeni Başlık: “İnsanlara açılırken nelere dikkat etmeliyim?.”
  • Merhaba,

    Ben üç kişiye açıldım. Diğerlerine neden açılmadığımın üstünde çok durmadım, gerçi bunu yapmam için bi sebebim de kalmamıştı. Ama konusu açıldığında lgbti hakkındaki tutumumdan anlıyorlardır bence (eskiden pek yorum yapmazdım). 🤷‍♀️ Hayatımda kimse olmadığı sürece başkalarının bilmesine lüzum yok sanırım

  • Ben bu konuda önceleri uzun uzun düşünmüştüm. Çevrem muhafazakar olduğundan zor bir süreç olacağını biliyordum. Açılsam yaşadığım yeri değiştirmem gerektiğini biliyordum. Düşündüm,taşındım sonrasında açılmaya gerek olmadığına karar verdim. Mutlumuyum evet. Çevrem bilmesede olur.

  • Merhaba, ben şimdiye kadar 10 dan fazla arkadaşıma açıldım. Hiç kendimden beklediğim bir şey değildi ama ilk söylediğim arkadaşım, o zaman ortaokuldaydık, biseksüeldi ve birbirimizi anlamıştık zaten, ardından da birbirimizin gazıyla, bir kaç arkadaşlarımıza söyledik. Ama öncelikle uzunca bir süre onların lgbti+ hakkındaki görüşlerini tarttık. Bazı yakın arkadaşlarımızın çok dar kafalı veya yayma ihtimali olduğunu görünce, onlardan gizlendik. Çünkü kendimizi ''kabul ettirmeden'' açık kimlikli olursak, bu ülkede neler yaşayacağımızı biliyorduk maalesef.


    Yani genel olarak açılma mevzusunda şanslı bir insandım, ancak 8. sınıfın sonlarına doğru lgbti+ olduğumu söylediğim bir arkadaşımın ağzından kaçırmasıyla sınıf arkadaşlarım, benim kimseyle sevgili olmamam (sanki zorundaymışım gibi) ve kızlara olan ilgimi farketmelerinden vs den de kaynaklı zorbalığa başlamışlardı, o ikisi lezbiyen, bilmem ne yapıyorlar...gibi. Hiç yoktan 6-7 ay bunları çektim.


    O yüzden demem o ki arkadaşlarınıza açılırken, özellikle küçük bir şehirde yaşıyorsanız veya çevrenizde lgbti+ tanıdıklarınız yoksa, aşırı dikkatli olun. Hatta bence ekonomik bağımsızlığınızı kazanmadan kimseye söylemeyin. Ha illaki birisi bilsin, onun yanında kendim gibi olabileyim diyorsanız, sizi anlıyorum çünkü ben de böyle düşünüyordum..Mutlaka lgbti+ olduğundan emin olduğunuz bir arkadaşınız olsun, çünkü insanlar cidden şerefsiz, güvenmeyin herkese.


    Ben de son 2-3 senedir kimseye söylemiyorum, çünkü aslında kimsenin bilmesine gerek de yok. Kimse bize hetero olduğuyla ilgili gergin gergin açılma konuşması yapmıyorsa, biz de pek zorunlu değiliz sanki ?


    Aile konusunaysa hiç girmiyorum bile, eğer aileniz bu konularda katıysa mesleğinizi elinize almadan sakın yani...Aile içi baskıyı hard core versiyonda yaşadım ben, siz yaşamayın,,,,


    Hayat sizin hayatınız, kimseye sorgulama yetkisi vermeyin gk


    Edit: yazım yanlışı

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!