1. Anasayfa
  2. Zaman Akışı
  3. Sohbet
  4. Haberler
  5. Üyeler
    1. Son Aktiviteler
    2. Çevrimiçi Üyeler
    3. Üye Erişimleri
    4. Üye Arama
  6. Forum
    1. Çözümlenmemiş Konular
  7. Blog
    1. Yazılar
  8. Dosya Arşivi
  9. Galeri
    1. Albümler
    2. Harita
  10. Takvim
    1. Yaklaşan Etkinlikler
    2. Harita
  11. İletişim
  • Giriş
  • Kayıt
  • Ara
Heryer
  • Heryer
  • Makaleler
  • Sayfalar
  • Forum
  • Blog Yazıları
  • Dosyalar
  • Galeri
  • Etkinlikler
  • Gelişmiş Ayarlar
  1. Türkiye LGBTİ Topluluğu
  2. Üyeler
  3. Anil Absolution

Anil Absolution tarafından yazılan gönderiler

  • Din Özgürlüğü ve Dini Değerleri Aşağılama, Sınır Ne Olmalı?

    • Anil Absolution
    • 20 Nisan 2021 22:50

    Salt demagoji. Bağnaz bir tutum bu. Tuhaf. Dediklerinin elle tututulur tarafı yok ama ağzın da torba değil büzelim. O yüzden ben kendi ağzımı büzüp uzaklaşıyorum. Sağlıcakla.

    xaqqiah yazdı:

    dso nun %5 sömürülebilir insan fıtratı endüstrisi içindeki sünneti "bilimsel" desteklemesi diye bir şey olamaz. sünnet din ile ilişiktir, bilim ya da hijyen ile değil. ortodoks yahudileri kızdırmamak için uydurma bir makale yazmıştır sen boşver onu. dso bilir neyin ne olduğunu. dso nasıl geçinir bilir misin? bilmem anlatabildim mi :)

    ben sana makale veremem öyle bir şey yok! bu konuyla ilgili soyut kavramlar üzerine ahkam kesen makale çok. ben buraya bunu araştırdım değil bir erkek ve beden bütünlüğü kapsamında bunu ifade ediyorum. sünnetin kesilen fazlalık görülen et kısmı ve ihtiva eden algı etkisindeki damarların yok edilmesi vukusu mevcut burada. ben sana vücudunun herhangi bir uzuv ya da organdaki fizyolojik etkiyi bozabilecek görevi bulunan bir kaç damar kesilmesi şeklinde bir deneme yanılma yapabilir misin şeklinde bunu kısaslayabilirim. mesela baş parmağından bir damarı sünnet uygula. sünnet olayı bir endüstri, dt ler gibi. ok? beden bütünlüğünü bozmaktan başka bunun ahlakla hiç mi hiç alakası yok.

    şu 1 senedir aşısı çıktı koruyuculuk %80 üzeri bilimsel açıklaması yapılan corona pandemisi içerisinde siyasal islamcıların bu pandemi aşılarının adem'in fıtratını mutasyona uğrattığına dair spekülasyonlarla aşı karşıtlılığını neden yaptığını biliyor musun? bugün israil devletinin twitter hesabı linkinde;

    pandemiyi kaldırdıkları hakkında dünyaya nispet yaparca bir videosu mevcut. din ile sünnetin normalliğini savunmak ne kadar anormalse, hijyen konusunda koruyuculuğu bir göz kapağı nazarında olan sünnet'in hive sebebiyet oluyor denmesi o kadar yanlış ve OKSİMORON!

  • @Sohbet Alanı

    • Anil Absolution
    • 19 Nisan 2021 00:29

    Sohbet eklentileri ve programları üzerine şu an çalışıyoruz, yakında daha akıcı bir sohbet ortamı kurabileceğiz :) Burada sohbetten ziyade yaşanmışlıklarınızı forum üzerinden paylaşarak, aklınıza takılan mevzuları kaleme alırsanız; sizlerden sonra gelenlerin yoluna ışık tutmuş olursunuz.. Ben böyle düşünüyorum, ya siz?

  • Trans bireylere karşı bir ilgi

    • Anil Absolution
    • 18 Nisan 2021 23:11
    Emreckaya yazdı:

    Malesef aynı durum bendede var. Yakınlarımdan kimse bilmiyo söyliyemiyorum küçükken bir olay yaşamıştım beni psikoloğa felan götürmeye çalıştılar bende daha çok içime kapandım hiç trans arkadaşım olmadı keşke olsa hiç karşıma bile çıkmıyo arıyorum yok yani sadece sohbet etmek istiyorum ama yok antalyada bir yer biliyosanız söyleyin gidiyim tanışıyım birileriyle benim yaşadığım olayları karşındakinin ne zorluklar çektiğini anlatmak istiyoruma yok yani birilerine açılmam lazım artık kaç yıldır içimde tutuyorum sohbet etmek istiyorum bu konu hakkında ama yok 😢😭

    Gel bana açıl, ben sana neyin ne olduğunu anlatırım. Eziyet etme kendine, sen sana sorunlusun diyenlere bakma. Hepimiz bu yollardan geçtik, birbirimize destek olmak için buradayız.

  • İnsanlara açılırken nelere dikkat etmeliyim?

    • Anil Absolution
    • 17 Nisan 2021 22:43

    Arkadaşlar, bu soruyu sorma amacım sizlerden etrafınızdaki insanlardan açılmadıklarınıza neden açılmadığınızı öğrenmek. Elbette gönül ister kendimizi hiç gizlemek zorunda kalmayalım fakat hepimiz farklı hayatlar sürüyoruz. Çevresel faktörlerdir, sosyokültürel aile yapısıdır, coğrafyadır vs. "Birine açılmak mı yoksa açılmamak mı?" sorunsalına kendi tecrübelerinizden yola çıkarak bir yanıt verirseniz çok sevinirim. Bu sayede açılma endişeleri taşıyan arkadaşlarımız da bizlerin yaşadıklarından yola çıkarak kendilerine pay çıkarabilirler.

    Şimdiden çok teşekkür ederim. <3

  • Din Özgürlüğü ve Dini Değerleri Aşağılama, Sınır Ne Olmalı?

    • Anil Absolution
    • 17 Nisan 2021 22:32

    Merhaba Xaqqiah;

    Yazdıklarınız arasında dikkatimi çeken bir nokta var.

    Aldığınız eğitim, okuduğunuz bölüm, çalıştığınız alan nedir sorabilir miyim? Genital ve penis cilt sağlığı açısından sünnet uygulamasını doğru bulmuyorsunuz okuduğum kadarıyla. Peki bu konuda herhangi bir kaynak sunabilir misiniz sağlığı olumsuz etkilediğine dair? Kaynak derken geçerliliği olan bilimsel bir makale ve yahut rapor?

    Çünkü benim aksini kanıtlayabileceğim bir çok kaynak var; dünya sağlık organizasyonu (WHO) tarafınca onaylanan bilgilerden bahsediyorum. Dilerseniz bu konuda Türkçe bir makale hazırlayarak sitemizde yayınlayabiliriz de. Buyrun ingilizce olarak aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

    https://www.unaids.org/en/resources/p…y/20070226mcpt1

    Teşekkürler

    xaqqiah yazdı:

    merhaba herkese.

    bu foruma özellikle katılmamın sebebini bir lgbt bireyler ve din kültürü ve ahvali üzerine;


    bakınız arkadaşlar; ne olursanız olun. insanız, insansınız. ve herkes insan ve bu varlık kapsamında isnatın bir sorunu değil, objektif olan hayatın ve dayanışmanın gerekliliği içindir.


    homoseksüel yönelim, kişilik ve karakter; cinsiyet yoksa cinsellik yoktur kapsamında kişilerin rızaları doğrultusunda birbirleriyle fizyolojik ve nörolojik olarak rehabilite olmalarını ihtiva eden bir yönelimdir. bir tercih değildir. bu benim yorumum bir lgbt bireyi olarak bu yaşıma kadar kendimden verebileceğim tanım bu şekildedir.


    din ve ataerkil yapı sürekli homoseksüelleri dışlamış bir zigot havasında orta saha topu gibi azetmediklerine istemediklerini beğenenlerin her yöne lastik çekerce aitlik ve ardıllık kanunlarına karşı ötekileştirmede kullanılan bir karakter kişilik tayin etmiş. ana akım medyada tiyatral boy gösteren homoseksüel artistler bunu bile kullanmışlar ve homofobik homoseksüel algısına katkı sağlamışlar. toplumsal düzeyde bu hakkını ve insanlığını arama, din kisvesiyle meşrulaştıran cinayetlerin kolaylığını sağlamadan, vur eline al ekmeğini'ne kadar dönüşmüş bir kültür trajedi halini bile almıştır.


    çok uzattım biliyorum, foruma yeni üye oldum. biraz içimi dökmek istiyorum. :)


    din kitaplarını okuduysanız oksimoron açığı ortaya çıkmasına çok paradox ve birbirleriyle çelişen insan algısı kısasların olduğunu tezahür ettim. yani din insan yapımı bir biyografi. bunu algıladığım için, agnostik oldum. buna lut kavmi de dahil.


    lgbt ye lut kavmi tanımlaması yaparken orta payda intibası bunlardan ebeveyn olamaz, hep böyle zigot vari, bir kompleks, takıntı obsesifizm, işte cinsiyet kimliğinde kendini yalanlayan bi yaratıkmış gibi bir algı yaratılır.


    dinin ilk yaratılış hikayelerinden son zamanlara kadar gelen peygamberlerin ebeveynlerine bakarsanız dikkat ettiniz mi bilmiyorum. ne kadar dogmatik olsalar da belden aşağı ahlak kapsamında sorgulanmaları gerektiğini düşünüyorum. çünkü cinsiyet kimliğinde eksiklik ve fıtrata ters olduğunu deklare ettikleri lut kavmini yalanlamaktadırlar. şöyle ki;


    ilk arketip insan prototipi yaratılışında havva anasını, meryem babasını yalanlamaktadır.

    ademin ilk eşi kaburgadan havva değil, lilith'dir. yani 2. bir element. hayali olsa da ispatı yapılamamıştır. havva ise aynından mamül bir eş oluyor. dünya sahnesinde lilith olmuyor.

    nuh peygamberde dünya sıfırlanmıştır.

    dini akit kaydında büyük olan ibrahim gelir. ben ibrahimin isim olarak erkek ismi olduğunu değil karışık bir şey, interseksüel gibi. adem gibi. ibrahimle yeniden üreyecek olan eş çaprazlaması da aynı adem, havva, lilith olarak devam ediyor. bu hikayeler kitpalarda aslında hep aynıdır sadece yorum farkıdır.

    ibrahim'in eşi sara, aslında kardeşidir yani havva. ismaili doğruan hacer eşi ise firavunun cariyesidir yani lilith! (lilith burda dünyada)

    ibrahimin eşi sara, ishak'ı, meryem gibi babasız doğurmuştur. (anladınız mı?)

    yani genetik bir ardılık, aitlik söz konusu değildir. tam tersine kadın cinsiyetine sürekli bir ötekileştirme, hegemonya kurma peşinde.


    ben erkek homoseksüel deneyimi olarak; genital ve penis cilt sağlığı için heteroseksüelleri de katarak penise sünnet olunmasına kesinlikle karşıyım.


    bir de şöyle bir şey var;


    gelişen bilimle uydu teknolojisiyle toprak altı, su altı gözlemlenebiliyorken, tuz ölüyü çürütmüyorken, yani uzaya bile teçhizatla çıkılabiliyorken! gölün altı mı çıkarılamayacak?


    lut kavmi diye tarif edilen ve tuz oranı yüksek lut gölünün altında olduğu rivayet edilen çürümemiş bedenler yerler ve dünya yüzeyindeki yatır gibi mezarlar neden gerçeği yansıtmak adına gün yüzüne ibret olsun? diye çıkarılamıyor da,


    homofobi ve linç politikası aşılayanlar; neden italya'daki pompei yanardağının sanat tarihi adı altıdaki taşlaştırılmış çalışmalarını servis etmek zorunda kalıyor?


    ben din kavramının eğitime ve insanlığa bir ışık tuttuğunu düşünmüyorum.


    HOMOFOBİ RANT KAYMAĞINI HOMOSEKSÜELLER YER, homofobikler değil!


    tecrit, ötekileştirme ve linç kapsamına tutulan lgbt ye bir soluk, ışık olması dileğiyle.


    saygılar.

    Daha Çok Göster
  • Trans bireylere karşı bir ilgi

    • Anil Absolution
    • 17 Nisan 2021 15:33

    Transeksüel bir bireyle birlikte olmak seni eşcinsel veya biseksüel yapmaz. Kadın kadındır. Dolayısıyla sen yine bir kadınla beraber olmuş olacaksın, heteroseksüellik karşı cinse ilgi duymaktır.

    Çekici bulmanın sebebi belki de seni daha iyi anlayabileceklerini düşünmendir. Biz LGBTI bireyler insanlara karşı daha anlayışlıyız, dünya bizi anlamadığı için biz dünyayı anladık. Uzaktan uzaktan ilgi duyup kafa yormaktansa, arkadaş ol translarla, otur sohbet et. İlla ki "Dur bir tanesiyle yatayım bakalım ne olacak?" diye görüşecek değilsin. İnsanız, insansın.

    Sağlıcakla. :saint:

  • Almanya iltica

    • Anil Absolution
    • 17 Nisan 2021 15:19

    İltica zahmetli bir süreç, elinde hastane+polis raporları olmalı, ilticaya başvurma sebeplerini kanıtlayabilmelisin. Aksi takdirde ciddiye almazlar. Her yıl yüzbinlerce insan iltica etmek üzere başvuruyor ve pek azı bu hakkı kazanıyor.

    Yolun ve bahtın açık olsun. Ben İsveç'te yaşıyorum. Sana verebileceğim en iyi tavsiye okul veya iş vasıtasıyla gitmen olur. :saint:

  • Kaçınız inançlar arası ilişki içindesiniz?

    • Anil Absolution
    • 17 Nisan 2021 15:07

    İnsanlar inanmak istediğine inanıyor, inansınlar da. Benim de kendime göre inandığım oluyor, inanmayı mantıklı bulmadıklarımın olduğu gibi. Ben çok farklı inançları olan bir çok insan tanıdım, kimi hayatımda kaldı, kimi de kalmadı. Olay aslında inanç farklılıklarının yarattığı bir sorun gibi görünse de çoğu zaman insanlar kendi inancını başkasına dayattığında ayrı düşüyor. Kimse kimseye bir inancı empoze etmeye çalışmadıkça sorun çıkmıyor.

    İki dünya bir araya gelir ama ben inancıyla inancıma savaş açan insanla bir araya gelemem. O noktada bağnazlık başlar, fanatizm girer işin içine. Din, futbol ve siyaset bıçak sırtı konular. Üçünün de fanatikleri var ve sadece bana değil, dünyaya zarar veriyorlar. Dikkat ederseniz bu tür insanlar yaşamayı en çok kendilerinin hakettiklerini düşünürler. Böyle düşündükleri için de başkalarının canına kıymet vermez, saldırgan tavırlar sergilerler.

    Üretkenliğiyle saygı kazanamayan insanlar, inandıklarıyla saygı beklerler. Zaten biz de en çok bu kafa yapısından çekmiyor muyuz?

    Onların yaratıcısı var da bizi uzaylılar mı getirdi? :)

  • İlk kez kendinize kaç yaşında ve nasıl açıldınız?

    • Anil Absolution
    • 12 Nisan 2021 01:55

    Sitemizin blog bölümünde ilk ne zaman neyi farkettirmeden ve kabul ettim yazdım uzun uzun “Sanırım o o çocuğu sendin aşkım!” başlığı altında. Zor hayatlar yaşıyoruz, aklınıza mukayyet olun 🙆🏻‍♂️🤗❤️

  • Yeni Üyeler Buraya: Hoşgeldiniz!

    • Anil Absolution
    • 12 Nisan 2021 01:51
    Heda_ yazdı:

    Merhabalar o zaman herkese Tekirdağ'dan :)

    Tekirdağlı olmaktan bir kere daha gurur duydum! :)

  • Yeni Üyeler Buraya: Hoşgeldiniz!

    • Anil Absolution
    • 12 Nisan 2021 01:49
    xaqqiah yazdı:

    merhaba, istanbul'dan. umarım uyum sağlayabileceğim bir forum olur.

    Nerelere uyum sağlamadık ki? :) aramıza hoş geldin! 😇

  • Yeni Üyeler Buraya: Hoşgeldiniz!

    • Anil Absolution
    • 12 Nisan 2021 01:48
    Hallo3434 yazdı:

    Almanyadan selamlar arkadaşlar yeniyim ✋🏻✋🏻

    Hoşgeldin aramıza 😇

  • Yeni Üyeler Buraya: Hoşgeldiniz!

    • Anil Absolution
    • 5 Nisan 2021 02:39

    Babil diye bir diziye başladım sinirden uyuyamıyorum, İrfan bence o kadından boşansın, ne zevzek biri o öyle her şeye vırvırlanıyor 🤯

  • LBGT Destekçisi Olan Bir Bireyle Mülakat

    • Anil Absolution
    • 4 Nisan 2021 19:37

    Ben yardımcı olabilirim sana bu konuda ☺️🏳️‍🌈

  • Aileme Açılmak Zorunda Değilim

    • Anil Absolution
    • 31 Aralık 2020 18:53

    Kısa bir not düşmekte fayda var: Arkadaşlar ne olur güvende olduğunuzdan %100 emin olmadan açılmayın. Benim için sizlerin güvenliği önce geliyor. Benim tüm ailem ve akrabalarım vs biliyor fakat onlara maddi manevi bağlılığım olmadığı için benim hayatımı kötü yönde etkileyecek bir sonucu olmadı açılmamın. Size de tavsiyem, açılacağım diye evlerinizdeki hayatlarınızı cehenneme çevirmeyin, halihazırda cehennem olan hayatlarınızıysa daha kötü bir yere sürüklemeyin. Sorusu olan varsa seve seve yanıtlarım. Bu konuda dilerseniz gelecekte workshop'lar düzenler, sizleri ailesine açılmış olan başka lgbti bireyleriyle bir araya getiren bir Buddy Programı oluşturabilirim. Şimdilik bu kadar, hadi bakalım kolay gelsin! Son olarak; ailesine açılmamayı seçen insanlarla sakın ama sakın alay etmeyin, çünkü buna bu sitede müsaade etmem. Birlikte güzeliz ve birlikte güçlüyüz! :saint:

  • Yeni Üyeler Buraya: Hoşgeldiniz!

    • Anil Absolution
    • 27 Aralık 2020 16:04
    Nikopol yazdı:

    Yeni aramıza katılan arkadaşlar, hoş geldiniz.

    Bu arada tekrar hoş geldin Anil Absolution

    Netflix aboneliği için de teşekkürler :*

    Hoşbuldum! :saint: Sen iste ben sana dünyanın tüm film sitelerinin üyeliğini vereyim :)

  • Seyahat etmek hoşunuza gidiyor mu?

    • Anil Absolution
    • 27 Aralık 2020 16:03
    siriusea yazdı:

    Olmaz diye birsey yok gazeteenilan vermeyeceğiz sonuçta. Gmag gibi sayfalar ve ya youtuber vb kişilerden destek alınabilir. Kaldı ki birçok dernek var. Geçen aylarda kadınlar cok güzel bir kamp yaptı. Toplumun sapkınlık olarak adlandırdığı şeyleri yapmazsak ve afiş toplanma çağrısı vs bir şey olmazsa sıkıntı olmaz. İlla yaz olmasına gerek yok derseniz buradan bir başlangıç yapabiliriz bir iki ay sonrasına planlayabiliriz. Hatta şamanik inziva kampı var bir yerde bana biraz uzak gerci orası şahsi bir yer konuşup da ayarlanabilir ücretli kamp alanı falan da değil

    Ben bu konuda ücretsiz özel bir kamp projesi ayarlayabilirim gelecekte. 30-40 kişiden oluşacak, her gün değişik seminer ve workshoplar ile hukuk-sağlık-güvenlik vs temalarıyla eğitim/söyleşi verebilecek akademisyenleri/avukatları/doktorları bir araya getiren, güzel bir organizasyon yapılabilir. Ama tek başıma çalışıp imana getiremem bunu. Ciddi yardım almam gerekiyor ve bu konuda ciddi bir şekilde çalışabilecek gönüllü ekibi oluşturmalı. Projeyi tüm ayrıntılarıyla planlayarak kağıda döktükten sonra ihtiyaç duyulacak bütçeyi gider dünyanın dört bir yanına saldırarak bir araya getiririm. ve güzel bir ekip olursak, bu yaz online "yaz okulu" tadında bir kamp programı ortaya çıkarır, bu online organizasyonu da gerçek hayata dökülecek versiyonu için referans olarak kullanırız. (buraya not düşmek istedim, bir araya gelip bir proje taslağı oluşturabilecek kadar delirdiğinizde bana ulaşın, hep beraber kalkındırırız, öyle bir fikir taslağıyla değil....Nasıl yaparız?'ın yanıtıyla)

  • Telefonunuzda hangi uygulamalar yüklü?

    • Anil Absolution
    • 25 Aralık 2020 07:11

    Buraya yanıt yazmaya çalışırken neden telefonuma bağımlı olduğumu da açıklamış oldum! ^^

    Eğitim ve iş üzerine:

    ResearchGate

    Canvas student

    Zoom

    Quora

    Reddit

    Get Compliant

    GMail

    Linkedn

    Caspeco

    CSN

    Swish

    Kivra

    Skatteverket

    BankID

    12 tane seyahat uygulaması

    Keyfi kullandıklarım:

    Netflix

    FaceBook

    Snapchat

    Twitter

    YT Studio

    Youtube

    WhatsApp

    Messenger

    Yammer

    Instagram

    4 tane arkadaşlık/tanışma uygulaması

    Signal

    Telegram

    Discord

    16 tane daha music, chat ve oyun uygulaması...

  • tam olarak yönelimimden emin değilim yardım edebilcek var mı

    • Anil Absolution
    • 25 Aralık 2020 06:55

    Yönelim konusunda acele etmeni gerektirecek bir şey yok. Yıl 2021 oldu, etiketler bir anlam ifade etmiyor artık. Kimden hoşlanıyorsan onunla olmak istiyorsun; olay bundan ibaret. İllaki detaylı bilgi almak istiyorum diyorsanız, buradan sizin yardımınızla literatürde bilinen tüm cinsel yönelimler için ayrı ayrı başlık açıp bilimsel makalelerden referanslar kullanarak güzel bir yazı dizisi oluşturabilirim? Şimdiden mutlu yıllar! :)

  • liseli lgbt li arkadaş arıyorum

    • Anil Absolution
    • 25 Aralık 2020 06:49

    Arkadaşlar lütfen reşit olmayan bireylere yönelik "arayış/tanışma" başlıkları açmayınız. Türkiye LGBTİ Birliğinin üyeleri olarak birbirimizi daha iyi temsil edebileceğimizi düşünüyorum. Kendi lise hayatımı ve yaşadıklarımı anlattığım online bir kitap var, yakında buradan da yayınlamaya başlayacağım bölümlerini ama o güne kadar feyz almak isteyen olursa link:

    http://anilabsolution.com/sanirim-o-oros…u-sendin-askim/

    Keyifli okumalar. <3

Firewall Sponsor
Cloudflare
Community Software Sponsor
Community Software Sponsor
Workspace Sponsor
Google

LGBTI News
  1. LGBTİ
  2. LGBTI News
  3. Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans & İnterseks, Eşcinsel Forum Sitesi
  4. Topluluk Kuralları
  5. Gizlilik Politikası
  6. İletişim
Powered by WoltLab Suite™ 6.1.25 tarafından geliştirilmiştir.