Bifobi Nedir?

  • Selamlar ,

    Yine ben nasılsınız ? :P Bugün biraz bifobiden bahsetmek istiyorum . Doğduğumuz andan itibaren etrafımızı saran bir korku çemberi vardır .Bilinçli ya da bilinçsiz bize en çok öğretilen duydur korku. 'İğneden kork', 'Canavardan Kork' gibi bir sürü anlamı olmayan davranışları daha küçükken öğreniyoruz. Ancak korkumuzu nasıl yeneceğimizi asla öğrenemiyoruz .Halbuki küçüklüğümüzden bu yana korkmayı, sahip olunan korkularımızı güçlendirmek için öğreniyoruz ve öcü hikayeleri ile başlayıp kendine güveni olmayan korkaklar yetiştiriyoruz . Aslında korku ve nefret kavramlarının birbiri ile bağdaştığının farkına bile değiliz. Korktuğumuz şeylerden (canlı yada cansız) gayri ihtiyari nefret edip onlardan uzaklaşırız. Mantılı bir insan korkularından bahsedip onları yenmeye çalışır. Gelelim Bifobi nedir?


    Bifobi: Kişinin biseksüel bireylere nefret, korku endişe gibi duygu beslemesi olayına denir .Homofobi ve transfobi kadar yaygın değildir.


    Homofobi ve Bifobi farklılık gösterir. Biseksüel bireylerin sosyal medya ortamında güven vaad etmeyen kararsız bireyler olarak tavsir edilirken LGBTİ biryleri arasında da Bifobinin olduğu görülmektedir .Kısa Tutacağım ve Yorumlara bu konu hakkında sormak istediğiniz varsa severek cevaplamak istiyorum. Biseksüel birey olarak ...


    Şimdiden teşekkür ederim renkli kalın :!: :P byrk (kısa tutmamın amacı sizi sıkmak istemiyorum)

  • BirGaripYolcu

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “Bİfobi Nedir?.” Yeni Başlık: “Bifobi Nedir?.”
  • Ülkemizde ki bifobi kesinlikle biseksuel kişilerin ilişki içinde bulundukları insanlara davranış ve yaptıklarından kaynaklanıyor. Etki tepki meselesi. Herkesten aynı şikayetleri duyuyorsanız ortada bir sorun vardır demektir

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Ülkemizde ki bifobi kesinlikle biseksuel kişilerin ilişki içinde bulundukları insanlara davranış ve yaptıklarından kaynaklanıyor. Etki tepki meselesi. Herkesten aynı şikayetleri duyuyorsanız ortada bir sorun vardır demektir

    Ya bir bakıma haklısın. Ben arkadaşlarıma biseksüel olduğumu açtığımda, ne yanlarında yatabildim ne de üstümü degistirebildim. Davranışsal bozukluk sergileyip, sadece Cinsellik açısından kendilerine lgbt bireyi diyen kişiler de var bu yadsınamaz bir gerçek ama şöyle düşünelim 1 tane çürük elma yüzünden 1 kasa elmayi çöpe atabilir misin?

  • Konuştuğum biri vardı yönelimimi hiç sormamıştı ben de onunkini sormamıştım. İşte bir gün geldi sordu. Biseksüel olduğumu söyledim beni lezbiyen zannediyormuş çok şaşırmış :D. O günden sonra saçma sapan davranmaya başladı işte; sen şimdi beni bir erkekle aldatırsın kesin, biseksüeller hep aldatıyor zaten, biseksüelleri hiç sevmiyorum onlara karşı bir ön yargım var vs vs diye. Hem hayatı kendine dar ediyordu hem de bana. Neyse işte en sonunda konuşmayı kesebildik de rahatladım.

    Bu da böyle bir anımdır.

  • Bifobi, birey olarak biseksüelliğe ve biseksüel insanlara karşı nefrettir. Biseksüelliğin bir cinsel yönelim olduğunu reddetme veya biseksüel olan insanlar hakkında olumsuz basmakalıplar (örneğin herkesele yatan veya namussuz oldukları görüşü) olarak şekil alabilir. Diğer bifobi türleri biseksüel silme içerir. Herhangi bir cinsel yönelimin özellikli insanları bifobi yaşayabilir veya bifobisini kalıcılaştırabilir.


    Biseksüel silme veya biseksüel görünmezlik, tarihte, akademik çevrede, haber medyasında ve diğer ana kaynaklarda biseksüellik kanıtlarını görmezden gelme, ortadan kaldırma, değiştirme veya yeniden açıklama eğilimidir. En uç boyutta biseksüel silme, biseksüelliğin kendisinin var olmadığı düşüncesini içerebilir.


    Kaynaklar:

    Biphobia

    Bisexual erasure

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen FalzeHope ().

  • İlişki açısından dışlamanın sebebi daha çok rakibim var diye düşünülüp bununla kafayı bozmak olabilir.(Bence) Sadece aldatılma korkusu değildir. Çünkü eşcinsellerden de bayaaa fazla aldatan var. Bu arada biseksüel olduğum halde hiç biseksüel sevgilim olmadı, karşı cinsten hoşlanma ihtimali olsun istemiyorum ben de. Böyle bakıldığında biraz bencil görünüyor :/

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!