Selamlar ,
Yine ben nasılsınız ? Bugün biraz bifobiden bahsetmek istiyorum . Doğduğumuz andan itibaren etrafımızı saran bir korku çemberi vardır .Bilinçli ya da bilinçsiz bize en çok öğretilen duydur korku. 'İğneden kork', 'Canavardan Kork' gibi bir sürü anlamı olmayan davranışları daha küçükken öğreniyoruz. Ancak korkumuzu nasıl yeneceğimizi asla öğrenemiyoruz .Halbuki küçüklüğümüzden bu yana korkmayı, sahip olunan korkularımızı güçlendirmek için öğreniyoruz ve öcü hikayeleri ile başlayıp kendine güveni olmayan korkaklar yetiştiriyoruz . Aslında korku ve nefret kavramlarının birbiri ile bağdaştığının farkına bile değiliz. Korktuğumuz şeylerden (canlı yada cansız) gayri ihtiyari nefret edip onlardan uzaklaşırız. Mantılı bir insan korkularından bahsedip onları yenmeye çalışır. Gelelim Bifobi nedir?
Bifobi: Kişinin biseksüel bireylere nefret, korku endişe gibi duygu beslemesi olayına denir .Homofobi ve transfobi kadar yaygın değildir.
Homofobi ve Bifobi farklılık gösterir. Biseksüel bireylerin sosyal medya ortamında güven vaad etmeyen kararsız bireyler olarak tavsir edilirken LGBTİ biryleri arasında da Bifobinin olduğu görülmektedir .Kısa Tutacağım ve Yorumlara bu konu hakkında sormak istediğiniz varsa severek cevaplamak istiyorum. Biseksüel birey olarak ...
Şimdiden teşekkür ederim renkli kalın (kısa tutmamın amacı sizi sıkmak istemiyorum)