FalzeHope adlı kullanıcının mesajları


    Osmaniye’de hamileyken koronavirüs 2019'a yakalanan matematik öğretmeni Gaye Kılıç Karamık, koronavirüs 2019 nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık durumu ağırlaşan Gaye öğretmene ölmeden önce doğum yaptırıldı fakat doğan bebeğin de koronavirüs 2019'a yakalandığı öğrenildi.

    Kişişsel düşüncelerim:

    1. Aşılar Bosna Hersek'e gitti. Halkı aşıya muhtaç edip bir maskeyi dağıtamadılar.
    2. Recep Tayyip Erdoğan, Ali Erbaş, Fahrettin Koca ve Ziya Selçuk'un ölümünden sorumlu olduğu öğretmendir.
    3. Eğitim şehidi olarak AKP dönemindeki yerini almıştır. Önümüzdeki yıllarda aşılanma tamamlandığında bu ölümlerin de önüne geçmeyi hedefliyorlar. #hedef2049

    Twitter'da gezmekten başım ağrıdı. Bu gibi insanlar nasıl düzeltilecek? Nasıl bu gibi insanlara eğitim verilecek? Çözümü kesin olarak bilmiyorum ama şunu düşünüyorum, herkes anne-baba olmamalı. Örneğin, benim anne-babam aynı bu gibi insanlar; biseksüel silici, heteronormatif, heteroseksist, homofobik, lezfobik, transfobik. Bunlar birkaç özellikleriydi. Fakat toplumda örneğin, kadınları cinsel nesneleştirme, hiperseksüelleştirme ve metalaştırma da var. Erkek merkezcilik de var, mizojinizm de var. Herkes anne-baba olmamalı. Gerçi, bu düzen böyle oldukça bu insanlar nasıl düzelecek o da ayrı bir tartışma konusu. Şimdi dişe diş, göze gözcüler gelir. Çözüm ölüm cezası olamaz. Hammurabi Yasaları mı uygulayalım? Bunları söyleyecekler, siz birer elezersiniz! Cinsel tacize edeni cinsel taciz ederek öldüreni öldürerek taciz edeni taciz ederek tecavüze edeni tecavüz ederek mi bu durumlardan kurtulacağız? Siz birer elezersiniz! Bunları toplum için değil kendi kişisel çıkarlarınız için istiyorsunuz! Söylediğim gibi herkes anne-baba olmamalı. Test uygulansın. Bir şeyler uygulansın. Sabıkasına bakılsın. Öfke denetim sorunu var mı bakılsın. Yeter ki bir şeyler yapılsın.


    Gizem Canbulut cinayeti:

    https://twitter.com/atavrattro…/1372493079542923267?s=20


    Gizem Canbulut'un Pınar Gültekin için yaptığı paylaşım:

    https://twitter.com/gizemcnblt…/1285526951122345985?s=20


    1. Dikkat et seni kötü yola düşürür. Or****luğa alıştırır.
    2. Gız senin su faturan kaç TL geldi? Kız sen dulsun, kocan da yok ne yapıyorsun da su faturan bu kadar yüksek geliyor? Topuklu ayakkabı giyme peşine erkek takacaksın
    3. Sen dulsun, o da de bekar, ikiniz çok iyi anlaşırsınız. Bol bol erkek avlamaya çıkarsınız, daha sonra pişman olursun
    4. Topuklu ayakkabı giyme, peşine erkek takacaksın, sen dulsun, saçın sarı saçı mı siyaha boyat, başını kapat

    Sizden bıktım, sizler ile bu ülkede yaşamak istemiyorum. Hayatında sevgi nedir görmemiş, el ele tutuşup gezebileceği bir sevgilisi olmamış, doğru düzgün sevişememiş, hayata olan öfkesini ve hıncını bekar, boşanmış ya da dul kadınlardan çıkaran bir adet yaşam formunun ağzından çıkan şeyler.


    İlgili haber:

    Müdürden kadın memurlara akıl almaz hakaret


    Destek beklediğimiz anlayış:

    Kadınlara karşı anlayışları

    GARİP DUYGULAR İÇİNDEYİM. KADINLARA KARŞI HİÇ İLGİSİ OLMAYAN ERKEK EŞCİNSELDİM ANCAK DÖNÜŞÜM MÜ GEÇİRİYORUM ACABA? BÖYLE HİSSEDENLER OLUYOR MU YANİ SONRADAN BİSEKSÜEL OLUNUYOR MU YA DA DUYGULARIM BANA OYUN MU OYNUYOR?

    Ayrıca bakınız:


    "38 YAŞINDAYIM. İSTANBULDA YAŞIYORUM. KENDİ HALİNDE DÜZGÜN YAŞAYAN BİRİYİM. AMACIM LGBT BİR BAYANLA EVLİLİK YAPMAK VE ÇOCUK SAHİBİ OLMAK. DÜZGÜN YAŞAYAN VE KENDİ İŞİNDE GÜCÜNDE BİRİYİM. SESSİZ SAKİN VE DİNİ İNANCI OLAN BİRİYİM. UÇLARDA YAŞAYANLAR UZAK DURSUN LÜTFEN..."

    Sana şöyle anlatayım, oldum olası kadınlara hayranım ve kadınları seviyorum ama bir erkek var ki ona çok büyük zaafım var. Ama bu demek olmuyor ki ben bi veya homoseksüelim. Ben insanım , kadınları severim veya bir erkeği , dostum hiç farketmez. Kendimizi bu kalıplara sıkıştırmamalıyız yoksa güzelliklerden mahrum oluruz. Böyle düşündükçe daha da çıkmaza girersin benden demesi :)

    Katılıyorum,eskiden kendimi kalıba sokmam gerektiğini düşünürdüm ve çok kafa yorardım yönelimimle ilgili.Hatta burada da panseksüellik/poliseksüellik ile ilgili bir şey yazmıştım.Ama artık eskisi kadar umursamıyorum başkalarını.Hem “Sonradan biseksüel olabilir miyim?”falan filan her ne kadar saçma duyulsa da,kendimizi keşfediyoruz sonuçta diye düşünüyorum ki bana da biraz öyle geldi.”Cinsel TERCİHİNİ keşfedememişsin.”Tatlım,ayrımcı olup da “Erkek gibi erkek seviyorum.” düşüncesinde olman benim suçum değil.İllaha kimseye bir şey açıklamak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum.Ben insan seviyorum.BİTTİ!

    Tabii suç bizde değil,başkalarının farklılıklarını kötü bir şeymiş gibi kalıba sokmaya çalışanlarda ve baskıcı insanlarda.Cinsiyetçiler,ırkçılar,homo/hetero/trans/bi fobikler...


    Sonradan olunmaz sonradan anlaşılabilir, geç farkedebilirsin bu doğal olanı

    38 yaşında (!) ve elektronik cihazların akıllanmasına rağmen aptal (!) kalıp cinsel kimlikler, cinsel yönelimler ve toplumsal cinsiyet rolü hakkında cahil olan, en geniş tanımı ile LGBTQIA+ bireylerinin uçlarda (!) yaşadığını düşündüğü halde buraya gelen ve kullandığı cihazda bile ne yazdığına bakmayıp (!) sitenin partner arayışına yönelik olmadığı bilmeyen, cinsel yöneliminin önceden homoseksüel olduğunu fakat "-de, -da" geçmiş zaman eki kullanarak bunun artık var olmadığını (!) ve kendinin farkında ol(a)mayıp (!) cinsel yöneliminin biseksüelliğe dönüşebileceğini düşünen (!) ve herhangi bir cinsel yönelimin bireylerinin %100 olarak o cinsel yönelime göre davranışlar sergilemediğini bilmeyenleri, yıllarca 1. derece yakınları, 2. derece yakınları, 3. derece yakınları, arkadaşları, çevresi ve toplum yüzünden aşağılık duygusun getirdiği dışlanma korkusu ile kişinin geliştirdiğin savunma düzeneği olan bastırmanın doğal olarak adlandırıldığını gördüğümüz başlık.

    "Beyoğlu'nda, bir kadına oturduğu binanın önünde tuz ruhu atıldı. Yaralanan trans birey hastaneye kaldırılırken, eski sevgilisi olduğu iddia edilen saldırganın yakalanması için çalışmalara başlandı."


    Hidroklorik asit:

    Hidrojen ve klordan oluşan, renksiz, havada beyaz dumanlar saçan, suda kolayca eriyen ve hayvan kemiklerinden jelatin, fosfor elde edilmesinde, çeliğin pasını gidermede kullanılan keskin kokulu bir gaz, tuz ruhu (HCl).


    Haber:

    Beyoğlu'nda kadının yüzüne tuz ruhu ile saldırı!

    Düzeltilmesi, farkında olunması, hakkında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi gerekenler:

    Bifobi:

    Bifobi, birey olarak biseksüelliğe ve biseksüel insanlara karşı nefrettir. Biseksüelliğin bir cinsel yönelim olduğunu reddetme veya biseksüel olan insanlar hakkında olumsuz basmakalıplar (örneğin herkes ile yatan veya namussuz oldukları görüşü) olarak şekil alabilir. Diğer bifobi türleri biseksüel silme içerir. Herhangi bir cinsel yönelimin özellikli insanları bifobi yaşayabilir veya bifobisini kalıcılaştırabilir.

    Biseksüel silme:

    Biseksüel silme veya biseksüel görünmezlik, tarihte, akademik çevrede, haber medyasında ve diğer ana kaynaklarda biseksüelliğin kanıtlarını görmezden gelme, ortadan kaldırma, değiştirme veya yeniden açıklama eğilimidir. En uç boyutta biseksüel silme, biseksüelliğin kendisinin var olmadığı düşüncesini içerebilir.

    Erkek merkezcilik:

    Erkek merkezcilik, bilinçli olsun ya da olmasın, erkeksi bir bakış açısını kişinin dünya görüşünün, kültürünün ve tarihinin merkezine yerleştirme, böylece kültürel olarak kadınlığı aykırılaştırma uygulamasıdır.

    Heteronormativite:

    Cinsiyet ikililiği (aynı zamanda cinsiyet ikiciliği, ikicilik veya belirsiz olarak cinsiyetçilik olarak da bilinir), toplumsal cinsiyetin, ister toplumsal düzen ister kültürel inançla olsun, iki farklı, karşıt erkeksi ve kadınsı biçimde sınıflandırılmasıdır.

    Heteroseksizm:

    Heteroseksizm, karşı cins cinselliği ve ilişkileri lehine tutum, ön yargı ve ayrımcılık düzenidir. Diğer insanların heteroseksüel olduğu veya karşı cinse çekim ve karşı cinsle ilişkilerin tek düzgü olduğu ve dolayısıyla üstün olduğu varsayımını içerebilir.

    Homofobi:

    Homofobi, homoseksüelliğe veya lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel (LGBT) olarak tanımlanan ya da algılanan kişilere yönelik bir dizi olumsuz tutum ve duyguyu kapsar. Aşağılama, ön yargı, tiksinme, nefret veya karşıt duygu olarak tanımlanmıştır, mantıksız korku ve bilgisizlikten kaynaklanabilir ve genellikle dinsel inançlarla ilgilidir.

    Lezfobi:

    Lezfobi, birey olarak, çift olarak veya toplumsal bir grup olarak lezbiyenlere karşı çeşitli olumsuzluk biçimlerini içerir. Cinsiyet, cinsel yönelim, kimlik ve cinsiyet ifadesi ulamlarına dayanan bu olumsuzluk ön yargı, ayrımcılık, nefret ve istismarı kapsar; küçümsemekten düşmanlığa kadar değişen tutum ve duygularla. Lezfobi, homofobi ile kesişen mizojinizmdir ve bunun tersi de vardır.

    Mizojinizm:

    Mizojinizm, kadınlara veya kızlara yönelik nefret, aşağılama veya ön yargıdır. Kadınlar için aşağı bir statüyü reddedenleri cezalandırarak ve onu kabul edenleri ödüllendirerek cinsiyetçiliği güçlendirir. Kadın düşmanlığı, toplumsal dışlanma, cinsiyet ayrımcılığı, düşmanlık, erkek merkezcilik, ataerkillik, erkek ayrıcalıkları, kadınları küçümseme, kadınları haklarından yoksun bırakma, kadına yönelik şiddet ve cinsel nesneleştirme gibi çeşitli şekillerde kendini gösterir.

    Transfobi:

    Transfobi, trans bireylere veya genel olarak translığa yönelik bir dizi olumsuz tutum, duygu veya eylemi kapsayan bir düşünce ve fenomen koleksiyonudur. Transfobi, toplumsal cinsiyet beklentilerine uymayan kişilere karşı hissedilen veya ifade edilen korku, tiksinti, nefret, şiddet, öfke veya rahatsızlığı içerebilir. Genellikle homofobik görüşlerle birlikte ifade edilir ve bu nedenle genellikle homofobinin bir yönü olarak kabul edilir. Transfobi, ırkçılık ve cinsiyetçiliğe benzer bir tür ön yargı ve ayrımcılıktır ve beyaz olmayan transseksüel insanlar genellikle aynı anda her üç ayrımcılık biçimine de maruz kalırlar.


    Kaynaklar:

    Androcentrism

    Biphobia

    Bisexual Erasure

    Heteronormativity

    Heterosexism

    Homophobia

    Lesbophobia

    Misogyny

    Transphobia

    Sitede pek etkileşim olmadığını gördüm. Bende buradaki insanların birbirini daha iyi tanıması için bunu yapmayı düşündüm.


    Not:

    YouTube'da var ise müzik videosunun bağlantısını verin. Müzik videosu yok sadece ses var ise onun bağlantısını verin. Başka platforma bağlantı vermeyin!











    Cidden böyle tutarlar fon olarak alınıyorsa bunlar bu fonları ne yapıyo biri bana açıklasın

    "ABD ve Avrupa, Türkiye’de topluma eşcinselliği dayatan LGBTİ derneklerine milyon dolarlar aktarıyor."


    "Bu Truva Atlarına, en fazla yardım ise ABD, AB Delegasyonu ve büyükelçiliklerden geliyor."


    Yeni Şafak tutucu, Müslümancı bir Türk gazetesidir. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Kalkınma Partisi'ne verdiği sert desteğiyle tanınıyor ve Türk hükûmeti ile çok yakın bir ilişkisi var. Türkiye'deki diğer medya kuruluşlarıyla birlikte azınlıkları ve muhalif grupları hedef almak için nefret söylemi kullanmakla suçlanıyor.


    Siyasal bağlılığı: Müslümancılık, Tutuculuk


    Müslümancılık, Müslümanlığın siyasal düzende sözü geçmesi gerektiği görüşü.


    Tutucu: Özellikle geleneksel kültürel ve dini değerleri korumanın önemini vurgulama ve değişime karşı çıkma eğiliminde olmak, özellikle ani değişim.


    Tutuculuk, geleneksel toplumsal kurumları destekleyen siyasal ve toplumsal bir felsefedir. Tutuculuğun temel ilkeleri, içinde göründüğü kültür ve uygarlığın geleneksel değerlerine veya uygulamalarına göre değişebilir. Batıda tutucular, organize din, parlamenter hükûmet ve mülkiyet hakları gibi bir dizi kurumu korumaya çalışıyor. Tutuculuğun taraftarları genellikle çağdaşlığa karşı çıkarlar ve geleneksel değerlere dönüş arayışındadırlar.


    Çağdaşlık, hem felsefi bir hareket hem de 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında Batı toplumundaki geniş dönüşümlerden doğan bir sanat hareketidir. Hareket, kentleşme, yeni teknolojiler ve savaş gibi özellikler de dahil olmak üzere yeni ortaya çıkan sınai dünyayı yansıtan yeni sanat, felsefe ve toplumsal organizasyon biçimlerinin yaratılması isteğini yansıtıyordu. Sanatçılar, modası geçmiş veya eskimiş olarak gördükleri geleneksel sanat biçimlerinden ayrılmaya çalıştılar. Şair Ezra Pound'un 1934'teki "Yenisini yap!" emri hareketin yaklaşımının mihenk taşı oldu.


    Haber:

    144 üyeli derneğe 8 milyon dolar


    Kaynaklar:

    Conservative

    Conservatism

    Islamism

    Modernism

    Yeni Şafak


    Lezfobi, birey olarak, çift olarak veya toplumsal bir grup olarak sevicilere karşı çeşitli olumsuzluk biçimlerini içerir. Cinsiyet, cinsel yönelim, kimlik ve cinsiyet ifadesi ulamlarına dayanan bu olumsuzluk ön yargı, ayrımcılık, nefret ve istismarı kapsar; küçümsemekten düşmanlığa kadar değişen tutum ve duygularla. Lezfobi, homofobi ile kesişen kadın düşmanlığıdır ve bunun tersi de vardır.


    Kadın düşmanlığı, kadınlara veya kızlara yönelik nefret, aşağılama veya ön yargıdır. Kadınlar için aşağı bir statüyü reddedenleri cezalandırarak ve onu kabul edenleri ödüllendirerek cinsiyetçiliği güçlendirir. Kadın düşmanlığı, toplumsal dışlanma, cinsiyet ayrımcılığı, düşmanlık, erkek merkezcilik, ataerkillik, erkek ayrıcalıkları, kadınları küçümseme, kadınları haklarından yoksun bırakma, kadına yönelik şiddet ve cinsel nesneleştirme gibi çeşitli şekillerde kendini gösterir.


    Erkek merkezcilik, bilinçli olsun ya da olmasın, erkeksi bir bakış açısını kişinin dünya görüşünün, kültürünün ve tarihinin merkezine yerleştirme, böylece kültürel olarak kadınlığı aykırılaştırma uygulamasıdır.


    Kaynaklar:

    Androcentrism

    Lesbophobia

    Misogyny

    Cinsiyet Kategorileri

    Bilindiği kadarıyla 3 farklı cinsiyet tanımlanmaktadır:

    1. Erkek: X-Y kromozomal sistemine uyumlu olarak evrimleşmiş canlılarda erkekler XY kromozomal kombinasyonu ile doğarlar.
    1. Dişi: X-Y kromozomal sistemine uyumlu olarak evrimleşmiş canlılarda dişiler XX kromozomal kombinasyonu ile doğarlar.
    2. İnterseks (cinsiyetler-arası): İnterseks ise bu sistemde birkaç farklı şekilde ortaya çıkabilir; ancak bu etapta, basitçe hem XX'in, hem de XY'nin bir arada bulunmasından kaynaklı olarak ortaya çıktığının bilinmesi yeterli olacaktır. İnterseks cinsiyetini doğuran bir diğer yaygın neden ise Y kromozomu üzerindeki SRY geninin X kromozomu üzerine geçmesidir. Genel bir tabiriyle interseks (veya hermafrodit) bireylerde iki üreme sistemi de bir arada oluşur. Ortalamada her 100 doğumdan 1 tanesinde interseks cinsiyet görülmektedir; ancak bu interseksin alt kategorilerinde daha farklı görülme sıklığı oranları görmek mümkündür.

    Kimi kategorizasyonda sonuncu cinsiyet erdişi (hermafrodit) olarak da tanımlanmaktadır; ancak bu da biyolojide teknik olarak ayrı bir anlama sahip olduğu için biz cinsiyet araştırmalarında daha sık kullanılan interseks sözcüğünü tercih ediyoruz.

    Bu kavramlara verdiğimiz isimler, onları daha yakından tanıdıkça değişmektedir. Örneğin eskiden interseks bireylerin cinsel bölgelerine "atipik (tipik olmayan) genital bölge" adı verilirken, günümüzde daha çok "belirsiz genital bölge" kavramı kullanılmaktadır. Benzer şekilde bu durum, eskiden "doğum hatası" olarak sınıflandırılırken, günümüzde "doğum varyasyonu" olarak görülmektedir.


    Kaynak:

    Cinsel Kimlik: Biyolojik Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Toplumsal Cinsiyet Nedir?

    15 yaşına gelene kadar içinde bulunduğum yaşam, benim yaşamım değil, çevremin, 1. derece yakınlarımın, 2. derece yakınlarımın, 3. derece yakınlarımın, sınıfımdaki bireylerin ve toplumun dayatmaları, onların duygu, düşünce ve isteklerine göre içinde bulunduğum yaşamdı. Yaklaşık 6-7 ay öncesine kadar kendimin farkında değildim. Homofobiklik, ikili cinsiyet düzeni içerisinde yaşıyordum. Hâlen de yaşıyorum. Ama son 3 yılda (özellikle son 6 ayda) kişisel gelişim olarak kendimi 3 yıl önceki durumum ile karşılaştırınca kendimdeki ciddi değişimleri ve farklılıkları görüyorum. 3 yıl önce bilgisiz, cahil, gerçek duygu ve düşüncelerinin farkında olmayan, kendinin farkına varıp kabullenememiş, kendini keşfedememiş, çevresinin, 1. derece yakınlarının, 2. derece yakınlarının, 3. derece yakınlarının, sınıfındaki bireylerin ve toplumun gerçekte ne olduğunun farkında olamayıp bunlarla yaşayan biriydim. Şimdi kendimde, diğerlerini aşağılamadan, dışlamadan, sınıflaştırmadan söyleyebilirim ki büyük değişimler, farklılıklar var. Aslında yaşam böyle değil mi? [Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir. (Heraklitos)] Buraya ise (her ne kadar burada bulunanların bir bölümünün sahte olma olasılığı olsa da) LGBTQIA+ bireyleri ile dayanışmak, konuşmak ve tanışmak için geldim. Her ne kadar az sayıda arkadaşım bulunsa da salgın yüzünden arkadaşlarım ile cep telefonum olmadığı için görüşemiyorum. 1. derece yakınlarımın, 2. derece yakınlarımın ve 3. derece yakınlarımın hiç biri ile de görüşmüyorum, konuşmuyorum.

    Hoş görün, yazım yanlışları olmuş, düzelttim.

    Bifobi, birey olarak biseksüelliğe ve biseksüel insanlara karşı nefrettir. Biseksüelliğin bir cinsel yönelim olduğunu reddetme veya biseksüel olan insanlar hakkında olumsuz basmakalıplar (örneğin herkesele yatan veya namussuz oldukları görüşü) olarak şekil alabilir. Diğer bifobi türleri biseksüel silme içerir. Herhangi bir cinsel yönelimin özellikli insanları bifobi yaşayabilir veya bifobisini kalıcılaştırabilir.


    Biseksüel silme veya biseksüel görünmezlik, tarihte, akademik çevrede, haber medyasında ve diğer ana kaynaklarda biseksüellik kanıtlarını görmezden gelme, ortadan kaldırma, değiştirme veya yeniden açıklama eğilimidir. En uç boyutta biseksüel silme, biseksüelliğin kendisinin var olmadığı düşüncesini içerebilir.


    Kaynaklar:

    Biphobia

    Bisexual erasure

    Hiç kimse bilmiyor. Sanırım biliyor olsalardı herhâlde öldürülürdüm. Birinin bilişsel ve/veya davranışsal ve/veya duygusal olarak ne kadar homofobik olduğunu test etmenizi öneririm. Gerçi ne kadar doğru ve/veya güvenilir ve/veya nesnel cevaplar verip vermeyecekleri tartışılır. Homofobi Testi

    Hoş görün, bağlantıyı yanlış yazdığımdan dolayı hata olmuş, düzelttim.

    15 yaşına gelene kadar içince bulunduğum yaşam, benim yaşamım değil, çevremin, 1. derece yakınlarımın, 2. derece yakınlarımın, 3. derece yakınlarımın, sınıfımdaki bireylerin ve toplumun dayatmaları, onların duygu, düşünce ve isteklerine göre içince bulunduğum yaşamdı. Yaklaşık 6-7 ay öncesine kadar kendimin farkında değildim. Homofobiklik, ikili cinsiyet düzeni içerisinde yaşıyordum. Hâlen de yaşıyorum. Ama son 3 yılda (özellikle son 6 ayda) kişisel gelişim olarak kendimi 3 yıl önceki durumum ile karşılaştırınca kendimdeki ciddi değişimleri ve farklılıkları görüyorum. 3 yıl önce bilgisiz, cahil, gerçek duygu ve düşüncelerinin farkında olmayan, kendinin farkına varıp kabullenememiş, kendini keşfedememiş, çevresinin, 1. derece yakınlarının, 2. derece yakınlarının, 3. derece yakınlarının, sınıfındaki bireylerin ve toplumun gerçekte ne olduğunun farkında olamayıp bunlarla yaşayan biriydim. Şimdi kendimde, diğerlerini aşağılamadan, dışlamadan, sınıflaştırmadan söyleyebilirim ki büyük değişimler, farklılıklar var. Aslında yaşam böyle değil mi? [Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir. (Heraklitos)] Buraya ise (her ne kadar burada bulunanların bir bölümünün sahte olma olasığı olsa da) LGBTQIA+ bireyleri ile dayanışmak, konuşmak ve tanışmak için geldim. Her ne kadar az sayıda arkadaşım bulunsa da salgın yüzünden arkadaşlarım ile cep telefonum olmadığı için görüşemiyorum. 1. derece yakınlarımın, 2. derece yakınlarımın ve 3. derece yakınlarımın hiç biri ile de görüşmüyorum, konuşmuyorum.