aquariusboy adlı kullanıcının mesajları

    Fikrinize saygim sonsuz benide ilgilendirmez lakin herkesin tartistigi bir konuda bu illaki din olmak zorunda da degil fikir beyan edemeyip nahoş bir kelime kullanmanizi elestirdim. Hakkimda soylediginiz bunca itham sizin dusunce seklinizin ürünü, size ait benimle yada kisiligimle bir ilgisi yok, saygilar.

    Arkadaş sosyal medyada popüler olan bir videoya gönderme yapmış o kelimeyi kullanırken ve kimseyi hedef almamış. Onun aksine paylaştığınız fotoğraf direkt @Dilara'yı hedef alıyor ve hakaret içeriyor. Bi anda üslup değişmeniz o hareketi haklı çıkarmıyor bence. 😐 🤷

    Evrim ve Büyük Patlama

    Evrim de büyük patlama da biyolojik ve fiziki sistemlerin nasıl oluştuğuna açıklık getirmeyi hedefleyen teoriler. İkisinde de tanrının yokluğuyla ilgili bir tez öne sürülmüyor. Hatta baktığımızda büyük patlamadan öncesindeki durumlar için teknolojimiz yetersiz kalıyor, henüz açıklayamıyoruz.
    Dolayısı ile büyük patlama ve evrim tanrının yokluğuna kanıt gösterilemeyeceği gibi bu denli elegant sistemlerle bizim olduğumuz forma gelmemiz, tanrının yaratılış biçiminin bu olabileceğini gösteriyor.

    Tanrı islam dinine göre mucizeleri bilimin açıklayamayacağı şekillerde gerçekleştirmemiş. Musa peygamberin denizi yarması gibi "mucizelere" bilim şu anda açıklık getirebiliyor ve bu durumların ihtimal dahilinde olduğunu söylüyor. Dolayısı ile tanrı insanı da bir anda yaratmak yerine bilimin açıklayabileceği gibi, aşamalar dahilinde ve benim görüşüm olarak da Evrim dahilinde yaratmıştır. En azından ben bu şekilde düşünüyorum.

    Çok sevdiğim bir söz vardı: "Kuran evreni açıklıyorsa ve bilim de evreni açıklıyorsa kuran ile bilim ters düşemez, buyurun kuranı bilim ile test edelim."


    Sümerler

    Sümer argümanında ise şu şekilde bir bakış açısı getirilebilir: Sümerlerdeki tanrı anlayışı ile diğer dinlerdeki tanrı anlayışlarının benzerlik sebebi aslında hepsine tek bir yaratıcı tarafından dinin gönderilmiş olması. Dini bir hikaye olarak düşünürsek evet bir topluluktan diğerine yayılması uygun gözükebilir ama dini tek bir tanrı tarafından gönderilmiş bir olgu olarak düşünürsek de bu sistemde işlemeyen bir çark bulunmuyor. Sonuçta her topluluğa bir peygamberin gönderildiği anlatılıyor bu dinlerin kutsal kitaplarında. Dolayısı ile dinin bir noktadan yayılma düşüncesi de tanrının gerçekten var olduğu düşüncesi de eşit paya sahip bu konuda.


    Kuranın oluşturulabilirliği

    Baktığımızda insan toplulukları hakkında çok fazla psikolojik, devlet yapısı hakkında çok fazla siyasal, insan bedeni hakkında bir ton sağlık alanında v.b geçerli tez bulunduran Kuran'ın -günümüzde herhangi bir alandaki 1 adet tezin oluşma süresi en az 3 yıl olmak üzere bazen 10 yıl sürebiliyorken- rastgele düşüncelerle tek bir ömür içerisinde elden çıkmasını pek mümkün bulmuyorum. Muhammed'in muazzam bir zekası olsaydı bile bunca geçerli ifadeyi düşünmeye ve bu düşünceleri yaymaya ömrü yetmezdi diye düşünüyorum.


    Daha fazla yazmayı gerçekten isterdim ama yorgun olduğum bir ana denk geldi bu yazı, son paragrafı devam bile ettiremedim x)

    Dostum lut kavmi ile ilgili bir ilahiyatçının videosunu paylaştım bir önceki açtığın konuda ve bunla ilgili yeterince uzun bir yazı da yazdığımı hatırlıyorum, şimdi söyleyebileceklerim o yazıdakilerin tekrarından başka bir şey olmayacaktır çünkü gerekli olan tüm bilgiyi zaten verdiğimi, elimdekini ardıma koymadığımı düşünüyorum :D İçin içini yiyor olabilir evet ama benim bakış açım daha önce de belirttiğim gibi, bir daha konu açınca değişeceği yok ki x)

    "Baba ben hamileyim!" dedi.

    Anın getirdiği öfke ve kızından da duyduğu bu cümle karşısında afallamış olan babası kalbini tutarak: "Ne diyorsun kızım sen, kimden, nasıl ulan?" dedi.

    Kızının gözlerini kaçırıp tepkisiz kalışı karşısında baba bey hiddetini atmak üzere kapıyı çarpıp evi terk etti.

    Kız kardeş ve Cüneyt az önce yaşadıkları muazzam hızdaki olayın etkisini üstlerinden attıkları gibi sırada yapacakları hamleyi belirlemek üzere düşünmeye başladılar:

    (sırada ne yapacaklar?)

    Yönelimden bağımsız bir durum feminen veya maskülen olmak. Örneğin bir eşcinsel erkek, feminen veya maskülen olabilir ama yönelimi eşcinseldir.


    Alıntı yapıyorum:

    Alıntıdan da anlaşılacağı üzere bu durum toplumdaki ve ilişkilerimizdeki rollere göre takılan bir etiket, yönelimle ilgisi yok söylediğim gibi.

    Artık erkeklerden korkuyorum ve şiddetten.Eskiden her erkeğin aynı olmadığını sanıyordum ama hepsi aynıymış sadece biraz zaman verin sonradan gerçek yüzlerini gösteriyorlar

    Bu bildiğimiz nefret söylemi oluyor. Aynı nefret söylemi bir kadına yapılınca bunun karşısında örgütlenecek kadar medeniyiz ama erkekleri belli kalıplara sokup genelliyoruz. Canın yanmış olabilir ama böyle bir kalıba sokulmak da benim açımdan rahatsız edici :|

    Motor değilde nasıl desem Telefonun üzerinde yine örümcek görmüştüm bi türlü gitmiyordu telefonu hızlıca alıp duvars vurmuştum. Yazık oldu telefona panik işte üstünden gelemiyorum ^^

    Bu mesajı yeni keşfettim LOL :DD Harika ya


    Benim en korktuğum şey özgürlüğümün ve kabiliyetlerimin elimden alınması ?(

    Ya sizinle bir iletişim kurabilme şansım var mı mesaj gibi lütfenn ♥ çok mantıklı görüşlere sahipsiniz inanılmazzsınızz ya

    Gururum okşandı sağ olun ama çok abartılı oldu sanki ^^ Sitede bildiğim kadarıyla sağ üstte mesaj özelliği var, hiç kullanmadım ama :saint:

    yaa inanılmaz bir yorum ya ♥♥ sizde peki şu düşünceye hak veriyormusunuz gerçkten görüşünüzü almak istiyorum "LGBT++ Bireyleri eğer diğer insanlar gibi zina yapmazlarsa hiç bir sorun yok" şahsen bende bu düşünceye hak veriyorum istediğim gibi hayatımı yaşıyorum kimse karışmıyor çook şükür :)

    @Mert Kaya nickli arkadaşın söylediği de bence hem benim yazdıklarımı hem de sizin tırnak içinde yazdığınız alıntıyı destekler nitelikte.

    Benim alıntınız hakkındaki görüşüme gelince: Seks her ne kadar (çoğu) insanın doğası gereği bir ihtiyaç konumunda olsa da belli bir bağ yokken, aradaki ilişkinin bir geleceği yokken seks yapmak yani başka bir deyiş ile zina yapmak toplum boyutunda düşününce sıkıntılar doğurabilir. Örneğin çocuk yetiştirmede aile arasındaki bağlar da önemli rol oynadığı için zina yapıp karşımızdaki ile bu bağların hiç oluşmamasını sağlamak veya hali hazırda bir eşimiz varken aramızdaki ilişkiyi tehlikeye atacak şekilde başkası ile zina yapmak sadece 2 kişinin değil sözü geçen çocuğun da yaşamını sıkıntıya atabilir. Bu olabilecek durumlardan sadece birinin örneği ve zinaya benim bakış açım. Dolayısı ile görüşüm odur ki kendinizi sevdiğiniz bir insana adayınca bu büyük sorunları bertaraf etmiş oluyorsunuz. Sevmek evet şahane bir durum ve toplum tarafından yıllarca bastırılmış olsak da bunu zinaya düşmeden, sevdiğimiz kişiyle yaşamaya çalışırsak, seksi yalnız o kişi ile aramızdaki bir aktivite olarak tutarsak bence de hiçbir sorun yok. Ama LGBT+'a özel olarak "LGBT+ bireyler dine göre şunu yapamaz!" diye heteroseksüellerden ayrı bir dini kural olduğunu sanmıyorum.


    Not: Zinaya bakış açısı herkeste benim yukarıda yazdığım gibi değil. LGBT+ bireylere dini nikah kılan hocalar da var, yani nikahın gerekliliği de göz önünde bulundurulabilir zina konusunda ama toplamda baktığımızda "Sıkıntısız bir hayat sürmek" konusunun hiçbir yerinde LGBT+'a özel bir durum yok. Heteroseksüeller için durum neyse LGBT+ için de aynı şekilde bana göre.

    İhsan Eliaçık'ın şu şekilde bir yorumu var bu konuda:



    Arkadaşlar spesifik olarak din konusunda ve genel olarak da herhangi bir başlıkta lütfen uzman değilsek (hatta olsak bile) çok net bir şekilde yorum yapmamaya çalışalım. "Bu böyledir..! Bunlar asla böyle değildir!!!" tarzı cümleleri ve noktalama işaretlerini kullanınca bir görüş belirtmekten ziyade karşımızdakine görüşümüzü empoze etmeye çalışıyor gibi durabiliriz ve bu rahatsızlık verebilir.


    Ben din alimi veya din bilimcisi (ilahiyatçı) değilim. Bu konuda yorumu ancak şu şekilde yapabilirim: Benim inandığım tanrı, kutsal kitabında en merhametli, en hoşgörülü olduğunu defalarca tekrarlamış. Ben bir LGBT+ birey olarak biliyorum ki benim yaşadığım durum aşk/sevgi. Hareketlerimin ardında kötü bir niyet olmadığını biliyorum. O yüzden tanrımın, her ayette sevgiyi yaymayı öğütlerken bir anda sıra bana (Popülasyonun 5'te 1'ine) geldiğinde "Sevme!" veya "Sevgini eyleme dökme, yayma!" diyeceğine inanmıyorum. Dolayısı ile bu konuya benim gözümden bakan linkteki ilahiyatçının yorumu gibi yorumlar benim aklıma ve inancıma uyuyor.


    İslam devletlerinde ölüm cezaları, kadın haklarının ayaklar altına alınması ve bu gibi durumlar aşırı yaygınken Kur'an'da ben bunları öğütleyen bir ayete rastlamadım, aklı başında bir Allah'ın kulundan da bunu haklı çıkartacak bir gerekçe, ayet duymadım ama bu çoğu islam devletlerinde kadınların mağdur edildiği, idamın sürekli uygulandığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu tip çirkin durumların yaygınlığı da islamın onları emrettiğini göstermiyor ise, LGBT+lar hakkında yapılan sayısız çirkin yorum da islamın bu yönde bir bakış açısına sahip olduğunu göstermez diye düşünüyorum.

    Açılmadan önce ve sonra şehrinde veya yakınlarda bulunan "LGBT+ aileleri grupları"na telefon açıp birebir yaşamış insanlardan görüş alabilirsin. Örneğin LGBTİ İstanbul Aileler Grubu (LİSTAG) bu konuda bireylere çok yardımcı olabiliyor. Ailedeki homofobi için de şehrinde bulunan bilinçli psikiyatrilerin bilgilerini verebiliyorlar.

    1-Rastgele bir zamansa gündüz, Ramazan ise gece :P

    2-Kapalı

    3-yilmo/Lulu

    4-Sütlü

    5-Vanilya

    6-

    7-Betül,Neşet,Aslı

    8-Hayır

    9-Hayır :(

    10-Görüşümü paylaşmak, kendimi ifade etmek benim için nefes almak gibi. Sessiz isem sadece yorulmuşumdur o günlük 8o

    11-Bu kesinlikle evet

    12-İkisinde de ölmeyeceğimi varsayarsam, okyanusun dibinde ışık yok ama uzayda şehir ışıklarından etkilenmeyeceğimiz için görsel şölen var. Uzay boşluğu

    13-Hayır, hiç yok

    14-Çocuklara başta olmak üzere oldukça sık gülümserim x)

    15-Bir kere çok sevdiğim bir insan söyleyeceklerimi dinlemek istemeyip kendinden uzaklaştırmıştı. Devamında da dinlemedi zaten x)

    16-İçinde bulunduğum tartışma çok hararetli gidiyorsa bazen taraflar kırılabiliyor. Bu arkadaş da aile de eş de olabiliyor

    17-Televizyon izlemiyorum

    18-Tabii

    19-Adele, Sia, Rihanna

    20- En çok eski sevgilim sonra da en yakın arkadaşım Betül

    gk

    En sevdiklerimi düşünmek için çok yorgunum ama güzel birkaç şarkı yazabilirim.


    Varus: As We Fall

    Sia - Soon We'll Be Found

    Adele - Send My Love (To Your New Lover)

    1) Hayır

    2) Haliyle evet x)


    Aldatmak yerine bir zahmet 2 efor sarfedip ayrılmak daha mantıklı değil mi? Diğer insan da aptal yerine konulmamış oluyor sanki x)

    Ama insanız ve hata yapabiliyoruz. Karşımdaki insan olayın akışı ile kendini tutamayıp böyle bir hata yaptı ise ve bundan pişman ise onunla aramdaki bağları bir kenara atamam diye düşünüyorum. Böyle büyük bir olay bile olsa merhamet önemli x)

    Bakınız: Kur yapmak

    Doğamız gereği (aseksüel arkadaşları ayrı tutuyorum) ihtiyaç duyabiliyoruz fiziksel yakınlaşmalara. Homofobik bir çevrede ise niyetini belli etmek, alacağın ters bir tepki sonucunda oluşacaklardan dolayı büyük bir risk. Niyeti belli etmek yerine iki taraf da birbirinden habersiz ise bu küçük yakınlaşmalar karşındakinin reaksiyonunu ölçmek için kur bazlı olabilir :)) Tabii olmaya da bilir :S

    Nefret etmek demeyelim de yeşil ve kahverengi ile aram pek iyi değildir.
    En yakın arkadaşını/arkadaşlarını alıp evde sinema gecesi yapmayı tercih eden birisi misin yoksa cümbür cemaat tası çanağı toplayıp piknik yapanlardan mısın? Veya dostlarınla birlikte yapmaktan aşırı hoşlandığın başka bir aktivite mi var?