hesoyam adlı kullanıcının mesajları

    Doğa ailesiyle yaşadığı öğrenci evinde 1 yıl kadar daha beraber yaşayarak devam etmiştir. Bu sırada sürekli kendini sorgulamaya ve kendini tanımlamaya çalışıyordur. Doğa kendisinin bir trans erkek olduğunu fark edecektir(size kalmış hikayenin burası) Okulun bitmesine daha 2 yıl vardır, kendisi konservatuar öğrencisidir. Deniz ise aynı üniversitenin Halkla İlişkiler bölümündedir. Geçen ilkbaharda okulda düzenlenen 'Toplumun Sanat Anlayışı' söyleşisinde tanışmışlardır. Doğa, Deniz'e aşık olacaktır. (Nerede ve nasıl olduğu yine size kalmış)

    Toplum baskısı veya aradığın insanı bulmanın zor olması nedeniyle zaman zaman hemcinsimden hoşlandığım için kendime kızdım.. kendimi bildim bileli içimde fırtınalar kopar ve kendimi hep bi kimlik çatışmasının içinde bulurum.. yani eşcinsel olduğumu kabul etmem oldukça zor oldu.. merak ettiğim şu.. sizin eşcinsel olduğunuzu kabul etmeniz zor oldu mu?


    Tabii ki ettim hatta hala daha ediyorum. Ben istemez miydim tamamen normal bir şekilde, kimseden saklamadan, hatta duyanın sevineceği bir haber bile olabilecek bir ilişkiyi, bir kızla ilişki kurmayı.

    Hele Türkiye gibi bir ülkede kim eşcinsel olmak ister ki. Birine aşık olmaya korkuyorum. Çünkü o aşkın bir yere varmayacağını baştan biliyorum. Bu resmen bir lanet bence. Eşcinsellik bana sadece aşk acısı ve yalnızlık getirdi. Dolu tarafından bakarsak duygularımı daha kontrollü kullanabilmeyi, kendi başımın çaresine bakabilmeyi, yalnız kalabilmeyi ve kendimden güç bulmayı öğrendim.

    o kadar haklısın ki..

    Uzun yıllar herkesden saklamıştım,görüntümden trans olduğum belli olsa da yine de benim ağzımdan duymadıkları için rahattım.Sonrasında en yakın dostuma anlattım,sonra yakın olduğum diğer arkadaşlarıma.Yaklaşık 1 yıl öncesinde de cinsiyet değişimi için cesaretimi toplayarak aileme anlattım ve cinsiyet değişim sürecine girdim.Aslında bu bizim için olduğu kadar ailelerimiz ve yakın çevremiz için de çok zor bir süreç.Umarım herkes hissettiği neyse kendini o şekilde özgürce ifade edip yaşar.

    ben de bu sürece girmek istiyorum ama ailemden kimseye bir şey demedim :/

    Varoluşu inkar etmek mümkün olmuyor. 28 yaşımda aileme ve yakın çevreme Trans, biseksüel ve istemesem de ateist olduğumu söylemek zorunda kaldım. Beklediğim tek şey saygı görmek ve kabul edilmek. Bu süreçler çok sancılı yaşayan bilir. Her şeye rağmen devam etmek, mutluluğun peşinden gitmek zorunda insan. Keşke hayatı birbirimize kolay kılsak ve hoşgörülü olsak. Herkesin yolu açık olsun, yılmayın. Selamlar. E. Deniz

    Tebrik ederim sizi

    Yaşadığım şoku paylaşmak isterim😯

    Anlattığım hikayedeki kadın 2 gün önce uçak bileti almış yanıma geldi ve benimle tekrar görüşmek istediğini söyledi.Bana yürüyo resmen kacanin ben kovalayanın o olması nasıl bir karmadır🤐

    Yaşadıkların hem muhteşem hem de acı vericiymiş.. Şimdi aşkınızın tıpkı sende olduğu gibi onda da akılda kalıcı olmuş olmasının mutluluğu var mı?

    kendimi heteroseksuel olarak tanımlayarak geçirdiğim yıllarımın içinde gizlenen o biseksueli yeni keşfettim. kabullenebilmiş, anlayabilmiş, oturtabilmiş değilim. bir kadınım ve bir kadına aşığım sanırım. 25 yaşındayım ve normalde ciddi bir heteroseksuel ilişkim var. daha birçok nedenden dolayı kafam karışık. kafam karışalı henüz bir sene olmadı, sanırım hala acı çekiyorum. yakında sizlerle hikayemi paylaşmak istiyorum.

    buraya da az önce geldim, birilerinin beni anlayabileceğini umuyorum🌈