Bir ben vardım, benim de hevesimi kaçırdınız, bi numaranız yok
Ya karanfilli sigara içiyordum, baktım pahalı niye dedim karanfili kendim koymayayim😂
Bir ben vardım, benim de hevesimi kaçırdınız, bi numaranız yok
Ya karanfilli sigara içiyordum, baktım pahalı niye dedim karanfili kendim koymayayim😂
Ben bir transgender olarak doğal bir göğüs vucuduma gore ince bel ve erkek gibi olmayan bir kalcaya sahibim kadinsi bir gorunume sahibim sakallarım ve vucut kıllarım asırı var bu bir sorun olur mu ileriye dönük henüz aileme acilmadim doktora da gitmedim bilgilendirebilir misiniz beni biraz?
O halde epilasyon yapmak kadınsi görünümünu arttırmak seni mutlu edebilir. Bu bir kısmı tabi. Asıl psikiyatriye gitmeli tedavi görmelisin uygun durumda sürecini başlatacaklardır.
Ben bir transgender olarak doğal bir göğüs vucuduma gore ince bel ve erkek gibi olmayan bir kalcaya sahibim kadinsi bir gorunume sahibim sakallarım ve vucut kıllarım asırı var bu bir sorun olur mu ileriye dönük henüz aileme acilmadim doktora da gitmedim bilgilendirebilir misiniz beni biraz?
Peki kendini hangi cinsiyette hissediyorsun asıl sorun bu. Erkeğim ama kadınsı hatlarım var diyorsan ama bundan hoşnut değilsen erkeksi görünümünu arttırıcı bir şeyler yapabilirsin, vücut çalışır kaş yaparsın mesela. Eğer böyle iyi hissedeceksin tabii. Ama kadın hissediyorsan transseksüel olabilirsin ve doktora gitmen senin için iyi olur
Ne olduğunu bilirsin ama bazen toplum baskısı ve olumsuz koşullar yüzünden o kadar derinde kalıyor ki ne sen gerçek seni anlayabiliyorsun ne de başkası. Senin fiziksel görünüşün neyse öyle görüyorlar. Ve insan da bu çelişkiye dayanamayıp ya gerçek kişiliğini bastırip rol yapıyor ya da herşeyi göze alıp ortaya çıkarıyor. Rol yaparsan kendini kandırır aslında tam anlamıyla mutlu olamazsın, birseyler içinde hep eksik kalır. Bu gerilim içinde birikir ve bir gün patlarsin. Her şey önce kendini tanıyıp kabul etmekle başlıyor. Hissettiğim bu, ben buyum dediğin an o yolda yürümeye başlarsın.
Aynen😅
Kim nerde ne yapıyor bakalım, ben evde rakıya gelen zammı kutluyorum.
Haha afiyet olsun ben de hindi füme ye rakı kadar olmasa da 😂
Merhaba, ben de merak ediyorum açıkçası, bu operasyonu titizlikle kimler yürütüyor, ve pek fazla yok diye duyuyorum. Serdar Nasir ı çok duydum hacettepede mikrocerrahiile yapıyorlar. Umarım son yokuşu da başarıyla atlatır tez sağlığına kavuşursun, iyilikle kal☺️
eneee, sen yaşıyor muydun yaa
e ben kimin helvasını yedim ya
Ne yani öleyim mi illa😅
Bu yobaz zihniyet var oldukça, bu millet adam olmaz....
Bunları ciddiye almıyorum, alanları da almıyorum, tanrı adına konuşmaya yelteniyorlar sen kimsin yea😄
Çizim yaparım!PicsArt_04-03-09.02.28.jpgPicsArt_04-03-09.02.28.jpg
Aa anime karakteri gibi kendin mi yarattın çok güzel ☺️
Display MoreAçıkçası aileme trans birey olduğumu açıklayalı sadece günler oldu. Anlatayım:
Cumartesi akşamı bütün aile (annem, babam ben ve erkek kardeşim) babannemleri köyde bir ziyarete gittik. İşte eğlendik yedik içtik derken kalmaya karar verdik. Ertesi sabah köyde hep yaptığım gibi bisikletime binip tura çıktım. Oldukça erkendi ve kendimi nedense çok iyi hissediyordum. Neyse işte bir derenin kenarında kitap okudum, tüm köyü turladım ve bağ evine giden son yokuşu inmeye başladım. O an ilginç bir fikir geldi aklıma. Daha önce anneme açılmak için psikolog yardımına bile kaçmıştım ama fark ettim ki bana yardım edecek kişi sadece birkaç kilometre uzakta oturuyordu! Babaannem! Ona her konuda güvenebileceğimi biliyordum. Artık kader mi desem yokuşu indiğim an karşımda çeşme başında oturmuş telefonuyla konuşan babaannem çıktı. Batıl inançlı değilim ama bazı mesajlara inanmadan duramıyorum. Bunun bir mesaj olabileceği düşüncesine kapıldım ve oturup telefon görüşmesinin bitmesini bekledim. Ondan sonra bir süre lafladık ve ben konuya girdim.
"Babaanne, sen LGBT ne demek biliyorsun, değil mi?"
"Ben anlamam öyle şeylerden kızım, anlat sen anlarım."
"Şimdi bak, hani eşcinselleri biliyorsun. Değil mi?"
"Evet."
"Bu bir çeşit kısaltma gibi. Gay, lezbiyen, biseksüel, transeksüel. Bunları destekliyor musun?"
Öyle bir an sustu ki gerçekten endişelendim.
"Yani bu onların kendi ellerinde olan bir şey değil. Bu yüzden kötüleme hakkım yok. Ama saygı duyabilirim."
"Babaanne şöyle ki ben... Yani kendimi kız bedenine ait hissetmiyorum. Erkek olarak doğmalıymışım gibi. Bana kızım demelerinden çok rahatsız oluyorum."
İşte böyle bir süre konuştuk, son derece kibar ve saygılıydı. Ben bir ara biraz ağladım sonunda ailemden birine açabildiğim için. Anneme anlatırken bana kullanmam için tüyolar verdi.
Ertesi sabah olduğunda annemle de konuştum bu konuda. Sonuçlar iyiydi. Hala onun çocuğu olduğumu ve beni her türlü sevdiğini söyledi. Ancak hislerimden emin olana kadar herkese açmamamı söyledi(beni korumak adına). Gelişme çağını terk edince bir binder alabileceğimi söyledi.
Kısacası ilk tepkiler umut vericiydi. Şimdi de babama anlatacağız, iyi bir tepki bekliyorum. Şans dileyin
Yaknlarindan birinin olumlu tavrı sana güç vermiş. Öyle olmayadabilirdi, üzülme, şansın bol olsun umarım yolunda gider her şey kendin olmaktan vazgeçme☺️
Teşekkür ederim yorumlarınız için. 2 senedir depresyonla yaşıyorum ve 1 senedir de ilaç kullanıyorum. Kendimi ne kadar uzaklaştırmaya çalıştıysam da bir türlü başarılı olamadım, yine başladığım noktaya döndüm. Hayata dair kalan son umutlarımı da kaybetmek üzereymişim gibi hissediyorum. Ailemle konuşmayı denedim bana kızdılar, anlamadılar. Arkadaşlarım ise "psikiyatriye git kafayı sıyırmışsın sen" gibi şeyler söylediler, daha doğrusu dalga geçtiler. Psikiyatriye de anlattım o da bir şey yapamayacağını söyledi (yaşadığım ilçede en azından). Ne yapacağımı bilmiyorum. Her geçen gün, her geçen ay biraz daha karanlık geliyor bana
Başka doktora git hala mesleğinden bi haber gerzekler var boşver onları. Uzman falan değilim ama senin kendin olmaya ihtiyacın var olduğun kişiyi yaşamaya o zaman düzelirsin aldığın olumsuz tepkilere karşı güçlü ol onlarda sadece insan sonuçta aslında onlar tedavi olmalılar hatta. Gençsin ne hoş. Hayatıni çarçur etme bir yerden başla😉 bu konuda çalışan bir üniversite hastanesine gitsen daha iyi olur araştırıp bak
Trans olduğum için
ailemi utandırmaktan korkuyorum bu yüzden böyle olduğum için kendimden nefret ediyorum. Ölümü düşünmeden geçirdiğim tek bir günüm yok ..
Utanılacak hiçbir şeyin yok. Onlar seni seviyorsa bu fikre alışacaklar. İstemediğin bir bedene tikilmak nedir bilmez kimse. Herkes gibi yaşamak mutlu olmak hakkın. Bu hakkı kimseye verme. Ölümü ben de düşündüm bir aralar peki ne olacak. Arkamdan 2 ağlarlar sonra öldüğümle kalırım. Hiçbir şey hissetmezsin ölünce acılar yok olur. Ama yaşayabileceğin güzel günleri de yitirmiş olursun. Onları kovala peşinden git. Lütfen bir yardım al önce.
hıı, ben de dizilerden birinden bahsediyorsun sandıydımdı, o kitaplarda, o maceralarda, çok ilginç aforizmalar var aslında, hatta o maceralardan derlenmiş aforizmaları içeren bir sherlock holmes aforizmalar diye bir kitap dahi var bende. aforizmalar ilginçtir, yani o hayatın boş ve sıkıcı olduğu hakkındaki aforizmayı sadece tek taraflı alma, biraz esnek ve geniş düşün, mesela şöyle, hayatın anlamı, hayatın hiç bir anlamı yok, hayat hayattır. daha geniş düşün...
Biliyorum zaten anlamı biz kendimiz buluruz yoksa doğada anlam yok. Şu an daha farklı bakıyorum o zamanlari bana çok soğuk bir tavır gelmişti. Adam nesnel bir şekilde milletin çektiği acıların ötesinde vaka odaklı çalışıyordu, belki o sebeple bu kadar iyi bir perspektifi vardi kim bilir😊
Nerde ???
Off çok oldu ya herhalde beskerville tazısıydı
ooo, kitap olarak bütün maceralarını okudum
Çok güzel ya yazarın kafası güzelmiş herhalde😄 ama bir yerde bıraktım. Çünkü Holmes orda watsonla bir konuşma yaşıyordu. Ona heyecan veren işte vaka çözmek falan-tabi arada kokan aldığıni da geciyorum- dışında hayatın çok sıkıcı ve boş olduğunu söylüyordu. Ne bileyim içerledim galiba azıcık 😅
Hıı, ben Elementary Sherlock Holmesi izliyorum, oradaki kadın Watson'u seviyorum
Aa onu bilmiyorum, bir sürü hikayesini okudum ama hala koca kitap duruyo😄
Her neyse, ben buralardayım, Sherlock Holmes izliyorum, canı sıkılan, muhabbet etmek isteyen bana bulaşabilir...
Oy oy ne güzel ben de tekrar mı başlasam seriye acaba😊
Ben kesilene kadar yüzdüm ama görünmeyince karan,
Bıraktım kendimi, battım bir taş gibi,
Yanmıştı çizilmişti ama seyrettim ağlayarak sabredip,
Çok sevdiğim bir filmi..
Ya arkadaş, burda ben olmasam, kapat dükkanı git...
Ya kapatalım gitsin zarar ediyoruz😂