Netflix'e RTÜK denetimi! Denetim mi yoksa dijital sansür mü?

  • Netflix başta olmak üzere internet üzerinden yapılan yayınların denetimiyle ilgili yönetmelik yayımlandı. Artık bu platformlar RTÜK’ten lisans almadan bu hizmetleri veremeyecek. Yayıncı kuruluşlar, RTÜK’ün uygun bulmadığı içerikleri de kataloglarından çıkarmak durumunda kalacak, koruyucu sembol sistemi kullanarak izleyicileri program hizmetlerinin içeriği hakkında sesli veya yazılı olarak bilgilendirmekle de sorumlu olacak. Yayıncı kuruluşlar yıllık gelirlerinin binde 5'ini de her yıl RTÜK'e verecek. RTÜK'ün bu denetimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Denetim mi yoksa sansür mü?

  • Sansür olacağı kesin. Netflix zaten uyarı işaretleri yaş kısıtlamaları yapıyor. RTÜK anlaşılan yine toplum mühendisliği ve nakit para peşinde. "You me her", "Bonding", "Sex Education" vs gibi yapımlar da geçemez ve engellenir herhalde. Sonuçta bunlar Türk örf adet anane bilmem ne yapısına ters şeyler, lgbti+ da sapıklık, sonuçta çocuğuna nasıl anlatır ki anacık iki kızla iki adamın öpüştüğünü, tayt giyen bir adamı! nasıl anlatacak çocuğuna. Ensar zihniyete, kadın şiddetine, nefret cinayatlerine, çocuk gelinlere "in" , sevicilere, öpüşenlere, karı kılıklılara ölüm, kahrolsun sapıklar!! NOT:İroni içerir!

  • Wikipediayı da engellediler. Kişilerin kendi iradesiyle özellikle üstüne para verip izlemek için aldığı bir şey için yapılacak olan denetimden kasıt nedir acaba çok merak ettim. Parasını ödediğim içeriği denetim altına alacaklar. Sansürler, yaş sınırı, üstüne bir de vergi gelir. Hepimiz artık ''Benim evim'' ile ''Evlen benimle'' programlarını izleriz. Nefes almak bile denetim altında . NeyseX/

  • Ahmet Lovewins facebook'ta durumu özetlemiş üzerine yazacak bir şey bulamadım

    Netflix para ödenerek (isteyen kişiler) girilebilen bir sistem 18 yaşından küçük bireyler zaten bu sisteme zor girebilirler.Kredi kartı gerektiren bir sistemdir. Lgbti temalı dizilerden rahatsız olan homofofik ve transfobik kitle bir zahmet rahatsızlık duyuyorlarsa kayıt olmasın.Bu düzenleme bu kara zihniyetli kitlenin ihbarları sonucunda gelmiştir.Bu düpedüz LGBTİ bireylerinin görünürlüğüne yapılan bir saldırıdır.

  • ben de şöyle bir şeyler yazdım umarım islamcıların lincine uğramam :P

    barış ve hoşgörü dini islam'ın ve islamcıların özeti zorbalık sansür terör

    başörtüsüne özgürlük diye gelip başörtüsünden başka her şeye yasak getirdiler #islam #islamcılar #işteislam #akp #siyasalislam

  • Aldıkları paralar yetmiyor.

    Yaptıkları saygısızlık yetmiyor.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!