Karbon (Kömür) Maskesi Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır

  • C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_karbon-komur-maskesi-ne-ise-yarar-ve-nasil-kullanilir-320x260.jpg


    Karbon kömür maskesi, son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz cilt için mucizeler yaratan bir yüz maskesidir. Kömür denilince aklınıza sobada yaktığımız kömür gelmesin. Karbon maskesi aktif kömür ile yapılıyor. Bu maddenin diğer adı aktif karbondur. Bu maddeyi doğa da bulmamız imkansız olup, ancak laboratuvar ortamında üretilmektedir. Bambu, hindistan cevizi kabuğu, odun ve fındık kabuğu gibi maddeleri kullanrak yüksek ısı da oluşturulur. Karbon maskesinin içeriğinde bulunan, C vitamini, arbutin, hyaluronik asit, kollejen ve aloe özü sayesinde tek seansta bile belirgin verimli sonuçlar alınmaktadır. Karbon maskesinin içindeki hyaluronik asit, ciltte su tutma özelliğine sahiptir. Aloe özü ise, derinin toparlanmasında etkilidir. Kollejen, yaşlanmaya karşı, arbutin ise cilt lekelerin giderilmesinde etkilidir.


    Kömür Maskesinin Faydaları Nelerdir

    •Cildi besler, nemlendirir aynı zamanda da ölü derilerden kurtulmanıza yardımcı olur.

    •Göz kenarlarında oluşan kaz ayağı kırışıkların giderilmesini sağlar.

    •Yaşlılık belirtilerini geciktirir.

    •Yaşlanmaya bağlı sarkmaların giderilmesinde etkilidir.

    •Sivilce izlerini giderir.

    •Siyah noktaları vakum gibi çeker.

    •Güneş ışığından ve kötü hava kirliliği koşullarından oluşmuş cilt lekelerini giderir.

    •Yüzü aydınlatır ve parlak görünümlü, ışıltılı bir yüz ortaya çıkar.

    •Göz altı torbalanmalara karşı etkilidir.


    Karbon (Kömür) Maskesi Nasıl Yapılıyor

    Uygulama öncesinde temizlenmiş cilde, buhar uygulaması yapılarak gözeneklerin açılması sağlanır. Daha sonra karbon maskesi sürülür. Maskenin cilde tamamen sürülmesinden sonra, iyontoforez cihazı ile maskenin zengin içeriğinin emilimi sağlanır. Uygulama, yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir. Karbon maskesini evde de uygulayabilirsiniz. Aktif karbon maskesini güvenilik açısından İnternet üzerinden değilde eczanelerden veya emin olduğunuz yerlerden temin edebilirsiniz. Ancak, uygulamadan başarılı sonuç alınabilmesi için işi uzman ellere bırakmak daha yerinde olacaktır. Ayrıca karbon maskesi tedavisinde iyontoforez cihazı ile birlikte uygulandığında düşük düzeyde elektriksel akım ile cilt yüzeyine uygulanan ürünün cilt altına geçmesini sağlayarak istenilen sonuçlara varmış oluruz. Bu uygulama haftada bir yapılması uygundur. Fakat çok yağlı ciltler için haftada iki kez uygulanabilir. Herhangi bir alerjiye karşı, ilk önce uygulanacak olan bölgeye küçük bir alerji testi uygulamanız önerilir.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!