Eşcinsellik ve Satyriasis

  • Her insan kendi başına iç dünyasına daldığında özelliklerini bilir. Bazen de bunu anılarla muhasebe ederken farkeder. Bu kişisel özellikleri başkaları ile ortak isimlendirilebiliyorsa kimlik adını alır.


    Hormonlar ve cinsellikle ilgili ortak kimlikler ise cinsel kimlikler dir. Akılda, kalpte ve biyolojik olarak rengarenk çeşitlenir.


    Bunlardan daha zevklisi, karlısı yada size daha kazançlısı diye bakılmaz. Siz kendinizi tarif edersiniz. O tarifle örtüşen isim kimliğiniz olur. Bu yüzdeyüz olmak zorunda değil, genel olarak sizi tarif etse yeter. Elbette kişisel farklılıklarınız da olacaktır.


    Kendini tanıma eğer başkasına göre yapılmak istenirse her uyumsuzluk sonrası yeni bir deneyim için başka birisi aranır.


    İnternet dünyası buna uygun zemin sağlar. Birey hızla "kendini tanımaktan", "yeni tecrübelerle başkasını tanıma" ya kayar. Bu artık yemeden içmeden kıymetli hale gelir. İtikadını, insani değerlerini bağımlılığına feda eder.


    Genelde eşcinsel cemiyette kullanılan "sen artık orospu olmuşsun" ifadesine katılmıyorum. Çünkü birey bunu para karşılığı yapmaz. Bunu bağımlı olduğu için yapar. Sürekli internette, sürekli arayıştadır. Ama aradığı cinsellik değildir. Çünkü böyle "harika" bir cinselliği bulsa dahi duramaz.


    İşte bu nokta köprüden önceki son çıkıştır.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Eflatoon ().

  • Satyriasis adıyla da bilinen seks bağımlılığı, psikolojide bir kişilik bozukluğu şeklinde ele alınır. Bütün bağımlılıklar zararlıdır ama bazıları diğerlerinden daha nazik bir durumu içeriyor olabilir. Kumar ya da alkol bağımlılarının kumar oyunları veya alkolden uzak durmaları gerektiğini anlayabilirsek, seks bağımlıları ya da bulimia hastalarının da bağımlılıktan tamamen kurtulamadıklarını anlamalıyız çünkü seks ve gıda doğru miktarda gereklidir.


    DSM-V’ye göre seks bağımlılığı


    DSM-V‘ye (Zihinsel Hastalıklar Rehberi) göre seks bağımlığı bir ‘hiperseksüalite bozukluğu’dur. Kişinin düşüncelerini kendi istemiyle kontrol edemediği bir obsesif kompülsif bozukluktur. Psikiyatri uzmanlarına göre normal bir hayat sürmemize engel olan, sosyal ya da iş hayatımızı bölen bütün o obsesif eylemler, bir patolojik bozukluk olarak sınıflandırılabilir.

    (Seksolojistlerin yaptığı çalışmalar sonucu) Eldeki istatistik verilerine göre küçük bir bağımlılıktan söz etmiyoruz. İspanya’da üç milyon ABD’de 19 milyon ve Arjantin’de yine üç milyon kişi seks bağımlısı. Şunu anlamalıyız ki bir insan ömür boyu çok aktif bir cinsel hayata sahip olup seks bağımlısı olmayabilir.

    Bağımlı kişi kendinden tatmin olmaz. Bunun sonucunda azalmış bir motivasyon durumundan muzdarip olmalarına karşın eylemlerini kontrol edemez. Bütün bağımlılıklarda olduğu gibi seks bağımlısı biri de zaman ilerledikçe ihtiyacını yatıştırmak için bu zevk anı tek bir saniye de olsa onu yaşamak için daha fazla uyarıcıya ihtiyaç duyacaktır, ardından rahatsızlıklarını gidermek için yeni hedefler arayarak kendisi açısından yıkıcı bir döngüye girecektir. Kompalsif bir şekilde sekse dönmek yalnızlığımızı yok etmek ya da varlıksal boşluğumuzu, öz güvenimizi besleyen dış unsurlarla doldurmak anlamına gelebilir.

    Seks bağımlılığı genellikle büyük miktarda pornografi tüketimi, randevular veya tek gecede birden çok kişiyle cinsel ilişkiye girmek (tanıdığımız kişiler ya da hayat kadınlarıyla) ve kompülsif bir şekilde mastürbasyon yapmak gibi durumları içerir. Seksi bu şekilde yorumlamak, günlük hayatımızı mahvedip darmadağın hale getiriyorsa, seks bağımlısı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bütün bağımlılıklarda olduğu gibi bu bağımlılıktan kurtulmak için de atmamamız gereken adım, sorunu, günlük hayatımızı engelleyen ve yaşamımıza zarar veren gerçek bir şey olarak kabul etmektir. Profesyonel yardım almak ve bu cinsel sorun konusunda uzmanlaşmış merkezlere başvurmak, çözüm bulmak için en iyi yoldur.


    Kaynak https://www.google.com/amp/s/a…s-gercek-bir-problem/amp/

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Eflatoon ().

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!