Bu filmde transseksüel bir erkeğin hayatından bir kesit görüyoruz. Yaşanmış bir hikayeden uyarlama olduğu için de insan ister istemez etkileniyor. Açıkçası bu film hakkında söylemem gereken bazı şeyler var onlara gelmeden önce şunu belirteyim. Dönemin taşra yaşamını güzel yansıtmış. Ama hikaye anlatımı hakkında böyle düşünmüyorum. Yönetmenin tam olarak ne amaçladığını da kestiremedim açıkçası.
Display Spoiler
Karakterimiz gerçekten çok ciddi şeyler yaşıyor. Banyoda zorla soyarak kadın olduğunu gösterme sahnesi, akabinde gelen o malum sahne vs. Bu sahneler çoğu insanı etkiler. Beni de çok etkiledi. Özellikle birde yaşanmış bir olay olduğunu bildiğim için çok daha fazla etkilendim. Ama bu sahnenin çekilme tarzı öyle bir ayarlanmış ki izleyen kişi hiçbir şekilde karakterin iç dünyasında neler yaşadığını, yaşamış olabileceğini ANLAMIYOR! Evet trajik birşey yaşanıyor orada ama ya işte bugünde böyle geçti gibi yansıtmışlar olayı. hele ki malum sahnede. diğer karakterlerin iç dünyasında nasıl bir nefret duyduğunu da anlayamıyoruz. Ve sahneler gözümüzün önünden geçerken izleyici olarakta doğru tepkileri veremiyoruz. Bu sinematografik açıdan kanımca bir başarısızlıktır.
Bu sahneler çok daha az dramatize edilerek, çok daha anlamlı bir şekilde çekilemez miydi? Çekilebilirdi. Gene de yaşanmış bir olayı, ve nispeten ucundan kıyısından da önyargı ve nefreti bir şekilde anlatmaya ÇALIŞAN bu filmi izleyebilirsiniz.