KKTC'de HIV

  • Merhabalar arkadaşlar. sizden bi konu hakkinda yardm istiycektim. Ben bu sene Kktcye ogrenci olarak geldim hiv + im. Ve buraya geldikten sonra öğrendimki hiv pozitifleri direk adadan gondrriyorlar. 1 ocaga kadar muhacerat yapmam gerekiyor bunun icinde saglik raporu da istiyorlar. Muhacerat yapmaya calisirsam adadan atilcam. Yapmazsam da her kaldigim gun icin para cezasi vercekler ve bunu odeyemeyecegim icinde adaya bidaha giris yapamycam. Iki turlude basim belada nasl kurtulcam napcam bilmiyorum. Gecen sene bu hastalik yzuunden okulu biraktm. Bu seneminde cope gitmesini istemiyorum aileminde haberi yok. buraya kadar gelnisken pes etmekte istmeiyorum. Ama gucum kalmadi. Nolursunuz bilgisi olan yardimi dokuncak biri varsa yardimci olsunn. Nolursunuz intiharin esigindeyim. Nereye gitsem sonuc alamyorum ve isler git gide batyo. Bende yasamk istiyorum herkes gibi. bukadar mucadelenin sonunun cop olmasini istemiyorum. Nolursunuz😔

  • LGBTİ

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “Kktc de hiv.” Yeni Başlık: “KKTC'de HIV.”
  • Çalışma izni başka öğrencilik başka.


    Hele kıbrısta içine kapanık olmanın verdiği durumla uyumsuz yasası da çok.


    Bu yüzden en dertsizi öğrenciliği hemen bitirip dönün yada derse asılıp yatay geçişle ülkeye dönün.

  • Bu bilgiyi tam olarak nereden öğrendiniz?

    Hastalık vb. nedenlerle eğitim hakkının elinden alınabileceğini düşünmüyorum. Sonuçta bu hastalık bildiğim kadarı ile kan transferi ile bulaşıcı.

    Ancak böyle bir şey olursa hukuki yollara başvurabileceğinizi düşünüyorum.


    Eflatoon 'unda dediği gibi çalışma izni ile öğrencilik durumu tamamen farklı konular. Belki devlet bazı durumlarda çalışma izni vermeyebilir ama bu durum bence farklı. Siz yetkili birilerinden bu bilgiyi doğrulatmaya çalışın.

    Winter is Coming:!:

  • arastrdm çok kisiyle konustum hastanelere bile hocalarimla konustum cok yere sordum. Kimse farklı bişi demiyo

  • Bende hep sizin yazdiginiz ihtimaller uzerine hayal kurdum. Belki farkli anladim diye düşünmek istedim. Ama deil malesef

  • arastrdm çok kisiyle konustum hastanelere bile hocalarimla konustum cok yere sordum. Kimse farklı bişi demiyo

    Hocaların söylediğini kaale alma. Adamlar akılları sıra bulaşıcı hastalığı varsa hiç gelmesin diğer öğrenciler riske girebilir diye düşünüp o şekilde söylemiş de olabilir. (Kuvvetle muhtemel) Bunu en net öğrenebileceğin KKTC'de konsolosluğun numarasını bul onlarla konuş. Hocaymış, arkadaşmış bu kişilerin söylediği bilgileri dinleme.


    Yarın ara konsolosluğu veya yakınsa git konuş. Onlar sana söyler zaten.


    Başka birşey daha yazacaktım ama gg diye yazamıyorum. :P

    Winter is Coming:!:

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!