• Siz hakkında ne düşünüyorsunuz bilinmez ama, 45 dakika uzağınızda beyaz duvarlardan, musakkadan, buzukiden çok daha fazlası sizi komşunun kozmopolit ve büyük başkenti Atina'da sizi bekliyor. Avrupalı ama sıcak kanlı bişeyler yapmak isterseniz durmayın bir vize alın !


    Yunanistan'ın dört milyonu aşkın nüfusuyla en büyük şehiri olan Atina aynı zamanda ülkenin ekonomik ve resmi başkenti. Bu nedenle bir çok kültürü içerisinde barındıran şehir yine de dünyadaki benzer konumdaki şehirlere oranla daha lokal kalmayı başarabilmiş, ancak dünyanın tüm zenginliklerine de sonuna kadar açık kalmış bir akdeniz şehiri. Bir çok tarihi eserin bulunduğu şehiri size anlatmaya Akropolisten başlayabiliriz.. Ama biz onun yerine Gazi'den başlıyacağız çünkü gayler akropolisi terkedeli yüz yıllar oldu !


    Gazi


    Atina'nın en gay bölgesi denebilecek olan Gazi, şehirin eski gaz dağıtım şebekesinin bulunduğu yer ve adı da buradan geliyor. Gündüzleri giderseniz oto tamircilerinden pek te fazla bir şey göremeyeceğiniz bölge geceleri ise bir hayli renkli ve eğlenceli. Atina'da geçireceğiniz sürenin özellikle haftasonuna denk gelen bir kısmının gecelerini Gazi'ye ayırırsanız samimi mekanlarda yemekler yiyebilir, birbirinden renkli gay mekanlarda eğlenebilirsiniz. Gazi'ye Omonia meydanından yürüyerek ya da taksiyle gidebileceğiniz gibi şehrin ana meydanı olan Sintagma'yı dik kesen Ermou caddesini takip ederekte gidebilirsiniz.


    Kolonaki


    Ünlü komedi dizisi Avrupa Yakası'nın Yunan versiyonu çekilse nerede çekilirdi sorusunun kuşkusuz doğru cevabı olan Kolonaki şehirin üst sınıf eğlence, alışveriş ve dolaşma mekanı. Sizde Kolonaki'den onlarca dükkandan bazılarını ziyaret etmeden ve Kolonaki meydanında bir kahve içmeden sakın Atina'dan dönmeyin.


    Syntagma, Ermou, Monastraki, Psiri


    Atina'nın en merkezi meydanı olan Syntagma 24 saat canlı bir alışveriş ve ulaşım merkezi. Meydandan metro, tramway ve otobüsle şehirin her yerine ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte meydanı dik kesen Ermou caddesi onlarca renkli mağazayla Atina'nın en renkli alış veriş mekanlarından biri. Kolonaki'ye göre daha genç ve hip olduğunu da belirtelim. Ermou caddesini takip ederek varacağınız meydan ise Monastraki. Her saatte renkli olan bu meydan daha çok genç ve alternatif kitlenin akın ettiiği bir bölge. Monastraki'nin hemen bitişiğinde ise sizi Psiri karşılıyor. Sanat galerileri, birbirinden güzel lokanta ve kafeleri, barları ve renkli kalabalığıyla Psiri, Atina'da görmeden dönmemeniz gereken mekanların başında. Eger giderseniz mutlaka Bee Bar'da bişeyler için...


    Kifissia


    Atina'nun 20 dakika kadar dışında kalan Kifissia'da yapabileceğiniz tek turistik şey Olimpiyat Stadyumu'nu ziyaret etmek. Ancak bırak turist olmayı Atina'nu tadını çıkarılım derseniz, Kifissia onlarca mağazası, onlarca restoran-cafe ve barı, aralarında Türk markaları Mavi, İnci, Koton ve Machka'nında bulunduğu 200 markanın mağazasının bulunduğu şehirin tek alışveriş merkesi The Athens Mall ile sizi belki Amerikan tarzı ama kaliteli ve renkli bir hayata davet ediyor.


    Alimos, Glyfada, Voula, Vouliagmeni


    Atina'nın sahil şeridinde bulunan bu şık ve zengin dış mahallelerde eğlenceli plajlara gitmek şehirin geri kalanından farklı olarak yapabileceğiniz en iyi alternatif.


    Okursanız Karlı Çıkarsınız; Ozon


    Atina'da bir çok noktada görebileceğiniz OZON dergisi, ücretsiz bir şehir ve yaşam dergisi. Aldığınızda da farkedeceğiniz üzere bir hayli gay! Ozon size Atina hakkında pek çok fikir vereceği gibi yüzde yüz güvenilir bir şehir rehberi. Dergi İngilizce ve Yunanca yayınlanıyor.


    İnternet siteleri: ozonweb.com


    GTurk

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!