1. Dashboard
  2. Latest Events
  3. Chat
  4. Articles
  5. Members
    1. Recent Activities
    2. Users Online
    3. Member Accesses
    4. Search Members
  6. Forum
    1. Unresolved Threads
  7. Blog
    1. Articles
  8. Filebase
  9. Gallery
    1. Albums
    2. Map
  10. Calendar
    1. Upcoming Events
    2. Map
  11. Contact
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • Blog Articles
  • Files
  • Gallery
  • Events
  • More Options
  1. LGBTI Community in Turkey
  2. Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex Forum
  3. LGBTI
  4. LGBTİ+

Geçiş Sürecinde Karşılaştığım Sorunlar

• Edanur
  • 11 September 2018 at 4:02 pm
1st Official Post
  • Edanur
    New Member
    Reactions Received
    5
    • 11 September 2018 at 4:02 pm

Merhaba herkese ben bi trans kadinim ve surece yeni basladigim hastanenin psikiyatri bolumu endokrinoloji bolumune hormon testi ve kromozom testi yazdi ve yaptirdim.Maalesef ikiside hislerimin aksi yonunde cikti ve endokrinoloji bolumu doktoru bu durumun psikolojik oldugunu soyleyip psikiyatriye yazi yazdi.Bu hormon terapisine hic basliyamayip hic ameliyat olamayip omur boyu mutsuz kalicagim anlamina mi geliyor suanki durumda cunku sureci basladigim hastane mahkemeninde hormon testlerini falan gormek isteyebilecegini soyledi.Bilen biri varsa lutfen cevapliyabilirmi

• Edanur 11 September 2018 at 4:10 pm

Changed the title of the thread from “HORMON TERAPiSiNE NASiL BASLARiM” to “GECiS SURECiNDE KARSiLASTiGiM SORUNLAR”.
  • Byz Atletli
    New Member
    Reactions Received
    1
    • 12 September 2018 at 10:14 am

Anormal bi durummus gibi kimsenin destek vermemesi. Sürecin hızını yavaşlatır süreçte partneriniz varsa mutlaka olmalı size güç saylayacaktır. Sevmek ilaçtır. Edanur

• Edanur
    New Member
    Reactions Received
    5
    • 12 September 2018 at 6:18 pm

Benim hislerimin psikolojik olduğunu soyleyen transfobik doktoru nereye şikayet edebilirim

Edited once, last by Edanur (12 September 2018 at 6:32 pm).

• Tan Yuksel
    Participant New Member
    Reactions Received
    40
    Trophies
    1
    • 12 September 2018 at 7:12 pm
    Quote from Edanur

Benim hislerimin psikolojik olduğunu soyleyen transfobik doktoru nereye şikayet edebilirim

Doktorun teşhisi o şekilde olabilir

Yine de transfobik olduğunu düşünüyorsan Sağlık Bakanlığına şikayet edebilirsin

• Blue
    Moderatör
    Reactions Received
    40
    Trophies
    2
    • 17 October 2018 at 3:43 am
    • Official Post

Okumadan önce şunu belirteyim;

Yanlış ya da eksik biliyor da olabilirim ancak sizin süreç aşağı yukarı şöyle işliyordu sanırım:

Türkiye'de ameliyat olabilmen ve kimliğini değiştirebilmen için yanlış hatırlamıyorsam ilk önce ikamet ettiğin bölgedeki Asliye Hukuk Mahkemesine gidip Nufus müdürlüğüne karşı bu yönde dava açman gerekir. ( Mahkemenin doğası gereği bir yere dava açmalısın kendi kendine dava açamazsın) Daha sonra mahkeme seni kendi takdirinde bir hastaneye bu durumun incelenmesi için sevk edecektir. Bu aşamadan sonra "tedavi" sürecin başlar. 1 yıl boyunca psikiyatr seni gözlem altında tutar. Bu aşamada Üroloji, Endokrinoloji, Kadın doğum uzmanı, psikiyatr ve plastik cerrah kendi alanlarında bir takım incelemelerde bulunurlar. Tüm bunlar olduktan sonra senin transseksüel olduğuna kanaat getirilirse heyet kararı ile sana hormon tedavisi uygulanır. Bu tedavi ortalama 1 yıl ile 2 yıl arasında değişir. Bu hormon tedavisinden önce cinsiyet kimliğini açık bir şekilde yaşıyor olman beklenir. Buna Gerçek yaşam Deneyimi deniyordu sanırım. Daha sonra bu 1 yıllık hormon tedavisi içerisinde gene psikiyatr seni yakından takip eder. sonrasında bir heyete daha girersin ve burada ameliyat olup olamayacağına karar verilir.

ÖNEMLİ NOT: Türkiye'de cinsiyet geçiş ameliyatı olabilmen için ÜREME YETENEĞİNDEN YOKSUN olman gerekir. Bu konuda doktor zaten seni bilgilendirecektir. fazla birşey yazmam doğru olmayacak.

Son heyet raporun halihazırda davanın devam ettiği Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilir. Mahkeme "Ameliyat olmasında sakınca yoktur" şeklinde karar verir. Ameliyat olduktan sonra aynı mahkeme bu sefer seni başka bir hastaneye (veya aynı hastaneye) ameliyatın başarılı bir şekilde geçip geçmediğine dair tetkik için sevk eder. Burada tekrar 5 uzmana muayne olursun. ve ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiği ve biyolojik olarak kadın/erkek olduğun belirtilir. Bu bilgiler ışığında mahkeme senin kimlik bilgilerini günceller.

Bu tip davalara Asliye Hukuk Mahkemeleri bakmaktadır. İsim değiştirmek istiyorsanız gene asliye hukuk mahkemelerine dava açabilirsiniz.

Hatırladıklarım bunlar. Eksik veya değişmiş de olabilir. tam emin değilim. Ama siz hastaneden önce dava açın. Çünkü mahekeme başka hastaneye de gönderebiliyordu sanırım.

Dediğim gibi bunlar değişmişte olabilir. yakın zamanda ameliyat vs. Bu işlerle uğraşan birisi yazarsa daha aydınlatıcı olabilir sizin için. Benim bildiklerim bu kadar.

• Next Official Post
  • Nikopol
    Katılımcı Üye
    Reactions Received
    124
    Articles
    3
    Images
    3
    Videos
    4
    Birthday
    Jan 6th
    City
    İstanbul
    • 17 October 2018 at 3:51 am
    • Official Post
    Quote from Blue

ÖNEMLİ NOT: Türkiye'de cinsiyet geçiş ameliyatı olabilmen için ÜREME YETENEĞİNDEN YOKSUN olman gerekir.

Quote from Bianet

AYM Cinsiyet Geçişinde "Üremeden Yoksun Olma" Şartını Kaldırdı, Anayasa Mahkemesi, cinsiyet geçişinde "üreme yeteneğinden yoksun olma" şartını düzenleyen hükmü iptal etti. Avukat Hun, "15 yıldan sonra ilk kez transların ve intersekslerin üreme hakları ile hukuki zorunluluklar yeniden gündemimize girdi” dedi... 01 Aralık 2017

AYM Cinsiyet Geçişinde "Üremeden Yoksun Olma" Şartını Kaldırdı

• Previous Official Post
  • ftmrelated
    Guest
    • 18 November 2018 at 8:08 pm
    Quote from Edanur

Merhaba herkese ben bi trans kadinim ve surece yeni basladigim hastanenin psikiyatri bolumu endokrinoloji bolumune hormon testi ve kromozom testi yazdi ve yaptirdim.Maalesef ikiside hislerimin aksi yonunde cikti ve endokrinoloji bolumu doktoru bu durumun psikolojik oldugunu soyleyip psikiyatriye yazi yazdi.Bu hormon terapisine hic basliyamayip hic ameliyat olamayip omur boyu mutsuz kalicagim anlamina mi geliyor suanki durumda cunku sureci basladigim hastane mahkemeninde hormon testlerini falan gormek isteyebilecegini soyledi.Bilen biri varsa lutfen cevapliyabilirmi

Trans yapıda olmak beyinle alakalıdır. Hormon ve kromozomlarla alakali değildir. Zaten xx kromozom çıksan direkt biyolojik olarak kadın olurdun hormon tedavisine ihtiyacın olmazdı. Doktorun muhtemelen işini bilmiyor. Önce psikiyatri de gözetim altına girmen lazım ondan sonra endokrinoloji bölümüne testler için yollanıyorsun. Hacettepe çapa 9 eylül gibi hastanelere ulaşımın varsa bunlardan birine gitmen daha sağlıklı olur.

• Nikopol 9 February 2025 at 12:23 am

Moved the thread from forum Trans Woman to forum LGBTİ+.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!

Register Yourself Login

Chat

• Toggle autoscroll
    Svetlana Asena

Lezbiyen arkadaş arıyorum kendime istsnbul

17:08
    yabek

İzmir'den seviyeli arkadaş arıyorum

07:14
    delidolu04

Merhaba Tekirdağ çorlu'dan merhaba

13:29
    16huso1616

Merhaba

22:08
    16huso1616

Bursa varmı

22:08
    ATLAS

var, buyur.

16:36
    Demet_cd

Merhaba

01:20
    Demet_cd

Arkadaslar mersın ve yakın cevresınde gıdebılecegım lgbt dostu mekan varmı

01:23
    aksoytahir21

Merhaba

16:51
    Kimim

Demet_cd Mersin'de Geyik bistro var LGBT+ değil ama geçen yaz çalışanlar arasında gay ve lezbiyenlerin olduğunu görmüştüm sonuçta dosturlar herhalde🤨

00:02
    fidann

merhaba arkdaşlar nasılsınız ben daha birşey bilmiyorum yardımcı olurssanız sevnrimn

11:50
    Phoenixmmt

Merhaba kimse varmı

13:55
    ATLAS

fidann neyi bilmek istiyorsun mesela?

17:59
    okaber1

heyy kimse var mı?

00:18
    Azeland

Merhabalar

19:48
    Utgm12

Arkdaş arıyorum

13:19
    bskmbn1

slmlar arkdaşlar

23:52
    bskmbn1

merhaba

22:45
    Memoli12

SELAMLAR

00:18
    CD beliz

İstanbul Avrupa yakası Şirinevler meydana yakin kendime kiralık ev bakıyorum bana ev arkada

23:36
    CD beliz

İstanbu Avrupa yakası Şirinevler meydana yakin kiralık ev bakıyorum ev arkadaşı olmak isteyen varmı

23:37
    CD beliz

🤔🤔

17:38
    Selcuk Alpaslan

Merhaba arkadaşlar

10:57
    Selin Sezer

İstanbul Anadolu yakasında lgbt li gay travesti CD yada bekar arkadaşlar yanına ev arkadaşı arayanlar .CD yim ve sorumluluk sahibi biriyim.

O554 *** ** ** numaradan WhatsApp Messenger atabilirler.tuzla da uzun zamandır tek kaldığım inşaatı tamamlanmamış sitenin zorlu şartlarından bıktım.elektirik şantiye elektriği ve 15 bin kira veriyorum bir o kadar fazla da kışın elektrik faturası geliyor.

15:15
    faysal

İstanbul'50o evlerde evine ev arkadaşı arıyorum bayan temiszlige yarfim edecektir kira 12 bı. Yarı yarı 6 Bin düşüyor eyda ful temiz giriş.. Saruhan antakya.facedrn Ulaşın

21:33
    mactepk

Herkese Merhabalar

17:36
    mactepk

İskenderun var mı

17:37
    Alex123

Hello guys! I just want to ask whether a foreigner with no prescribtion can buy PrEP in a pharmacy in Istanbul? Thank you in advance!

14:52
    Nikopol

Hello Alex123, In Istanbul, PrEP typically requires a prescription, but some pharmacies might sell it without one. It's best to call a few pharmacies in advance to check. Good luck!

14:54
    Alex123

Thank you Nikopol !!Do you by any chance know a pharmacy that sell it without one?

14:57
    Nikopol

You're welcome, where are you in Istanbul?

14:58
    Alex123

I will be coming tomorrow and will be in Taksim

14:59
    Nikopol

There are pharmacies on Isitikal Street and Sıraselviler Street, you can ask them, you will probably find it. If not, you can get a prescription from a health centre.

15:00
    Nikopol

Which country do you come from? Alex123

15:03
    Alex123

Makedonya

15:06
    Nikopol

Welcome to Turkey! Although cities like Istanbul or Izmir are relatively LGBTI+ friendly, I would still advise caution. Avoid PDA in conservative areas, seek out queer-friendly areas.

15:10
    Alex123

Thank you for your advice! I've lived here for a few months and I'm not new to the city, but I'm thankful for your advice nevertheless!

15:11
    Nikopol

You're welcome, if you need any help I'm happy to help.

15:12
    TrvCindyyy

İstanbul’a yerleşmeyi düşünüyorum trv olarak çalışabileceğim beraber ev tutup hem ev arkadaşı hem yoldaş bir trans birey cd trv ev arkadaşı arıyorum 552 *******

14:53
    obelisk

Herkese merhaba

15:24
    Michael Morone

Merhaba Beylikdüzü tarafından olan arkadaşlar burda mı

15:34
    Ayla3434

Merhaba

21:41
    diyar

Merhaba gencler

12:24
    diyar

Aktif kaç kişi var

12:24
    Kayserioo

Kayseri den kim var

08:00
    goncagul

Acil ev arıyoruz trans kadın arkadaşımıza çalışıyor kirayı ödeyebilir instagramı @sivaslitgirl

17:04
    asko77

Merhaba

19:24
    kadiryilmazdogu

8o🥵🥵🥵🥵🥵🍆🍆🍆🍑🍑🥵🥵🥵🥵🥵🍒

12:28
    Rzgr34

Selam

16:18
    Berat

Slm İstanbul Pendik evim boş yeri olmuyan arkadaşlar bana ulaşsın