Lezbiyen bireylerin yaşadığı toplumsal ve sosyal sorunlar üzerine

  • Merhaba arkadaşlar

    Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi'nde sosyoloji alanında tez yazıyorum.

    Tez konum" lezbiyen bireylerin yaşadığı toplumsal ve sosyal sorunlar". Bu konuda ön bir araştırma yapmam gerekiyor. Tezim için öncellikle ana başlıklar oluşturmam gerekiyor. Bu konuda yaşadıkları toplumsal ve sosyal sorunlarını bana ifade edebilecek bana yardımcı olacak arkadaşlar bana ulaşabilirler mi ?

    Sizlerin sesini akademik bir alanda duyurmaya çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden sizlere teşekkür ederim. :)

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Yardımcı olmak isterdim ama ilginç bir şekilde Muhafazakar olmasına rağmen ailem çok da umurunda olmadı. Ben söylemeden ablam "Belki sen de eşcinselsindir" diye espiri yaptı bende onayladım sonra bana bakıp bu "hisler seçilmiyor çocukluktan geliyor o yüzden bir şey diyemem hayırlısı olsun" dedi. Dün de annem bir eşcinsel muhabbeti açtı "hetero ne demek" diye sordu TV de duymuş bende tüm cinsel deyimleri söyledim sonra muhabbet muhabbeti açtı derken annem de bana aynı şeyi dedi "Belki sende eşcinselsin" diye onu da onayladım sonra bi yan gülümseme atıp odasına gitti. Bunun sebebi 31 yaşında olmam ve ne evlilik nede sevgili yapmak ile ilgilenmemem sanırım yani onların bana espirisine eşcinsel diye takılmaları ki öyle. Neyse ne ben onlara nede onlar bana bulaşmıyor çünkü biliyoruz ki ailece hepimiz özgürlüğümüze düşkünüz, benciliz ve daralınca basıp gitme huyumuz var ve bunu ben doğduktan sonra 25 yılda çok zor şartlarda öğrendik artık birbirimizi kaybetmemek için kimse kimseye bulaşmıyor mutlu mesut yaşıyoruz. Sorun yaşayanlar için de tavsiye veremem. Tek tavsiyem kendim yapmaya yakın olduğum ama sonradan mantığımı kullanıp yapmamış olduğum şey kendinize zarar vermeyin inanın onların umurunda olmaz olan size olur. Eğer kendine zarar verecek raddeye geldiysen her şeyi yapacak konumdasın demektir al çantanı çık git başka şehire başka ülkeye inan bana senin o ortamdan ayrılman ruhunun bedeninden ayrılmasından iyidir. Her aman yeni bir başlangıç yapabilirsin ama ölürsen geri dönemezsin oyun biter. Yani en azından zamanında ben kendimi böyle yola getirmiştim :) çok şükür 6 yıldır kafam rahat bana bulaşan eden yok bulaşırlarsa da ağızlarının payını çat çut veriyorum saygıymış bana saygı duymayana götümle bile saygı duymam o kadar.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!