Kiracı Hakları

  • Trans kadınim ve bir çok emlakçı ev verme konusunda ayrımcılık yapıyor.bununla ilgili bir hakkım varmı hukuksal açıdan??

  • Trans kadınim ve bir çok emlakçı ev verme konusunda ayrımcılık yapıyor.bununla ilgili bir hakkım varmı hukuksal açıdan??

    Hem var, hem yok. Var kısmı şöyle, emlakçı veya ev sahibini, ayrımcılık yapıyor, veya bana ev vermek istemiyor, gibi sebeple şikayet edebilme, veya dava açabilme hakkınız tabi ki var. Var kısmı bu. Yok kısmına gelecek gelecek olursak, şikayetiniz size ne derece yarar sağlar, veya açtığınız bir dava, hem uzun süren bir yargılama süreci ve size epey de bir masrafa sokar. Peki bundan bir sonuç elde edebilir misiniz, hayır edemezsiniz. Diyelim ki siz haklısınız, şikayetiniz lehinize sonuçlandı, gerçi olmaz ya, diyelim ki oldu, ev sahibiniz veya emlakçınızla kötü olmak size faydadan çok zarar verir. Bırakın ev sahibini, alt üst komşularınızla bile bir sorun yaşamak bile sizi o evde huzursuz edecektir. En iyisi sorun yaratmayacak insanlarla iş yapmanız olacaktır.

  • Support

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “Trans bireyim ev kiralama sorunu için herhangi bir hakkim var mı??.” Yeni Başlık: “Kiracı Hakları.”

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!