Gynandromorphophilia?

  • Gynandromorphophilia sizce nedir? 4

    1. Zaten LGBTİ çatısı altında olan bir yönelim (2) 50%
    2. Ayrıca tanımlanması gereken bir durum (2) 50%
    3. Basit bir cinsel saplantı (?) (0) 0%

    Merhaba,


    (Yakın bir zamanda benzer bir konu paylaşılmış fakat tam mesajımı yazdıktan sonra fark ettim. Ama sanki durumu biraz daha genişlettiğini varsaydığım için başka bir konu altında açmanın faydalı olacağını düşündüm.)


    Özellikle ergenlik çağından bu yana kendimi anlamlandırmakta zorlandığım bir konu üzerine, az da olsa insanların bakış açısını da merak ettiğim için bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Yaşım çokta büyük sayılmaz ama kendimi yıllar boyu cisgender bir erkek olarak tanımladım. Çoğu zaman karşı tarafta çekici bulduğum şey ''feminen'' hatlar ve davranışlar oldu. Doğrudan cinsel organ benim için çok önemli bir ayrıntı hiçbir zaman olmadı. Yıllar içerisinde de bu durumun beni cisgender kadınlara duyduğum ilginin daha da fazlasını trans kadınlara yönelttiğini hissetmeye başladım. Başta bunu basit bir ''cinsel saplantı'' olarak tanımlasam da araştırdığımda ''Gynandromorphophilia'' benzeri terimlerle karşılaştım ve bir saplantıdan ziyade ''sadece transeksüelleri çekici bulan?'' gibi tek başına tanımlanabilecek ayrı bir yönelim mi olduğu ayrımına düştüm. Sanki bunu doğrudan LGBTİ+ çatısı altında tanımlasam dışlanacakmış gibi hissetmiyor değilim. Zaten benim de tam olarak kavramakta zorlandığım bir konuyu da direkt kendime bir sıfat olarak almış gibi gözükmekte hiç doğru gelmedi. Bu yüzden böyle bir forum üzerinden insanların düşüncesini öğrenmek istedim. Görüşünü paylaşan ya da ankete katılan herkese teşekkür ediyorum şimdiden.

  • Öncelikle konu güzel olmuş. Bu durumda olup adını adlandıramadığımız şeylerin açıklanması başka arkadaşlarında faydalanması gerektiğini iyi düşünmüşsün. Acıkçası benimde trans bireylere karşı ilgim var. Hiç trans bir insanla beraber olmadım. Hiç trans bir bireyle bile tanışmadım. Hep kız arkadaşlarım oldu ve hiç erkek arkadaşımda bile olmadı. Yaşadığım ilişkileri esas alarak belki trans bir bireyle birlikte olursam bu ilgimin değişebileceği yönünde endişelerim yok değil çünkü hiç daha önce ilişki yaşamadım nasıl bir duygu olduğunu bile bilmiyorum. Tabikide bunu bir kaç insanla tanışıpta bunlar böyleymiş demekte doğru olmaz tabikide. Bu tabikide benim düşüncem. Eğer birgün yaşarsam duygularımı paylaşırım. Belki de sadece platonik düşünüyoruz yada sadece cinsel eğilimlerimiz bizi bu yöne sürüklüyo olabilir. Eğer tans bir bireyle birlikte olupda kendine tamam ben aradığım şeyi buldum mutluyum gerisi önemli değil diyebiliyosan bana sorarsan gerisinin pekte öneminin olmadığını düşünüyorum. Düşünmek ayrı yaşamak ayrı birşey. Eğer sen tanıştıysan ve nasıl hissediyosan paylaşmanı isterim. 👍

  • Öncelikle konu güzel olmuş. Bu durumda olup adını adlandıramadığımız şeylerin açıklanması başka arkadaşlarında faydalanması gerektiğini iyi düşünmüşsün. Acıkçası benimde trans bireylere karşı ilgim var. Hep kız arkadaşlarım oldu ve hiç erkek arkadaşımda bile olmadı. Hiç trans bir insanla beraber olmadım. Hiç trans bir bireyle bile tanışmadım. Yaşadığım ilişkileri esas alarak belki trans bir bireyle birlikte olursam bu ilgimin değişebileceği yönünde endişelerim yok değil çünkü hiç daha önce ilişki yaşamadım nasıl bir duygu olduğunu bile bilmiyorum. Tabikide bunu bir kaç insanla tanışıpta bunlar böyleymiş demekte doğru olmaz tabikide. Bu tabikide benim düşüncem. Eğer birgün yaşarsam duygularımı paylaşırım. Belki de sadece platonik düşünüyoruz yada sadece cinsel eğilimlerimiz bizi bu yöne sürüklüyo olabilir. Eğer tans bir bireyle birlikte olupda kendine tamam ben aradığım şeyi buldum mutluyum gerisi önemli değil diyebiliyosan bana sorarsan gerisinin pekte öneminin olmadığını düşünüyorum. Düşünmek ayrı yaşamak ayrı birşey. Eğer sen tanıştıysan ve nasıl hissediyosan paylaşmanı isterim. 👍

    Çok geç verilmiş bir cevap olacak, öncelikle bunun için özür dilerim.''Hiç trans bir insanla beraber olmadım. Hiç trans bir bireyle bile tanışmadım.'' bu cümle de beni özetleyen bir durum. Dünyadaki birçok genç gibi ben de ilk kez cinsellikle pornografi üzerinden tanıştım; ilgilerimi çoğunu orada keşfettim ve bunlar katlanarak arttı. Zaman geçtikçe bunun benim hayatıma olumsuz yansımalarından biri tatminkarsızlığa bağlı cinsellikten uzaklaşma oldu. Herhangi biriyle hayatım boyunca cinsel birliktelik yaşamak adına ufacıkta olsa bir ilgi duyamadım ya da bunun için ben de bir adım atmadım, halen de yoğun bir cinsel arzu taşıyamıyorum. Ama yaşım ilerledikçe sanki ilgim trans kadınlar üzerinde aşırı bir şekilde toplandı ve sanki bunun basit bir saplantıdan ötesi olduğunu hissetmeye başladım. Bu durumdan bir çıkış kapısı olur, diye düşündüm. Araştırıp Türkçe ve İngilizce çok az kaynakla karşılaşınca danışmak istedim. Ama anlıyorum ki halen insanların uzak durduğu detaylandırılmamış bir konu.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!