Din Özgürlüğü ve Dini Değerleri Aşağılama, Sınır Ne Olmalı?

  • Din, inanç ve vicdan özgürlüğü kişilere tanınmış temel hak ve hürriyetlerden olup, gerek ulusal gerek uluslararası normlarda açıkça düzenlenmiştir.


    5237 sayılı TCK’nun 216 ncı maddesinde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişinin, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı öngörülmüş. 5237 Sayılı Kanun... mevzuat.gov.tr


    Müslümanların kutsal kitabı Kuran'ı Kerim başta LGBTİ+ bireyler ve diğer dinlere inananlara karşı nefret, ayrımcılık ve şiddet barındıran ifadeler içeriyor.


    İslam peygamberi Muhammed'in LGBTİ+ bireyleri açıkça öldürülmeleri gerektiğine yönelik sözleri var.


    Hadislerde Lût kavminin yaptığı kötülüğü işleyenlere Allah’ın lânet edeceği ve onların öldürülmesi gerektiği bildirilmektedir. Lut - https://islamansiklopedisi.org.tr/lut


    Peki, bir LGBTİ+ birey İslam dinin ne oranda eleştirebilir? Din özgürlüğü ve dini değerleri aşağılama suçu, sınır ne olmalı?

  • The King of Sodom

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “Din Özgürlüğü ve Dini Değerleri Aşağılama Suçu, Sınır Ne Olmalı?.” Yeni Başlık: “Din Özgürlüğü ve Dini Değerleri Aşağılama, Sınır Ne Olmalı?.”
  • Lgbt bireyi olmamla bağlantılı değildi ama sosyal medyada İslamcılık yapıp kişilere hajaret edip müslüman olmayanlara karşı dolu laf eden Türk değilsiniz gavurlar Ermeni Rum vs diye kendine göre aşağılamaya kalkan birine çok sinirlenip 10 dakika sövmüştüm özelden. Sonra bir gün ifade için il emniyet müdürlüğüne çağrıldım hiç ummuyordum. İlk başta polis bayağı atar yaptı halkın dinine karşı aşağı sözler vs diye. Olayı anlattım hak verdi benim ki zaten tipik Adanalı küfürü idi :) şuan süreç hâlen belirsiz, halki kin ve düşmanlığa sevk etmekten dava istemi bulunuyor. Bu resmi işlerimde sorun yaratıyor mesela çok alakasız aslında. Terörist yanlısı falan sanıyorlar anlatınca hee bu muydu aman insanlarla muhatap olma diyorlar. İlginç yani onlar her hakka sahip bizi allahsiz vs diye başlayarak her türlü aşağılama hakkını görüyorlar kendilerinde. Tam tersi olunca bin beter oluyor. Ben bir özgürlük olduğunu düşünmüyorum

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Dinleri yarıştırmak bence yanlış. Eşcinsellik yasak gibi, ama uygulamada

    serbestlik var.

  • haklısın

    İslam sorunlu bir din.

    islam'da kadın hakları, eşcinsel hakları, ateist hakları diye bir şey yok.


    İslam tarihinde canlı canlı derisi soyulup kolları, başı ve ayakları kesilip vahşice öldürülen insanlar, üzerine duvarlar yıkılıp, yüksek bir yapıdan aşağı atılıp taşlanarak öldürülen eşcinseller var.


    18+ video


  • islam dünyası biraz zorlu, kafası kesilip işkence görenler

    de var, yazık. Değişim tarihin her döneminde zor olmuştur.

    Roma'da idam mahkumları, vahşi hayvanlara yem oluyordu.

  • merhaba herkese.


    bu foruma özellikle katılmamın sebebini bir lgbt bireyler ve din kültürü ve ahvali üzerine;


    bakınız arkadaşlar; ne olursanız olun. insanız, insansınız. ve herkes insan ve bu varlık kapsamında isnatın bir sorunu değil, objektif olan hayatın ve dayanışmanın gerekliliği içindir.


    homoseksüel yönelim, kişilik ve karakter; cinsiyet yoksa cinsellik yoktur kapsamında kişilerin rızaları doğrultusunda birbirleriyle fizyolojik ve nörolojik olarak rehabilite olmalarını ihtiva eden bir yönelimdir. bir tercih değildir. bu benim yorumum bir lgbt bireyi olarak bu yaşıma kadar kendimden verebileceğim tanım bu şekildedir.


    din ve ataerkil yapı sürekli homoseksüelleri dışlamış bir zigot havasında orta saha topu gibi azetmediklerine istemediklerini beğenenlerin her yöne lastik çekerce aitlik ve ardıllık kanunlarına karşı ötekileştirmede kullanılan bir karakter kişilik tayin etmiş. ana akım medyada tiyatral boy gösteren homoseksüel artistler bunu bile kullanmışlar ve homofobik homoseksüel algısına katkı sağlamışlar. toplumsal düzeyde bu hakkını ve insanlığını arama, din kisvesiyle meşrulaştıran cinayetlerin kolaylığını sağlamadan, vur eline al ekmeğini'ne kadar dönüşmüş bir kültür trajedi halini bile almıştır.


    çok uzattım biliyorum, foruma yeni üye oldum. biraz içimi dökmek istiyorum. :)


    din kitaplarını okuduysanız oksimoron açığı ortaya çıkmasına çok paradox ve birbirleriyle çelişen insan algısı kısasların olduğunu tezahür ettim. yani din insan yapımı bir biyografi. bunu algıladığım için, agnostik oldum. buna lut kavmi de dahil.


    lgbt ye lut kavmi tanımlaması yaparken orta payda intibası bunlardan ebeveyn olamaz, hep böyle zigot vari, bir kompleks, takıntı obsesifizm, işte cinsiyet kimliğinde kendini yalanlayan bi yaratıkmış gibi bir algı yaratılır.


    dinin ilk yaratılış hikayelerinden son zamanlara kadar gelen peygamberlerin ebeveynlerine bakarsanız dikkat ettiniz mi bilmiyorum. ne kadar dogmatik olsalar da belden aşağı ahlak kapsamında sorgulanmaları gerektiğini düşünüyorum. çünkü cinsiyet kimliğinde eksiklik ve fıtrata ters olduğunu deklare ettikleri lut kavmini yalanlamaktadırlar. şöyle ki;


    ilk arketip insan prototipi yaratılışında havva anasını, meryem babasını yalanlamaktadır.


    ademin ilk eşi kaburgadan havva değil, lilith'dir. yani 2. bir element. hayali olsa da ispatı yapılamamıştır. havva ise aynından mamül bir eş oluyor. dünya sahnesinde lilith olmuyor.


    nuh peygamberde dünya sıfırlanmıştır.


    dini akit kaydında büyük olan ibrahim gelir. ben ibrahimin isim olarak erkek ismi olduğunu değil karışık bir şey, interseksüel gibi. adem gibi. ibrahimle yeniden üreyecek olan eş çaprazlaması da aynı adem, havva, lilith olarak devam ediyor. bu hikayeler kitpalarda aslında hep aynıdır sadece yorum farkıdır.


    ibrahim'in eşi sara, aslında kardeşidir yani havva. ismaili doğruan hacer eşi ise firavunun cariyesidir yani lilith! (lilith burda dünyada)


    ibrahimin eşi sara, ishak'ı, meryem gibi babasız doğurmuştur. (anladınız mı?)


    yani genetik bir ardılık, aitlik söz konusu değildir. tam tersine kadın cinsiyetine sürekli bir ötekileştirme, hegemonya kurma peşinde.


    ben erkek homoseksüel deneyimi olarak; beden bütünlüğü ile genital ve penis cilt sağlığı için heteroseksüelleri de katarak penise sünnet uygulamasının yapılmasına kesinlikle karşıyım.


    bir de şöyle bir şey var;


    gelişen bilimle uydu teknolojisiyle toprak altı, su altı gözlemlenebiliyorken, tuz ölüyü çürütmüyorken, yani uzaya bile teçhizatla çıkılabiliyorken! gölün altı mı çıkarılamayacak?


    lut kavmi diye tarif edilen ve tuz oranı yüksek lut gölünün altında olduğu rivayet edilen çürümemiş bedenler yerler ve dünya yüzeyindeki yatır gibi mezarlar neden gerçeği yansıtmak adına gün yüzüne ibret olsun? diye çıkarılamıyor da,


    homofobi ve linç politikası aşılayanlar; neden italya'daki pompei yanardağının sanat tarihi adı altıdaki taşlaştırılmış çalışmalarını servis etmek zorunda kalıyor?


    ben din kavramının eğitime ve insanlığa bir ışık tuttuğunu düşünmüyorum.


    HOMOFOBİ RANT KAYMAĞINI HOMOSEKSÜELLER YER, homofobikler değil!


    tecrit, ötekileştirme ve linç kapsamına tutulan lgbt ye bir soluk, ışık olması dileğiyle.


    saygılar.

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş 8 mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!