Kendi başına hormon almak!

  • En basit tabirle kalkışılmaması gereken durum. Evet, hormon alımı trans bireyler için bir zorunluluk. Hayır gereklilik değil. Sağlıklı normal bir birey olabilmek için bunlar transseksüel bireyler için alınmalı.

    Kendi başına hormon alan bir çok kişi var bu yüzden. Çünkü işler dayanılmaz noktaya gelebiliyor.

    İlk olarak bu ilaçları bu şekilde kullanmak oldukça risklidir. Kalp krizi, damar tıkanıklığı, solunum yetmezliği gibi ciddi sorunlar. Ben uygun dozlarda ve belli aralıklarla testler yaptırıyorum bir sorun yaşamadım diyebilirsiniz. Ama bu da sizi ikinci sorunla yine karşı karşıya bırakır.

    İkinci sorun, normalde hormonlar bir dizi psikiyatrik muayene sonucu endokrinolojiye yonlendirilerek alınır. Eğer kendi başınıza alırsanız sürecinizi aksatmış olursunuz. Yani psikiyatri sizi yönlendiremez. Endokrinoloji talebinizi reddeder.

    Prosedür bu şekilde işliyor.

    Sevgiler

    • Resmi Gönderi

    Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum. Hormon ilaçları ancak doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılmalıdır.

  • Neden alınması gerekli? 🤔 Birçok transgender erkek var hormon almadan da yaşıyor seçim olabilir almamak. Nonbinary bireyler için de geçerli kimi bedensel geçiş yapmak istiyor kimi istemiyor. Hormon vs olmadan da yaşanabilir tercihe göre

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Neden alınması gerekli? 🤔 Birçok transgender erkek var hormon almadan da yaşıyor seçim olabilir almamak. Nonbinary bireyler için de geçerli kimi bedensel geçiş yapmak istiyor kimi istemiyor. Hormon vs olmadan da yaşanabilir tercihe göre

    Trans kadınlar için (benim için mesela) vücudumuzun değişmesi çok önemli bir şey psikolojik olarak. Çoğu trans erkek de bıyıklarının ve sakallarının çıkmasını vücutlarının kıllanmasını ve kaslarının oluşmasını falan istiyor ve bu yüzden kullanmaları lazım. Ait olduğumuz cinsiyetin karakterlerinin oluşması için aslında. Hormon almadan da yaşanabilir evet, ama benim için en azından baya sorunlu olurdu.

  • Trans kadınlar için (benim için mesela) vücudumuzun değişmesi çok önemli bir şey psikolojik olarak. Çoğu trans erkek de bıyıklarının ve sakallarının çıkmasını vücutlarının kıllanmasını ve kaslarının oluşmasını falan istiyor ve bu yüzden kullanmaları lazım. Ait olduğumuz cinsiyetin karakterlerinin oluşması için aslında. Hormon almadan da yaşanabilir evet, ama benim için en azından baya sorunlu olurdu.

    Hormon almayan transerkek var yani bu illa gerekli diye birşey değil kişinin kendi bakış açısına göre değişir. Cinsiyet değişikliği istediğim oluyor bazen ama hormon almayı kesinlikle istemiyorum belki yalnızca göğüs ameliyatı

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • Hormon almayan transerkek var yani bu illa gerekli diye birşey değil kişinin kendi bakış açısına göre değişir. Cinsiyet değişikliği istediğim oluyor bazen ama hormon almayı kesinlikle istemiyorum belki yalnızca göğüs ameliyatı

    Almayan, almak istemeyen veya trans olduğunu bilip bunu baskılamak isteyen insanlar da var açıkçası hepsine saygı duyuyorum. Dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir. Mesela ameliyat olmak istemeyen insanlar falan da var.

  • Neden alınması gerekli? 🤔 Birçok transgender erkek var hormon almadan da yaşıyor seçim olabilir almamak. Nonbinary bireyler için de geçerli kimi bedensel geçiş yapmak istiyor kimi istemiyor. Hormon vs olmadan da yaşanabilir tercihe göre

    Transeksüel kişi atanmış bedeninden hoşnut değildir. Hissettiği cinsiyete uygun yaşamak ister ve bu sağlıklıdır. İstisnalar olabilir kimin neye ne kadar tahammül edeceği her konuda görecelidir. Benim dikkat çekmek istediğim nokta trans bireylere yönelik hem doktorların hem de insanların bakış açısı ile ilgili. Gereklilik demedim zaten zorunluluk dedim. Çünkü benim açımdan olmazsa olmaz. Cinsiyet gökkuşağı gibi geniş bir spektrum. Travesti trans dediğimiz transgender bireyler aslında. Kişi kendinde hem göğüs isteyebilir hem de penis mesela. Ya da bir trans erkek göğsünü aldırır ama penis ameliyatı geçirmez. Tıbbi ve sosyal açıdan karşılaştığımız bir çok sorun var bu sebeple bazı şeyleri yazdım. Kimseyi kalıba sokma niyetinde değilim. Tüm bunlar kişinin talebi doğrultusunda olacak şeyler zaten.

  • doktor kontrolu olmadan hormon kullanıyorum. Kimseye tavsiye etmiyorum. Fakat genelde bu konuda doktorların doz ayarlamasını, verdikleri ilaçları saçma buluyorum. Şuan EV injection kullanıyorum. Injection riskleri çok daha az. Yurtdışından yüksek fiyatlara temin ediyorum. Mesela bana bunu türkiyede bir doktor vermez. Avrupada yaşıyorum orada bile temini zor. Doktorlar yanlış doz ayarlaması, yanlış ilaç veriyor. Oral estrof. tromoboza, böbrek problemlerine vs. Yol açabilir. 25mg cpa yani andocur 1 günlük çok yüksek bir doz. 12,5mg/cpa 1 gün arayla testesteronu bastirmak icin yeterli bir doz. Ben bu dozla 0,26ng/dl testesteron total degeri elde ettim. Yüksek cpa ne yapar? Ne yapmazki. Beyin tümör yapar. Bunu nasıl anlarız? Her ay kan testinizden prolaktin değerinize baktırın. Cpa bir progestandır. Eğer prolaktin değerinizde olağan dışı ki zaten cpa prolaktin değerini arttırır. Bu "olağandışı" dediğim değeri doktorunuz bilir. Olağandışı artışta beyin tümörü olma ihtimaliniz var. Fakat çok büyük ihtimale cpa'yı bıraktığınız ama tümör kaybolur. 12,5mg cpa ile tümor olanları duyuyorum. Doktorunuzdan climara patch isteyin. Tavsiye vs. Yapmamak için doz girmeyeceğim. Fakat climara sabit e2 düzeyleri verir ve tromboz riski daha az, böbrek riski yoktur veya azdır. 100mcg patch size 100-120 e2 pg/ml verir. 200+ pg/ml e2 cpa yani T blocker (cpa, bica. vs..) olmadan T degerinizi bloklama ihtimali yüksektir. Sakın doktor kontrolü olmadan ilaç kullanmayın. Bende insanım, belki yukarıda yanlış bir bilgi yazdım. Bu yüzden yazdıklarıma göre hareket edeceksiniz kesinlikle doktorunuzla konuşun. Internette böyle birşey okudum ne denli doğru, böyle bir yol izleyelimmi diye sorun doktorunuza.

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!