Phoenix adlı kullanıcının mesajları

    Henüz çok gençsin, kolay olmasa da kendini fazla kaptırmamaya çalış bence. (Biliyorum tavsiye vermek, uygulamaktan zor.) Çünkü toplum pek hoşgörülü değil ve insanların sana yaklaşımı iyi olmayabilir.

    Merak etmen ise normal. Bunu sorarak öğrenmen yanlış anlaşılabileceği için bir sohbet sırasında bahsedilirse kendi düşünceni belirtip tepkisini görebilirsin. Mesela eşcinsel temalı bir film hakkında konuşulurken bunu kötü bulmadığını söylersin, eğer homofobik biriyse yorum yaparken kendini belli eder.

    Bu tür sohbetler yapabilmek için de direkt ona değil, o gruba yönelmeni öneririm. Böylece ilginin ona özel olduğunu düşünmez, sadece sosyalleşmeye çalışan biri gibi görünürsün. Herkes yeni tanışmış olmalı, bu durumda gruba dahil olman zor değil. Normal zamanda da konuşkan biriysen çok kolay olur hatta.

    Sanat genelde toplumun geneline uygun olmadığı için "Sanat, sanat içindir." anlayışına daha yakınım. Toplumsal değişimin sanatla başarılabileceğini sanmıyorum. Bir etkisi olsa da geçici oluyor. Sanata anlam katan bireylerin bakış açısı, o nedenle bir eserden çok az insan etkilenebiliyor. Tabii bu durum (bence) sanatın değerini düşüren bir şey değil.

    Dizi ve film izliyorum. Arkadaşlarımla online oyun oynuyorum. Ders çalışıyorum. (Yavaş yavaş çalışmak ve not çıkarmak beni rahatlatıyor.) Her gün kitap okuyorum, hatta liste oluşturdum önce oradaki kitapları bitireceğim. Uygulama üzerinden okuyorum bu arada.

    Sürekli evde olduğum için hep bir şeyler yemek istiyorum, bence bu yüzden spor önemli. Evdeyken daha önce ilgilenmediğiniz hobileri de deneyebilirsiniz, mesela youtube'da bir sürü çizim tekniği videosu var. Ya da değişik yemekler yapabilirsiniz ilgilendiğiniz bir şeyse, bu da iyi hissettiriyor.

    Belki de birinden hoşlanmak için cinsiyetine ilgi duyman gerekmiyordur. Kendini tanımlama çabanı anlıyorum ama bir tanım koymaya da mecbur değilsin. Yine de... Eğer sadece biyolojik olarak kadınsa ve sen onu erkekmiş gibi düşünüyorsan, kadınlardan hoşlandığını söyleyemem.

    Aslında insanların fuckbuddy araması bana sıkıntılı bir durum gibi gelmiyor. Herkesin beklentisi duygusal ilişki olmayabilir. Ancak tanışılan herkese "Kesin benden hoşlanıyor" tarzı yaklaşım sergilemek de komik oluyor tabii. Her hareketten farklı anlamlar çıkarmaya çalışmak zaten sağlıklı bir şey değil. Ama maalesef bu kafa yapısında olan insanlar var. Kibar davranmanız bile yanlış anlaşılmaya sebep olabiliyor böyle insanlarla konuşurken.

    Yaşamaya devam etmek için duygulara ihtiyacımız var, hissetmeden yaşamak mümkün mü? Bence arıza değil, abartılmaması gerektiği konusunda katılıyorum. Ancak bu da bazen kontrol edilemez olabiliyor.

    İki taraf da reşitse bir şey diyemeyiz ama fazla yaş farkı var ve bence aşk fiziksel etkilenme ya da fikirlerini beğenmeden ibaret değildir. Birine aşık olmak için tanımamız gerekir az da olsa. Birçok insanın da etkilenmeyi aşk diye adlandırdığını düşünüyorum. Hayranlık ve aşk karıştırılmamalı.

    Zaten 22 yaşında biriyle 60 yaşında birinin paylaşabileceği fazla bir şey yoktur, ortada nesil farkı var. Olsa olsa etkilenmedir o.

    İnsanların sorunlara yaklaşımı farklı oluyor. Bazı insanlar çözüm odaklı olurken bazıları da küçük şeyleri büyütüp kendilerini çıkmaza sürükler. Bunun bakış açısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.


    Başka birinin yerine geçme şansın olsa, bu kişi kim olurdu?