Efecan adlı kullanıcının mesajları

    Yeni tayin olduğu alayı denetleyen albay, nizamiyedeki bankın başında nöbet tutan iki eri görüp "neden orada nöbet tuttuklarını" sormuş.


    "Bilmiyoruz komutanım, eski komutanımızın emri ile sürekli burada nöbet yazılır" diye cevap vermiş askerler.


    merakını yenemeyen albay bir önceki alay komutanının telefon ile aramış ve sormuş "valla bilmiyorum" demiş eski komutan, "epey önceden konulmuş bu nöbet geneleğini bizde devam ettirdik" demiş.


    ısrarla üç komutan geriye giderek bu nöbeti ilk koyan 80 yaşındaki emekli generale ulaşılmış.


    "afedersiniz efendim, ben sizin 30 yıl önce başında olduğunuzun alayın yeni komutanıyım" diye kendini tanıtmış albay, Nizamiyedeki bir bahçe bankının başında iki tane nöbetçi buldum. bu nöbeti ilk siz koydurmuşsunuz. bu bankın özelliği hakkında bilgi lütfeder misiniz? diye sormuş.


    Emekli generalde hemen cevap veriyor "Nasıl olur!?" demiş, "boyası halen kurumamış mı?". 😂


    aklın ve mantığın durduğu tek yer askerlik 😂

    Üye Grupları

    Yeni Üye > Üye > Paylaşımcı Üye > Uzman Üye (Şeklinde gidebilir.)

    Manuel verilecek Üye Grupları, Foruma ilgili alanlarında katkı sağlayabilecek kişilere ekstra perm verilebilir. Örn: Grafik Tasarım ile uğraşıyordur "Grafiker" veya Program yazılımcısıdır yada hobi olarak da uğraşıyor olabilir "Geliştirici" Permi verilebilir


    Görsel örnek olarak yetkili olduğum forumda ki ranklarım;


    mpu51t6.PNG


    Rozetler - Başarım Puanları
    Rozetlerde ise başarım puanları gibi ilerleme sağlanabilinir, Örnek Başarım Puanları ektedir.

    1- Foruma 1 aydır yada 1 senedir üyedir Rozet verilebilir ona özel.

    2- Kişi belli bir Konu sayısına veya Mesaj sayısına erişmiştir, Özel Rozet verilebilir.


    bunlar gibi varyasyonlar türetilebilir.


    Forum ve Genel Yetkiler

    Her farklı üye grubunda bir önceki üye grubunun eksiklik olan bir yetki açılabilir kademe arttıkça.


    Yazan birşey garibime gitmişti "@uyegrubu" şeklinde ilgili üye gruplarına toplu bildirim atmak saçma olucaktır herkes sonuçta önüne gelen üye grubunu etiketleyebilir ve bu hoş bir durum olmaz.


    aklıma gelenler bunlar, ekstra sormak istediğiniz birşey olursa fikir danışmak için sorabilirsiniz.

    Son zamanlarda youtube'da gezinirken bir video'ya denk geldim 17 Yaşındaki Marrie Talaska, genç pilotaj öğrencisi soğuk kanlılığını koruyarak analitik ve soruna çözüm odaklı yaklaşması ile havalanırken sağ iniş takımını kaybettiği halde uçağı kazasız bir şekilde piste indirmeyi başarıyor çok şanslı fakat benim görüşümce bu gibi bir ciddi bir sorun ile soğukkanlılığı ile durumun üstesinden gelmesi takdire şayan bir durum.


    Aşağıdaki video ile o an yaşanan durumun telsiz kayıtlarını dinleyebilirsiniz.


    Efecan senin şarkı listenle üniversitenin ilk yıllarına döndüm hey gidi zaman zalımsın 😄 buruk bi sevinç yaşadım resmen 😁

    Bende de böyle tam göğüs kafesinin ortasında bir boşluk gibi anlatılmayan bir duygu varya üzülüyormusunuz seviniyormusun belli değil hee bende de öyle oluyor işte 😄

    Çocukken dinlediğim şarkıların bazıları listeye aklıma gelenleri ekledim çok sevdiğim şarkılardı bazen denk geldikçe açar dinlerim. :)

    Listedeki şarkıları dinlemenizi mutlaka öneririm, Sizinde çocukken dinlediğiniz, ve halen dinlemekte olduğunuz şarkıları yorumlarda belirtirseniz sevinirim. :)


    Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna



    Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe



    Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.) (Official Music Video)



    Adele - Someone Like You (Official Music Video)



    Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull



    Katy Perry - Wide Awake (Official Video)



    50 Cent - In Da Club (Official Music Video)



    Imagine Dragons - Radioactive



    Rihanna - Diamonds



    Pitbull - Timber ft. Ke$ha



    Ellie Goulding - Burn (Official Video)



    Avicii - Wake Me Up (Official Video)



    Avicii - Hey Brother



    OneRepublic - Counting Stars (Official Music Video)



    Sia - Chandelier (Official Video)



    will.i.am - Scream & Shout ft. Britney Spears (Official Music Video)



    LMFAO ft. Lauren Bennett, GoonRock - Party Rock Anthem (Official Video)



    MACKLEMORE & RYAN LEWIS - THRIFT SHOP FEAT. WANZ (OFFICIAL VIDEO)



    Neon Jungle - Braveheart (Live Performance)



    Eminem - Not Afraid (Official Video)



    Skrillex & Damian "Jr. Gong" Marley - Make It Bun Dem [OFFICIAL VIDEO]



    SKRILLEX - Bangarang feat. Sirah [Official Music Video]


    image.png


    Merhabalar, Marvel Studios çok önceden tanıtımını yaptığı Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings yani Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi 3 eylülde sinemalarda, Açıkcası marvel filmlerinin hemen hemen birçoğunu izledim diyebilirim Marvel Avengers End Game ile avengers adına çok güzel akıllarda kalıcı bir son yaptılar.


    Official Trailer


    Fakat bu yeni filmin diğerleri kadar iyi olurmu bilmiyorum belkide ön yargılıyımdır bilemiyorum fakat avengers gibi bir seride çıtayı çok yükseltmişken bu gibi bir serinin ardından çok güzel bir iş çıkartmaları gerekiyor, marvelin kalitesinden şüphesizin fakat filmin fragmanı beni pek heyecanlandırmadı diyebilirim bu konu hakkında fikir ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız sevinirim.


    imageb5eb0af6ce9ba374.png


    Film hakkında Kısa özet;


    Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini konu ediyor. Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikatçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir...

    Kamusal olmayan alanda kişinin fotoğraf ve videosunun izinsiz olarak çekilmesi suç mudur ?

    Kişinin özel alanında izinsiz bir şekilde fotoğrafının çekilmesi özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna sebebiyet verir.

    TCK ‘da özel hayatın gizliliğini ihlal suçu 134. maddede düzenlenmiştir.

    Madde 134- (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır.

    Kaynak


    Ki bir sosyal medya platformlarında yada websitelerin bir kişinin gerek fotoğraf gerek video şekilde görsel paylaşılacağında bile bu paylaşımlar KVKK kapsamında paylaşılır bu kapsamda olmayan bu tür vb. çekim veya paylaşımların ağır cezaları mevcut.

    Doğruluk Payı, Türk dizilerinde cinsiyet rollerinin yerini gösteren veriler yayınladı. Bu verilere göre kadınlar çoğunlukla ağlayan, ev işi yapan anneler olarak gösterilirken erkekler; çoğunlukla güçlü, şiddet yanlısı iş adamları olarak karşımıza çıkıyor.


    Ülkemizde üretilen dizilerin özellikle son 10 yılda benimsediği temalar birçok insan tarafından eleştiriliyor. Taciz, tecavüz, şiddet gibi öğelerin sıkça karşımıza çıktığı dizilerde aynı zamanda cinsiyetler hakkında yanlış varsayımları destekleyen; fazla önyargıcı olaylar da sıkça görülüyor. Doğruluk Payı’nın yayınladığı veriler, yerli dizilerdeki cinsiyetçi tutumun oranlarını gözler önüne seriyor.


    Çeşitli konular hakkında veriler sunan Doğruluk Payı, Türk dizilerinde kadın karakterlerin nasıl lanse edildiğini gösteren veriler yayınladı. Bu verilere göre yerli dizilerdeki kadınlar, çoğunlukla ev işleriyle meşgul olurken gösteriliyor ve yöneticilik gibi üst düzey pozisyonlarla pek karşımıza çıkmıyor.


    image583b7e7f62d4dbe7.png


    Doğruluk Payı’nın paylaştığı verilerde görülebileceği üzere yerli dizilerde sonradan atfedilen geleneksel cinsiyet rollerinin etkisi büyük. Maalesef bu dizilerin büyük çoğunluğunda erkekler bir tür, kadınlar ise bir diğer türmüş gibi gösteriliyor. Verilerden örnek vermek gerekirse kadın karakterlerin %92’si, ev kadını olarak gösteriliyor.


    imagedb179af9ce05003a.png


    Dizilerdeki kadın ve erkek karakterler, “hormonlar kadınları ağlama makinesi ve erkekleri başarı abidesi haline getiriyor” düşüncesiyle oluşturuluyor. Yerli dizilerdeki sahnelerde ağlayan karakterlerin %73’ü kadın. İşle ilgili sahnelerin odağındaki karakterlerin %82’si ise erkek.

    Geleneksel cinsiyet rollerine fazla yer veriliyor


    imagedcc874df821d0dc0.png

    Bunların yanında şiddet, tehdit ve taciz gibi eylemlerin erkekliğe özgü davranışlar olduğu düşüncesi de maalesef Türk dizi sektöründe oldukça yaygın. Kadına karşı cinsiyet kaynaklı şiddet sahnelerini bol keseden barındıran bu dizilerde şiddet eylemlerinin %79’u erkekler tarafından gerçekleştiriliyor. Erkeklerin dizilerde ev işi yapma oranı ise sadece %8. Yerli dizilerde erkek karakterler birçok farklı rolde görülürken kadınlara verilen en yaygın rol, anne rolü. Annelik görevini kadınların fabrika ayarıymış gibi verildiği dizilerde ebeveyn rollerinin %79’u kadınlara ait.

    Açıkcası yemeklerde nediren çorba içiyorum ama genede prosedür gereği yazayım. :)

    Çorba: Mantar Çorbası

    Yemekler: Margarita Pizza, Zeytin yağlı Enginar, Biftek

    Salata: Akdeniz Salatası

    Tatlı: Elmalı Turta

    İçecek: Limonlu Naneli Buzlu Bira (Bol Buzlu)