icimdekikurbaga adlı kullanıcının mesajları

    Bence bu yorumun tersini yapsaydı "normal insanlar!" tarafından tepki alabileceğini veya söylediği şeyin arkasında durup savaşması gerektiğini bilip, bunu yapamayacağını düşünmüş olabilir. Ya da popülarite de kalmak uğruna gömdüğü bir durum, biliyoruz ki insanlar popüler kalabilmek için birbirini gömebiliyorlar bu da öyle bir şey olsa gerek diye geldi bana ama gayet acınası bir durum.

    non binary, gender fluid ve agender cinsiyet kimlikleri genel olarak transgender kimliğin çatısı altındadır.

    NON BİNARY: ikili cinsiyet sistemine ait olmayan kişidir. yani kendini ne kadın olarak tanımlar ne de erkek.

    GENDER FLUİD : (akışkan cinsiyetli) kendini iki cinsiyetede ait hissetme. Bugün kendini kadın olarak hissedip bir ay sonra kendini erkek hissedebilirsin.

    AGENDER: (cinsiyetsiz olma durumu) kendini tüm cinsiyet kalıplarından sıyıran kişi.

    cinsiyetin asıl merkezi beyindir. cinsel organların işlevi üreme kapasitesini ve şeklini belirlemektir. işte bu yüzden cinsiyet kavramı düşünüldüğü kadar basit değildir.

    Bunların daha alt başlıkları veya farklı durumları ifade eden farklı kavramları var mıdır acaba?

    Okudukça bilmediğim bir çok kavram görüyorum ve kendimi anlamlandırmakta zorlanıyorum.

    Ben temel olan şeyleri bildiğimden kafam karışabiliyor bazen.

    Mesela;

    1. Akışkan Cinsiyet

    2. Transgender

    3. Cinsiyetsiz olma durumu

    4. Ve bunun gibi bir çok farklı kelime gördüm

    ama kendimi neye göre anlamdıracağım konusu her gördüğüm yeni kelime ile kafamı karışıyor.

    Amacım (bana göre) kendimi bir kalıba ya da onun gibi bir şeye sokmak değil ancak düşününce kendimde "bu neden böyle, bunu böyle yapıyorum ama neden" diye falan çok boşluk kalıyor ve o boşlukları nasıl dolduracağımı çözemiyorum.

    Sizden naçizane istediğim (biraz saçma olabilir galiba ama) yukarıda sıraladığım gibi onlara benzer kavramları ufakta olsa açıklayabilir misiniz? Veyahut kelimelerin kendisini yazsanız da olur araştırmak istiyorum. ben nereden ve nasıl başlamam gerek bilemiyorum.

    Üzdü :( :D

    Zor soru bana denk geldi ya :)

    Gururumdan veya öküzlüğümden söyleyemediğim insanlara onları sevdiğimi söylerdim, hoşlandığım insanın son kez gözlerinin içine bakabilmek için yanına giderdim,

    Hayatta ki amacınız nedir?

    Biraz karmaşık bir konu ve her dinden veya kültürden topluluklara veya bileme göre değişen bir konu olsa gerek. Kendimce fikrimi söylemek gerekirse, bir soru sorduğunuzda, sorduğunuz sorunun cevabını tam alamamakla beraber başka bir çok soru daha gün yüzüne çıkıyor. Burada herkesin dediği gibi büyük resmi görüp, belki de algılayabilmemiz biraz zor gibi görünüyor. Ben aslında cehennem ve cennet olayına inanan biriyim ancak bir yanda da bunun neden bu şekilde ayrıldığını ya da neye göre ayrıldığını anlayabilmiş değilim. Evet mesela İslamda Allahın ibadet vs. dediği şeyleri yapıp temiz bir insan olunca gidebildiğimiz bir nokta cennet. Ama tüm bunları yapıp da iyi bir insan diyebileceğimiz evreye ulaşamamış bir çok insan var. Veya iyilik kavramı nedir gibi bir soru da çıkıyor buradan?

    Ancak ölen milyonlarca varlığın olduğunu düşünürsek o zaman uzay gibi sonsuzluk içinde bir yer midir onlarda? Ya da her din için farklı bir kavram var ise gidilebilecek bir yer olarak hangisi doğrudur? Veya kime göre, neye göre doğrudur?

    Yazılanları okuyunca aklıma şey geldi mesela mayaların 21 Aralık dediğimiz olayını biz kıyamet olarak düşündük ve sonumuz geleceğini varsaydık. Ve biri bu yalanı ortaya attı ve herkes buna inandı araştırmadan. Oysaki mayalarda 21 Aralık onların inancında bir dönemin bitip bir dönemin başlangıcı gibi bir şeydi. O zaman bunu düşünürsek; cennet veya cehennem veya başka herhangi bir seçenek ortaya atılmış bir yalan olabilir ve hepimiz büyük resmi göremediğimiz için bu yalanlara inanmış olabiliriz.

    O kadar yazılan bilgi içerikli yazılardan sonra biraz saçmaladım ama kendimce bir şeyler yazmak istedim :)

    Beni olduğum gibi kabul edemeyenlere çok yaklaşmıyorum. Evet bilgi eksikliği yüzünden böyle davranabilirler ama biz zeki ve araştırmacı yaratıklarız bu yüzden daha bu konuyla alakalı tam anlamda bir fikirleri olmayan, ailesi ne dediyse onun ile yetinen insanlarla bırakın konuşmayı aynı ortamda bile bulunmuyorum. Arkamdan kötü sözler söyleseler bile umursamıyorum. Hayat benim hayatım kimse benim olduğum kişiyi kısıtlayamaz veya karışamaz.

    Galiba bir şeyleri araştırmaya başlamamız için birilerinin tekiklemesi lazım bizi. Kendi kendimize başlayamıyoruz, hocalarımızın ödev vermeden dersle ilgilenmediğimiz gibi, başlamadıkça da araştırmadan söylenenlere kulak asıyoruz. İnsanların araştırmaya başlamasını nasıl sağlayabiliriz sizce?

    Kesinlikle, galiba empati kurabilmemiz gerekiyor. Bu kişi ile dalga geçiyoruz, dışlıyoruz ancak bana yapılma nasıl olur diye düşünebilmek gerekiyor. Çünkü toplulumuzda her konudan, ufakta olsa insanlar birbirlerini dışlayıp, yargılayabiliyor ve maalesef her birimizin başına geliyor bu. Bunu hatırlayıp, düşünebilsek galiba bir çok yaptığımız şeyi yapmamaya başlayabiliriz. Ancak yine maalesef ki düşünmemek ve empati kurmamak için elimizden geleni yapıyoruz.