The King of Sodom adlı kullanıcının mesajları

    Bu suçu sadece İslama atmak yanlış olur. Sonuçta Hristiyanlarda da Yahudilerde de eşcinselliğe karşı yaptırımlar var. Günümüz Rusyası olsun diğer Katolik hristiyan bölgeleri olsun iyi gözle bakmazlar eşcinselliğe. Din meselesi de günümüz siyasetinde aşırı bir şekilde kullanılan bir araçtır. Kısacası İslam dininde olup eşcinselliğe kötü bakmayan insanlarda var ve din soyut bir kavramdır onu kullanan siyasetçilere ileri gelenlere bu suçu atmak lazım.


    Dikkat ettiyseniz "Toplumumuzdaki homofobinin temel neden İslam'dan başka bir şey değil" ifadesini kullandım.

    Avrupa'da sekülerizm olduğu için eşcinsellere evlilik, evlat edinme gibi çeşitli haklar verilmiş ve veriliyor.

    İbrahimi dinlerde Yahudilik ve Hristiyanlıkta da durum İslam'dan farksız değil!

    Zaten Kuran'da geçen Lut kavmi olayı Tevrat'ın yaratılış "genesis" başlığı altında yer alan 19. bölümden kopyalanmış.

    Sadece Kuran'da Lut'un Kızlarıyla yaşadığı cinsel ilişkiye yer verilmemiş.


    Suudi Arabistan neyle yönetiliyor?

    - İslam

    Eşcinselle verilen ceza?

    - İdam


    İran neyle yönetiliyor?

    - İslam

    Eşcinselle verilen ceza?

    - İdam


    Brunei Sultanlığı neyle yönetiliyor?

    - İslam

    Eşcinselle verilen ceza?

    - İdam


    Diğer bazı İslam ülkelerinde durum.


    Bahreyn: Yasadışı. Hapis cezası. Eşcinselliğe 10 yıla kadar hapis cezası öngörülmekte.


    Bangladeş: Yasadışı. Hapis cezası. Bangladeş Ceza Yasası'nın 377 nolu maddesi eşcinsel eylemlerde bulunanlara 10 yıl ile ömür boyu hapis cezası öngörüyor.


    Cezayir: Yasadışı. Hapis ve Para Cezası. 19 Haziran 1984'de güncellenen Cezayir Ceza Yasası'nın 388 nolu maddesi eşcinselliğe 2 ay ile 1 yıl arası hapis cezası ile 500 ila 2000 Dinar para cezası öngörüyor.


    Fas: Yasadışı. Hapis ve Para Cezası. Fas Ceza Yasası'nın 489 nolu maddesi eşcinselliğe 3 yıla kadar hapis cezası ve 1000 dirhem para cezası öngörüyor.


    Filistin: Yasadışı. Hapis Cezası. Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin yakalanan eşcinsellere işkence yapması ve hapis cezasına çarptırması çok yaygın olduğu ve aileleri tarafından bu nedenle öldürülmelerinin olağan karşılandığı birçok uluslararası insan hakları raporunda belirtilmekte.


    Irak: Belirsiz ama yasadışı olarak kabul ediliyor. Her ne kadar Saddam Hüseyin döneminde 1969 yılında kabul edilen ceza yasası eşcinsellikten bahsetmese de, 2001 yılında Irak Devrim Muhafızları Konseyi'nin aldığı karar ile eşcinselliğin idam ile cezalandırılmasına karar verildi.


    Katar: Yasadışı. Hapis veya kırbaç cezası.1971 yılında yürürlüğe giren Ceza Yasası eşcinselliği 5 yıla kadar hapis ve kırbaç ile cezalandırıyor.


    Kuveyt: Yasadışı. Hapis cezası var. Eşcinselliğe 7 yıla kadar hapis cezası öngörülmekte.


    Libya: Yasadışı.Hapis cezası. Libya Ceza Yasası'nın 407(4) nolu maddesi eşcinselliğe 3 ile 5 yıla kadar hapis cezası hapis cezası öngörmektedir.


    Lübnan: Yasadışı. Hapis cezası veriliyor. Lübnan Ceza Yasası'nın 534 nolu maddesi eşcinselliğe 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor


    Malezya: Yasadışı. Hapis, para veya sopa cezası uygulanıyor. Malezya Ceza Yasası'nın 377 no'lu bölümü eşcinselliği 20 yıla kadar hapis, para ve sopa ile cezalandırılmasını öngörüyor.


    Nijerya: Yasadışı. İdam cezası.


    Umman: Yasadışı. Hapis cezası. Eşcinselliğe 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmekte.


    Özbekistan: Yasadışı. Hapis cezası. Özbekistan ceza yasasının 120 nolu maddesine göre erkekler arası eşcinsel ilişki halen suç teşkil etmektedir ve üç yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Adı geçen maddede kadınlara yönelik herhangi bir referans yoktur.


    Pakistan: Yasadışı. İdam, kırbaç veya hapis cezası. Zamanında laik sayılacak yasalara sahip olan Pakistan'da 1990 yılında şeriat hükümleri geçerli kabul edildi. Buna göre eşcinsellik duruma göre iki yıl hapis cezası, 100 kırbaç veya idam ile cezalandırılıyor.


    Sudan: Yasadışı. İdam, sopa veya hapis cezası. 2005 yılına gelindiğinde Hıristiyan azınlığın halen katliamlara ve zoraki sürgünlere tabi tutulduğu Sudan'da iktidarı darbe ile ele geçiren ordu 1985 yılında şeriat hükümlerini yürürlüğe koydu. Buna göre eşcinsellik hapis, sopa veya idam ile cezalandırılıyor.


    Suriye: Yasadışı. Hapis cezası var. Eşcinselliğe 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmekte.


    Yemen: Yasadışı. İdam veya hapis cezası. Eşcinsellik hapis veya idam ile cezalandırılmakta."

    Ancak Lut Kavminden önce Eşcinsellik yokmuydu konunuz hosuma gitti

    Eşcinsellik insanlık tarihi kadar eski, Lut kavminden önce de vardı, hayvanlar aleminde de vardı. KPCats01




    Tevbe süresi 28. Ayet'te "Ey iman edenler! Allah'a ortak koşanlar ancak bir pislikten ibarettir." diyor.

    Yani Kuran'a, kısaca İslam'a göre ben ve benim gibiler veya islam dinine inanmayanlar bir pislikten ibarettir. Bu nefret aşılamak değil de nedir? @Zayn

    Er Hamdullah Müslümanım İslam insanlara nefret aşılamıyor kusuruma bakma katılmıyorum sana :|


    Bu nefret aşılamak değil de nedir?


    Mâide Suresi 33. Ayet'te islam dinine inanmayanlar ve sorgulayanlar için şöyle diyor;

    "Allah ve resulüyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası şudur: Öldürülürler yahut asılırlar yahut elleriyle ayakları çaprazlamasına kesilir yahut bulundukları yerden sürülürler."

    Toplumumuzdaki homofobinin temel neden İslam'dan başka bir şey değil, İslam insanlara nefret aşılıyor.


    Kuran'da, A'raf Suresi 80 ve 81. ayette Lut kavmi için "Lût'u da Peygamber olarak gönderdik. Hani o kavmine şöyle demişti: "Sizden önce âlemlerden hiçbir kimsenin yapmadığı çirkin işi mi yapıyorsunuz?"", "Hakikaten siz kadınları bırakıp, şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Hayır, siz haddi aşan bir toplumsunuz." denilmektedir.


    “Lût kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, fâili de (yapanı da) mef’ûlü de (yapılanı da) öldürünüz!”

    (Tirmizî, Hudûd, 24/1456; Ebû Dâvûd, Hudûd, 28/4462)... bir hadis, yani müslümanların peygamberi muhammed'in bir sözü

    Bana göre güzelliğin kesin bir kriteri yok, kişiden kişiye değişir.

    "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." sözü kime aitse güzel bir söz

    Genellikle boş vakitlerini nasıl harcarsın, bir hobin var mı?

    Merhaba arkadaşlar, daha renkli ve daha iyi bir topluluk oluşturma adına sitemizin bağlantısını sosyal medya hesaplarımız ve arkadaş gruplarımızda paylaşarak arkadaşlarımızı davet edip daha fazla katılım sağlayabiliriz. Daha fazla üyeye ulaşmak için önerileriniz varsa önerilerinizi de paylaşabilirsiniz, eminim topluluk moderatörleri dikkate alacaklardır.


    Teşekkür ederim