ATLAS adlı kullanıcının mesajları

    Buralarda yazıp çizmek, atmak tutmak, adi bir romantizmden başka bir şey değil. Gerçek bir kurtuluş istiyorsak toplumsal bir cinnete ihtiyacımız var...

    Tavsiyen için teşekkürler Atlas

    Ailemi yüzüstü bırakıp gittiğimde kendimi suçlu hissederim

    Karar veremiyorum psikolojim bozuldu

    Anne, baba, aile, eş, çocuk, dost, arkadaş, hiç kimse sizden daha önemli değil, ve hiç kimse vazgeçilmez değil, önemli olan sizsiniz. Aslında onlar yoklar, onlar siz varsınız diye varlar. Kırın zincirlerinizi, böyle saçma sapan kavramlara takılmayın.

    Merhaba! Bunu gerçekten birine söylemem gerekiyor. Yani çok muhafazakar bir ailede yaşıyorum ve henüz lezbiyen olarak açılmadım. Gerçekten çok kötü bir mali durumdayız ve anneme bir şekilde yardım etmek için (henüz sonuç alamadım) çevrimiçi bir iş yürütmeye başladım.


    Ama homofobik ailemden gerçekten nefret ediyorum ve özgürlüğüme ihtiyacım var, sadece çantamı alıp gitmek istiyorum. Ama bunu yapamam çünkü ailemi bu halde bırakamam. Bundan nasıl kurtulacağım konusunda tavsiyeye ihtiyacım var.

    Tercih yapacaksın. Ailenin kötü bir mali durumda oldukları için bırakmak istemiyorsan bırakmayacak onlardan nefret etmeye devam edeceksin, ya da çantanı alıp çekip gidecek ve özgürlüğüne kavuşacaksın, ya o, ya o, birini seçeceksin.

    Hayat kavga etmek için, küsmek için, pişman olmak için, üzülmek için, vazgeçmemek İçin, çok kısa...

    Gökkuşağının sonundaki düşler ülkesi,
    çağıldayan dereler, güzel insanlar,
    gömülü bir hazine ve ebedi mutluluk,
    bir masaldır...

    Yaşam bazen bir şans verir; bir şeyler yapabilmek için bir süre vardır, sadece bir an, ama onu yakalayabilmek için korkak ya da kararsız olmayagörün, yaşam dizginleri yeniden eline alıverir; şans yalnızca bir kez ortaya çıkar, sonradan onu bir kez daha yakalamak imkansızdır...

    Doğru insanlarla ilişki kurun, en uç noktalardakilerle birlikte olun, çünkü diğerleriyle AYRI fikirde olmak bir sanattır. Zıtlıklar dünyanızı güzelleştirerek, onun dönmesini sağlar… Eş, dost ve arkadaşlarınızın seçiminde bu politikayı benimseyin:


    Hiçbir konuda sıradanlaşmayın. Zekâda ve anlayışta sıradanlıktan kaçının. İyi şeyler pek beğenilmez çünkü ahmakların sayısı ehillerden fazladır. Beğeninin fazlalığı, bilgeleri kesinlikle hoşnut etmez. Eğer, düşünceleriniz, sözleriniz, eylemleriniz, halkı, ayak takımını, memnun ediyorsa rahatsız olmalısınız, sıradanlaşıyorsunuz demektir.

    Bazen bir durum ile karşılaşırız ve “acaba bu hayatın bana verdiği bir mesaj mı?” diye düşünürüz. Sen onu mesaj kabul ediyorsan, o mesajdır. Hayat sana arkadan, “Az önceki mesajdı, mal mısın sen?” diye bir ikinci mesaj göndermez, artık onu anlamak sana kalmıştır.

    Biri sizi arayıp sormuyorsa, birinden haber alamıyor, onu merak ediyorsanız, ondan endişe duyuyorsanız, boşuna kendinizi üzüyorsunuz. Aramayan gayet iyidir, keyfi yerindedir, gayet de güzel eğleniyordur ve size ihtiyacı yoktur. Aramaya ihtiyacı olsaydı, arardı, demek ki, üzülmeniz yersiz ve gereksiz.....



    Şimdi buna itirazlar olacaktır, ya başına bir şey geldiyse, ya hastaysa, ya ustaysa diye... Ancak ölmek 5 tane tuşa basmaya engeldir... Yoksa, yan yattı, çamura battı, işim vardı, çişim geldi, bahaneleri, bahanedir... İşin aslı siz, değer / önem verdiği insanlar arasında en son sıralardasınızdır, size sıra gelmiyordur…. Sizi en son sıralara koyanları en başa yerleştirmeyin….

    Pek umudum yok bu sefer. Sadece yorgun hissediyorum ama... Bakalım, zamana bıraktım

    Vazgeçerseniz hiçbir zaman gerçekleşmez. Ama vazgeçmezseniz gerçekleşme ihtimali vardır. Ve zeki insanlar akışı değiştirir, aptallar akışına bırakır. Vazgeçmek yenilmek demektir.

    İnsanlar konuşurlar. İnsanlar “hep” konuşur. Ne zaman sustular ki zaten? Gerçekten seni mutlu edeceğine inanıyorsan, siktiret elalemi, yap gitsin….

    Herkes farklı şekilde tükeniyor hayatta, kimi doğru insanı ararken, kimi yanlış insana katlanırken, Ve herkes bir şeylerin bedelini ödüyor, bazen seçimlerinin, bazen de seçemediklerinin…

    İyi ya da kötü diye bir şey yoktur. Sadece düşüncelerimiz onları öyle yapar. Olasılıklara açılmak için genellemelerden kurtulun.

    Hayatın kim olduğunuzu veya kim olacağınızı belirlemesine izin vermeyin. Zeki insan akışı değiştirir, aptallar akışına bırakır.