Hollanda'da Trans Olmak

  • Merhabalar, trans olduğumu küçüklüğümden beri biliyorum. 7 yaşındayken cinsiyet değiştirme ameliyatları izlerdim, makyaj yapardım vs... Ama hiçbir zaman ciddi ciddi tedavi almayı düşünmedim. Hep durumu kabullenmeyi düşündüm çünkü zorlu bir süreç. Ama son zamanlarda tedavi almaya karar verdim. Hollandada yaşıyorum. Daha doğrusu üniversite okuyorum, hollanda vatandaşıyım. Ailemin maddi durumu çok iyi. Ben ailemle yaşamıyorum onlar türkiyede. Ama beni sık sık ziyarete geliyor. Annem, babam lgbt dostu. LGBT bireyleri hep savunurlar, onların insan yerine konulmamasına hep karşı çıkarlar. Ama oğullarının trans olması onlara nasıl gelir bilmiyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Burada terapiste gidip tedaviye başlarsam hormonlara başladıktan sonra nekadar süre gizleyebilirim? Yani bir terslik olduğunu ne zaman farkederler? Onun haricinde benden terapist dışarıda kadın gibi görünün erkek gibi giyinmemi isteyecek mi? Yani en azından hormonlara başlayıp kendimi kadın olarak görene kadar bunu yapamam. Evde olur ama dışarıda asla. Onun haricinde burada tedavi süreci 10/10 işliyor. Yani her türlü imkan var. Ayrıca babaannem benim oturduğum yerin neredeyse yanında oturuyor. Sürekli bana geliyor. Onunda anlaması sıkıntı olur. Yani hormonlara başlayıp artık gerçektende kadın gibi olunca kendileri farketsinler durumu istiyorum. Benim çünkü bunu pat diye söylemeye ağzım varmaz. Ama sindire sindire trans olduğumu anlarlarsa o zaman süpriz gibi gelmez. Ne yapmam gerek bilemiyorum.

    Bu arada kadınlardan hoşlanıyorum. Yani lezbiyen trans kadın oluyor herhalde.

    • Resmi Gönderi

    Öncelikle aramıza hoşgeldin.


    Yaşadığın ülkede yasal süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum. Ailen LGBTİ dostu ise senin için süreç çok daha kolay ilerleyecektir. Şahsi kanaatim ailene durumu şimdiden söylemen. Gerekirse ailecek psikolojik destek almanız da sizin yararınıza olacaktır.


    Hormon ilaçları ani ve radikal değişim sağlamaz. Ancak madem kendini trans kadın olarak görüyorsun Sosyal yaşamını da buna adapte etmen çok önemli bir husus. Zaten bulunduğun ülkede bu çok büyük bir problem olmayacaktır. Bilakis sen sosyal hayatını bu sürece dahil etmezsen daha büyük problemler yaşaman olası.


    Son olarak cinsiyet kimliği ile cinsel yönelim iki farklı kavramdır. Cinsiyet kimliğinden bağımsız olarak cinsel yönelimin farklılık gösterebilir.

  • Aileme söylersem bana inanmaz vs.. ama translıkta bir aşama kaydedersem onlarda durumu kendileri farkederse bence daha iyi olabilir. Ama beni kabullenseler bile ki kabullenirler. Beni eskisi kadar severler mi? Ailemin karşısında nasıl utanmadan dururum vs.. bilmiyorum. Sürece başlayıp başladıktan 1 yıl herkese gizler, 1 yıl sonrada farklı bir şehirden ev alırım yeni arkdaşlıklar vs.. kimseye kendimi açıklamama gerek kalmaz ailem hariç. Çok zorda kalırsam devlettende yardım isteyebilirim. Ama en az 8 ay dışarı vurmamam lazım. Çünkü 8 ay boyunca çevreme çok muhtacım ama ondan sonra özgürüm. Istediğim ülkeye gider okurum vs.. bence şuan yapacağım en mantıklı şey bir terapist ile konuşup ne yapmam gerektiğini belirlemek.

  • Keşke herkesin derdi senin gibi olsa be kardeşim :) Çekinme ve korkma orada burada ki gibi lgbt bireylerinin ailelerine özel kuruluşlar var mı bilemem yoksa da psikologlar bu konuda bayağı bilgili. Ailenle beraber gidip konuşabilirsin orada. Vereceğim tek öneri bu olacaktır

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!