Bi the Way

  • Çift Yol


    Eşcinsel olanlarla olmayanların arasındaki demir perde kalkıyor… Genç yönetmenler Brittany ve Josephine de arabalarına atlayıp ülkeyi kat ederken, insanlara bu konuda ne düşündüklerini soruyorlar. İddiasızca Amerika’nın kasabalarında gezerken, biseksüellik konusunda sordukları sorulara çeşit çeşit cevap alıyorlar. Cevaplar genel olarak beklenenden daha ılımlı. Biseksüel olmak ne demektir? Biseksüellik yalnızca bir moda mı? Hep bir erkekle yatmak isteyip yatamadıysam yine de biseksüel miyimdir? Biseksüellik hayat boyu mudur? Amerika’nın cinselliğe dair değişmekte olan yüzü, kasabalı genç bir kızın, “bir hafta bir oğlan, sonraki hafta bir kız belki de” deyişinde; bir dansçının “her şey mümkün”ünde ya da 11 yaşındaki bir oğlan çocuğunun cinsel tercihleri hakkında kafasının karışık olduğunu söylemesinde kendini belli ediyor. Biseksüellik diye bir şey olmadığını iddia edenler de var, ondan tiksinti ile söz edenler de. Akademisyenlerin, öğrencilerin, sanatçıların, dansçıların, biyologların, hamburgercilerin ve herkesin söyleyecek bir şeyleri var. Çift Yol özellikle siyah-beyaz yanıtlar vermekten kaçınan, izleyicinin kendi yanıtlarını keşfetmesini isteyen bir belgesel; yalnızca olduğu gibi olmak istiyor. Bu anlamda film, kendisini arayan, ‘arada kalmış’ öznelerine de ayna tutuyor.


    Yönetman Hakkında


    1982 doğumlu Brittany Blockman antropolog, yönetmen ve yakında tıp öğrencisi olacak. 2003’te Princeton Üniversitesi’nin antropoloji bölümünden mezun oldu, medikal antropoloji yüksek lisansını 2004’te Harvard Üniversitesi’nde tamamladı ve sonrasında New York Üniversitesi’ne bağlı Tisch Sanat Okulu’nun sinema bölümünde güzel sanatlar yüksek lisansına başladı. Festivallerden ödüllerle dönen ilk belgeseli The Looking Glass House (2003) San Francisco’daki bir AIDS merkezini konu alıyordu.


    Josephine Decker sinema, televizyon ve tiyatro alanlarında yönetmenlik yapıyor. Princeton Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ABC ve Lightworks ile çalışarak farklı TV kanalları için belgeseller yaptı. Decker, bir çocuk romanı da yazdı.


    Festivaller


    !f İstanbul


    2008 SXSW Film Festivali


    AFI/Discovery Silverdocs Film Festivali




Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!