Yanlış başlangıç

  • Merhaba, tarns kadınım. bilgisizlik biraz da çaresizlik ile sürece önce Dr ile başladım. Şimdi o bir yıl oldu neredeyse. Takipten açıkçası pek memnun değilim. Bu başka bir konu. Şimdi asliye mahkemesine dava açmam gerek. Lakin şu an hala evliyim. Önce boşanmak mi gerek yoksa zaten ilerleyen süreçle birlikte nikah düşer mi. Bilmediğim için saçmaladıysam kusura bakmayın lütfen. Bir bilen varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • Nikah düşmez, mahkeme açıp nikah akdini bozmak gerekir. Boşanabilmek için de gördüğün tedavi süreci ile belgeleri delil olarak kullanabilirsin. Hangisini önce yaparsan yap, fark etmez. Ama önce şu anki kimliğine kavuşup ondan sonra boşanma davası açarsan, şu anki kimliğin ve onu destekleyen belgeler daha sağlam kanıt teşkil eder, ve boşanman kolaylaşır.

  • Ne zamandır aklıma takılan bir konuydu. Ben de benzer şekilde düşünmüştüm. Ama evli olmamın süreci olumsuz yönde etkilemesi düşüncesi korkuttu. Umarım komiteden de olumlu yanıt alırım. Çok teşekkür ederim☺️

  • Her ne kadar şimdiki durumuzu gösterir belgeler bir delil kanıt olsa bile, mahkeme söz konusu belgelerin aslı için çıktığı yerlerden yazı bilgi ister, bu da mahkemenin uzamasına sebep olur, fakat kişiliğinizi onayan mahkeme kararını eklerseniz, sanırım tek celsede boşanırsınız.

  • Yani başka yıpratıcı bir süreç yaşamak istemem. Olsun bitsin. Zaten arkadaşlığımız yakınlığımiz başka bir boyutta devam ediyor anlaşmalı bir şekilde biteceğini umuyorum.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!